Miért nem jó a 35-ös az AM hajókra?Én mostanában azon agyalok, hogy lehetne egységesíteni a jövőbeni sereg fegyverzetét gépágyú témában és arra jutottam, a BK-27 -es gépágyú ideális lenne a 27x145 lőszerével több helyre is. A Grigerjeink is ilyennel vannak felszerelve jelenleg. A Rheinmettal gyárt egy hajókra való platformot a BK-27 -el, MGL-27 néven. Ezekkel lehetne a flottillánk elavult fedélzeti fegyvereit cserélni. És van még van helikoptere való integráció is, igaz kész pod -ot nem találtam. És a legfőbb alkalmazása lehetne a jövőbeni kerekes APC -ik fegyverzete is. Így viszonylag egységes lehetne a lőszerkészlete a Honvédségnek és esetleg még itthon is lehetne valamilyen szinten gyártani ezt a 27x145 -öst. Nem azt mondom, hogy csak ez legyen de ez lenne a ez elsődleges. A Lynx IFV -k természetesen csak is 35mm -kel lenne felszerelve.
MGL-27 hajóra
Helikopterre
Ne akarjunk mar egy újabb űrméretet bevezetni, ha annál van jobb.
A Gripenhez csak ez volt (BK 27), nem volt más választás. De egyébként nem látom értelmét.
Egyébként a 76-os OM-mel kezdjünk, aztán ha az túl sok, akkor mehetünk lejjebb, 57 Bofors, 35 RM