eSeM said
Komment ehhez a hírhez:
Helikopter nélkül nem megy - interjú Benkő Tibor vezérkari főnökkel
Ezt az országot belátható időn belül nem fogja megtámadni sem a szomszéd Ionescu, sem Jan a kassai. Bőven elég kiépíteni egy megfelelő létszámú, modern felszerelésű, professzionális hadsereget, ha ez megvan, lehet gondolkozni egy működő tartalékos rendszeren. Egyébiránt továbbra sem értem, miért kell mindenkinek tudnia alapvető katonai készségeket, amikor ha gebasz lenne (ami jósokáig tuti nem lesz) akkor sem lenne mindenki kizavarva a frontra meghalni, ez nektek valami fóbia, hogy háborúra kell készülni és rettegni?
Egy, nálad ehhez sokkal jobban értő ember ezt mondta:
A haditudomány arra tanít bennünket, ne abban bízzunk, hogy az ellenség nem fog jönni, hanem abban, hogy mi készen állunk a fogadására, sem annak az eshetőségében, hogy nem fog támadni, inkább abban a tényben, hogy a pozíciónkat bevehetetlenné tettük. Ezért a bölcs vezér terveiben az előnyök és a hátrányok megfontolásai egyaránt benne lesznek.
independence said
Nem hiszem hogy bármelyik pártnak is van köze ahhoz , hogy én akarok e katonásdit játszani vagy nem , pláne nem kötelezni rá !
Akkor állj fel, törd szét a személyidet, és hagyd el az országot.
Nem vagy hajlandó megvédeni, de a jogaid, azok kellenek, mi?
Tisztább korokban az ilyet, mint árulót, azonnal kivégezték.
Bár eleve hülyeség, hogy te párthoz kötöd.
Ennek párton felül kellene állnia, ha a pártokat nem arra találták volna ki, hogy az adott államot belülről bomlasszák megosztó aknamunkájukkal.
Alapvető kötelessége megvédeni az államot az állampolgárnak.
Tudod, nem ők, hanem mi, mint a NATO-nál.
desertfox said
Én szerintem a Fidesz kormány 2014 választások után sorozás témát előveszi majd, de választások előtt egy sorozott vagy alapkiképzéses dolgot felvetni a nép körében kockázatos lenne , lehet politikai Öngyilkossággal érne fel.
Tipikus komcsi beidegződés.
Legyenek korrektek, mondják el, hogy mit, miért és hogyan akarnak.
Bár a proliknak valóban nem fog tetszeni, mert meg kell mozduljanak.
eSeM said
jaja minden szomszédunk úgy fegyverkezik, hogy majd bele döglenek, ráadásul ha fegyverkeznének is, szinte mindegyik azonos védelmi szövetségben van velünk, tudom ezt sokaknak nehéz megemészteni és valamiért már nagyon szeretnétek vérben fürdeni...
Akárcsak Görög- és Törökország.
Csak a Kis-Antant most mással van elfoglalva.
Hidd el, nem azért tojták ide ezeket, hogy nekünk olyan jó legyen. Bár neked aztán lehet magyarázni...
silurusglanis said
Az állam mióta van értünk?
Mióta kopognak a TEKesek, és azt mondják, hogy:
-Nem ellened jöttünk, hanem érted.
fip7 said
Az állam csak úgy tudja ellátni a fenti feladatokat, ha az erőszak monopólium a kezében van. Ergo csak ő bánthatja az állampolgárokat, mégpedig a teljes társadalmi akarat érvényesülése értelmében. Ennek a társadalmi akaratnak az írásban foglalt szervező elvei a törvények. Ezeket pedig be kell tartatni, amit ugyebár csak erőszakkal lehet.
Ha "erőszakmonopoliuma" van az államnak, akkor jogilag te sem üthetsz vissza, nem?
Ha már visszaütés:
Van egy vicces teszt, ami segít eldönteni, hogy az ember repi, demokrata, vagy déli.
Ez már OFF lenne, úgyhogy most kihagyom, bár ennyi erővel már be is másolhattam volna.