Jó ötlet volt venni. Tapasztalatok?Egy évvel ezelot Csehek is vásároltak ezekbol: https://www.armadninoviny.cz/armada-cr-ziska-nanodrony-pd-100-black-hornet-3.html?hledat=FLIR
FLIR. Vannak "földhöz ragadt" dolgaik is :
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó ötlet volt venni. Tapasztalatok?Egy évvel ezelot Csehek is vásároltak ezekbol: https://www.armadninoviny.cz/armada-cr-ziska-nanodrony-pd-100-black-hornet-3.html?hledat=FLIR
Háát szerintem ezt azért magyarázd el a RM mérnökeinek.Tudod a dedikált rendszer vagy 3× drágabb mint egy IFV.Ha bármit rárakasz az IFV-re ami csak félig alkalmassá teszi legvedelemre akkor minimum megduplázod az árát.Sok sikert hozzá.Vagy mi a nagy ötlet? Elektrooptikai célkutatás az IFV sajat rendszerével?Mert az kb a marhaság kategória.
A különleges műveletek támogatására próbálgatják őket, hátránya a viszonylag rövid üzemidő illetve mivel kicsi, nem tud többféle kamerát cipelni (éjjellátó/hő/sima) Legalábbis amit tavaly olvastam róla abban ezt írták. De hogy hasznos az tuti. Meg jó drága.Jó ötlet volt venni. Tapasztalatok?
FLIR. Vannak "földhöz ragadt" dolgaik is :
Tegnapelőtt pont ezt írtam ideális rajdrónnak!
Mi az, hogy saját bejáratú?
Az árán kívül minden ideális. Amúgy valóban.Tegnapelőtt pont ezt írtam ideális rajdrónnak!
Háát szerintem ezt azért magyarázd el a RM mérnökeinek.
Nagyon hasznos ez a videó különben, mindenhova IS be lehet tenni(meg már ezen végig mentünk egy másik topicban) :
Ha megmutatod, hogy az Orlikon GDF009 EO ikerágyúján milyen olyan elem van, ami nincs egy modern IFV-n, akkor én megmutatom, hogy milyen plusz költségeid lennének azzal, ha az IFV-k ABM lőszerrel hatékonyan tudjanak légi célokat leküzdeni.
Miért kellene EO célkutatást csinálni? Az EO csak célkövetésre van.
Célfelderítésre ott vannak a SHORAD kiszolgáló radarok, meg a tüzérségi felderítő radarok.
Miért ismersz olyan drónelhárító rendszert, amelyik radar nélkül csinálja a dolgát?Jaa értem.Szóval tök hülye az ellesnség es a felderítő radarokat nem tamadja....
Etess ezzel mást ha lehet!
Miért ismersz olyan drónelhárító rendszert, amelyik radar nélkül csinálja a dolgát?
Felderítő radar nélkül hogyan fogsz pontos céladatot adni bármilyen megoldáshoz?
A felderítő radar gyakorlatilag fogyóeszköz egy légvédelmi rendszerben. Minden modern mobil légvédelem alapja a hálózatos és redundáns kialakítás.
Pl.: a NASAMS.
Fogalmad sincs, hogy hol van. Akkor mire lősz?az elhárításukhoz meg sörétes puskát kell rendszeresíteni? vagy hogy lesz?
Nagyon úgy néz ki,hogy a drónok rohamos elterjedése a modern harceszközökkel történő amúgy is irtózatosan drága harcászatot még jobban megdrágítja.
Te miről beszélsz? Elvesztetted a témát.Nem, nincs ilyen.Ezért marhaság az,hogy nem a radart támadod hanem a fegyvert...A feltevésed,hogy majd IFV-vel lövöldözöl drónra ezen az egyszerű elvi hibán bukott el.A háborúban minden haditechnikai eszköz fogyóeszköz,a bibi az,hogy a radar egy marha drága valami ezért mindenhol kevés van belőle ráadásul semmivel sem kiváltható ezért kelll azt támadni...
Amúgy ismerek, az összes EW rendszer ilyen.
Azt mondják, hogy 2 féle kamera van rajta...A különleges műveletek támogatására próbálgatják őket, hátránya a viszonylag rövid üzemidő illetve mivel kicsi, nem tud többféle kamerát cipelni (éjjellátó/hő/sima) Legalábbis amit tavaly olvastam róla abban ezt írták. De hogy hasznos az tuti. Meg jó drága.
Te miről beszélsz? Elvesztetted a témát.
Ha szigetszerű (nem hálózatos) integrált rendszert alkalmazol, akkor egy eszközön vannak a felderítő és effektor elemek.
Ismerős? Pancir, Osa, és úgy általában az orosz megoldások.
Ha a hálózatos rendszerben lévő radart akarod megsemmisíteni, akkor ahhoz először el kell repülnöd az effektorok felett. Ráadásul ha van backup radarod a hálózatban, akkor max. elveszítesz 1 radart (mondom, fogyóeszköz), de attól a rendszer még működőképes.
Ha a drónelhárításra meg kirendelsz mondjuk dandáronként egy 4-6 lövegből álló Skyguard vagy Skyranger üteget, és nem használod az IFV-kben rejlő lehetőséget, akkor az ellenségnek csak ezeket a lövegeket kell elkerülni, megsemmisíteni, hogy eljusson a radarokhoz. Mennyi ágyúval is tudnád megnehezíteni az útját a 6 helyett ha akár a dandár "összes" IFV-je tüzet nyithat?
Érdemes különben megnézni, hogy hogyan kezdték el leszedni a török drónokat. Nem, nem EW-vel.
Az a baj, hogy az EW rendszereket is iránytani kell.
Te miről beszélsz? Elvesztetted a témát.
Ha szigetszerű (nem hálózatos) integrált rendszert alkalmazol, akkor egy eszközön vannak a felderítő és effektor elemek.
Ismerős? Pancir, Osa, és úgy általában az orosz megoldások.
Ha a hálózatos rendszerben lévő radart akarod megsemmisíteni, akkor ahhoz először el kell repülnöd az effektorok felett. Ráadásul ha van backup radarod a hálózatban, akkor max. elveszítesz 1 radart (mondom, fogyóeszköz), de attól a rendszer még működőképes.
Ha a drónelhárításra meg kirendelsz mondjuk dandáronként egy 4-6 lövegből álló Skyguard vagy Skyranger üteget, és nem használod az IFV-kben rejlő lehetőséget, akkor az ellenségnek csak ezeket a lövegeket kell elkerülni, megsemmisíteni, hogy eljusson a radarokhoz. Mennyi ágyúval is tudnád megnehezíteni az útját a 6 helyett ha akár a dandár "összes" IFV-je tüzet nyithat?
Érdemes különben megnézni, hogy hogyan kezdték el leszedni a török drónokat. Nem, nem EW-vel.
Az a baj, hogy az EW rendszereket is iránytani kell.
Őrnagy, úgy tudom. De jogász.Mindenhova kerülnek. Igen az lehet. Jogi max hadnagy lehet.