Ezeket a verziókat konkrétan említette Benkő! Ez is okozta nézeteltérést feljebb, mert amióta a hadügyminiszter beszélt róla, azóta számítok az önjáró aknavetők érkezésére!
Az egész úgy kezdődött, hogy kikerültek a hadrendből a zászlóaljtüzérség 120mm-es 1943M vontatott aknavetői egy 1994-es csőrobbanás után. Helyükre 122mm-es 2SZ1 Gvozgyika önjáró lövegek kerültek a zászlóaljtüzérség ütegeibe, amik aztán a könnyűgyalogos koncepciónak estek áldozatul 2004-ben, helyükre jöttek a 60mm-es és jönnek majd 81 mm-es vontatott aknavetők, addig meg a szovjet 82mm-es 37M vontatott aknavetőket használjuk. Zászlóaljtüzérség jelenleg nincs, századtüzérség van a támogató szakaszok révén.
Namost én úgy gondoltam, hogy helyreállításra kerül az eredeti aknavetős üteg. De miután ti erősködtetek, hogy támogató szakasz így meg úgy, tehát beletörődtem, hogy amerikai mintára (Stryker század például) a századokba integrált aknavetős vonalat visszük tovább, csak immár önjáró aknavetőkkel. Végül is a legjobb az lenne, ha mindkettő párhuzamosan futna! A századot 60 vagy 81mm-es aknavetőkkel, míg a zászlóaljat egy üteg 120mm-es NEMO támogatná!
Olyan nagyon felfelé nem tud a 218-as szám erősen determinál három zászlóaljat, tehát növelni nagyon a századokat nem lehet, pláne nem fér bele négy század! Csökkenteni meg nincs értelme. Igazából ez így elég pofás!
Mi azt mondjuk,hogy a századoknak van támogató szakasza és abban aknavető is van jelenleg.Egy szóval nem mondtuk,hogy nem lesz a zászlóaljnak egy aknavető ütege vagy kettő vagy valamennyi.A kettő egymástól teljesen független dolog.