K
kamm
Guest
Szerintem ez a kezdőcsomag! Meglátják az igényeket, a lehetőségeket. Szerintem ez a készlet elsősorban a KMD mozgatására, kiszolgálására lesz elegendő.
Nekem az a tippem, hogy fog pár nagyobb is érkezni, különösen, ha mégis lesz könnyű dandárunk is.
Lesz meg, de nem iden - egyelore nem tudni, pontosan mit akarnak, de szerintem is lesz konnyudd, amibe viszont szerintem a KRD es minden hasonlo be lesz olvasztva, a' la Bundeswehr, ugye.
- A Gripenek C/D+-ra való fejlesztését szerintem el fogják indítani még a 2026-os programban, és a fegyverzetet - addig is - folyamatosan apránként fejlesztik.
Hogy bejelentenek második századot '26-ig? Határeset. Ha igen, akkor is elsősorban a mostanihoz hasonló lízing konstrukcióban. Még abban a formában is, hogy nem maradnak a végén a gépek.
En meg mindig lefogadom, hogy E/F is jon es szerintem 28-30 gep, $4B+ euro korul, 10-20 eves lizinggel, vegen tulajdonba kerulessel.
- Szerintem meg fogunk lepődni, hogy milyen sok gép fog érkezni az AERO-tól.
Na ezt ketlem.
- A rámpásokat - Benkő szerint - még idén bejelentik.
Igen, ez szinte biztos.
- Drón is érkezni fog, de kérdés, hogy török tömeg verziót választjuk, vagy a drága de kifinomultabb amerikai-t, esetleg egy jó ár-érték arányú koreait.
Vagy kicsit várvaszolidarítunk az EU-s partnerekkel.
Válogathatunk is! Sőt ebből lehet idővel némi hazai is!
Nem surgos. Nem akkora osszeg, eloszor a draga es maskor nehezen atverheto dolgokat vegyuk meg eloszor.
A Mistralt sem fogják így hagyni szerintem. Megy mellé a NASAMS, meg még felé egy ABM képes dolog is.
Hja és ne feledjük a CRAM-ot sem (általánosan értem, pl. Skyranger-ek)
Réskitöltő multifunkci radarok. Passzív radar fejlesztések (hazai).
Ha NASAMS jon, akkor az a radarokat is tartalmazza majd - tudod, rendszerben gondolkodva.
Én reménykedem egy második zl. A7+-ban '26 előtt (a megérkezés szinte biztosan kicsúszik már)
Rendeles, igen.
További, nagyobb mennyiségű (55-70db) kerekes 155-ös tüzérség, valamint szerintem 1 osztály rakétatüzérség is várható még (Ha fogadnom kellene, akkor kerekes platformon, mert az olcsóbb).Lesz valami SRAMS használó is. Eddig a török járgányokra gondoltam, de talán a Lynx-re is felkerülhet.
Önjáró pontonok. (Szerintem a törököktől)
Valamilyen UGV is biztosan fog érkezni kis számban. Talán a Themis, de talán még biztosabb, ahogy 1-2 horvát műszaki robot jármű.
A GBP programban korábban beszerzett járművek helyére kell valami. A páncélozatlan G Merciket valamivel váltani kell!
Háát ez talán kicsúszik a Z2026-ból. A Lynxek rendelési száma és szálítási ütemezése fogja - talán -
felfedni a terveket. Az biztos, hogy azonos torony lesz mind a kerekesen, mind a láncoson.
Igen, sajna utobbi miatt lesz szerintem Boxer, szerintem azt is eldontik egy even belul.
A jelenlegi D-20-akat a PZH-k küldik nyugdíjba. Volt itt sustorogva vontatott is... Meglátjuk. Szerintem az inkább 105-ös méretben játszhatna.
Ha M777 érkezne, ahhoz - SAJNOS - mindenképpen dukál pár Chinook...
Szerintem europai lesz, ha lesz...
Nincs még megnevezve raj géppuska/LMG, Nincs még megnevezve a DMR (Valószínűleg Bren BR) és az általános mesterlövész fegyver.
Nagyon fontos, hogy az ATGM-ről spektrumról is csak sejtéseink vannak.
Meg az egyéni felszerelés apróságai.
DE biztosan volt amit kihagytam!
G5 for MG, csakugy, mint az Lynxen es az FLW200+ a 2A7+HU-n is!