Na most majd kapom az ívet minden oldalról. Szerintem ezt a dolgot komplexebben lehetne megoldani a sereg feltoltesevel. Először is fizetosse kellene tenni a felsőoktatást. Tudom, tudom , szegény hatranyoshelyzetu jozsiks nem tud majd kitörni a putribol... de, ha ezek után azt mondanánk, mint pl USA, uk, stb. Hogy ha lehúzol 5 évet akkor nyersz egy helyet az egyetemen, vagy a sereg fizeti az ösztöndíjat te meg itt fogsz dolgozni meg 5 évet, akkor rögtön lenne jelentkező. Persze fizetést is kell adni , meg egy normális osztondij rendszer is kell, cégek bevonásával, mert mégsem lehet mindenki katona... mondjuk sok feltalálni való nincs rajta mert ez működik úgy a világ 1/3-án minimum. Ja es pl itt nálunk nem csak az egyetemi felvételnel előny a sereg, hanem ezer mas helyen is. Anyagilag is sokszor megeri, hogy voltal katona.
a profil képem tökéletesen illik ehez az ötlethez azok a régi szép idők a 40 év vörös terror elött mikor megfizették az embereket, s a vasutas, házat épített fizujából, lopás és hitel nélkül