2015 körül voltak ilyen pletykák amik mára megszűntek.Csak pletyka. Személyes beszélgetés alkalmával került szóba egy illetékesek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
2015 körül voltak ilyen pletykák amik mára megszűntek.Csak pletyka. Személyes beszélgetés alkalmával került szóba egy illetékesek.
ez már elég rég voltCsak pletyka. Személyes beszélgetés alkalmával került szóba egy illetékesek.
tessék??Debrecenből csak a Zászlóalj Harccsoport van felajánlva!
nem tudom miről beszélsz, 2 lvszzlj van hódmezőn, debrecenben 1 + a felderítő erzred, kifejtenéd mire gondolsz itt?Azok pont Debrecenben vannak és nem Hódmezőn!
nemAbban a szcenárióban, hogy Hódmező bekerül Tata alá
hivatalosan azaz álláspont van most hogy 3 dandáros struktúra, nehéz, közepes, könnyű , még mindighogy a jövő magyar honvédsége egydandáros lesz
az első értelmes és érthető "logikus" elem a hozzászólásban, kb ennek lenne a legtöbb értelmehogy hosszabb távon Tata és Hódmező is egy-egy nehézdandár lesz, Debrecent meg újra felfejlesztik közepes dandárrá, többek között a felderítő ezred egyes elemeit visszaillesztve oda.
2015 körül voltak ilyen pletykák amik mára megszűntek.
Hát valaki sokáig ragaszkodott az álmaihoz akkor. Nagyon sokan visszasírják az idősebb katonák közül a 62-es dandárt.2019-ben.
Állítólag az egyik legjobb volt.Hát valaki sokáig ragaszkodott az álmaihoz akkor. Nagyon sokan visszasírják az idősebb katonák közül a 62-es dandárt.
Magyarország egy dandárt és a ZHCS-t ajánlotta fel. Mivel Tata erősen hiányos dandárnak, ezért egylőre csak Debrecennel tudjuk teljesíteni, de Tatával akarjuk! Így már világos?tessék??
Hát valaki sokáig ragaszkodott az álmaihoz akkor. Nagyon sokan visszasírják az idősebb katonák közül a 62-es dandárt.
Azert tegyuk helyre a dolgokat. IT szakon a szar a majtol mar kozepiskolas korban elvalik.
Akkor jarsz versenyekre amiket mondjuk a Google meg mondjuk az NSA szponzoral(igen, az az NSA), ha jo vagy mehetsz hozzajuk internship-re meg hasonlok.
Ha veszel mondjuk 1000 programozot akkor erre legyen kepes mondjuk 20(de lehet meg sokat is mondtam). Az egyetemen se hallott a nagyon nagy tobbseg pl. az ICPC-rol se.
Hat ha itt is belle lennenk a top 10 ben mint az olimpak eseteben az lenne a kiraly
http://stats.ioinformatics.org/countries/
Itt sokan irjak hogy a magyar informatika ilyen jo, meg olyan jo, hat az eredmenyek alapjan inkab harmadik mint masodik liga
Global
nincs magyar
https://icpc.global/regionals/results
Regional(21. a legjobb magyar csapat...) 2019-ben
https://contest.felk.cvut.cz/19cerc/rank.html
Itt sincs Magyarroszag meg a legjobb 29- ben sem benne(ellenben az orroszokkal, ukranokkal, kinaiakkal, feheroroszokkal stb.)
https://community.topcoder.com/stat?c=country_avg_rating
Kell a maradek 980 IT-s is a gazdasagnak banki rendszereket, meg weboldalakat legozni stb.(ilyeneket tud a felsooktatas generalni mar ma is) de katonai szoftvert nem ok fognak irni, ez ilyen egyszeru.
Fel kene kotni azt a bizonyos gatyat mert ez most meg eleg pocsek.
A kívülálló azért próbál disztingválni, például ha egy hónapja mondott valamit Benkő, az valószínűbb, mint amit két éve! Különösen, ha azóta nem változtak alapvető tényezők az adott területen. A KC-390 biznisz is szépen bejönni látszik, pedig azzal kapcsolatban azoknak a kis puzzledarabkáknak java évekkel ezelőtt került elő, ami alapján én nagy bőszen kinyilatkoztattam, hogy ezek a jelek a brazil gépre utalnak. Jelenleg meg arra utalnak a jelek, hogy szinte biztos, hogy Tatán lesz egy nehézdandár egy hkzlj, három glzlj és egy tüo. felállásban. Hogy aztán máshol mi lesz, arra először a kebaboskocsibeszerzés részletei fognak talán utalni valamicskét!
A C-130 az miért nem jön össze?Mar ne is haragudj, de a tatai felepites vilagosan latszott mar egy eve is a nemet pelda alapjan, ehhez azert nemigen kellettek latnoki kepessegk.
A KC-390 szerintem a Boeing deal osszeomlasa utan kaphatott erore, gyanitom, hogy ha valoban alairjak, akkor olyasmi lesz, amire tippeltem: baromi jo aron kapjuk oket az Atlashoz kepest is.
A C-130 az miért nem jön össze?
Olcsóbb az üzemeltetése a jetnek, mint a turbopropnak?Mert kevesebbet tud, mint a KC-390: alacsonyabb belter, 19t vs 23t, lassabb es dragabban uzemelteted, nem megy olyan messze, alapbol nem is tanker - viszont legalabb joval dragabb.
A brazilok okosan az A320 engine-t tettek ra, azt biztosan olcsobb lesz karbantartani, mint barmelyik legcsavarost,
Az egyetlen elonye a C-130-30 hosszitott verzionak van, hogy valamivel hosszabb a feneke, de az meg meg dragabb.
Ha igazan komolyan vennenk a dolgot, akkor az Atlast vettuk volna, az mindenben veri ezeket, de azt valoszinuleg dragan adnak a nemetek.
Az az erzesem amugy, hogy ha a KC-390-bol jon harom gep, akkor lesz majd melle 1-2 C295 is idovel...
Olcsóbb az üzemeltetése a jetnek, mint a turbopropnak?
Szerintem jó lesz ez a gép nekünk, de a Super Herky is megfelelne. Kár, hogy a Boeing-Embraer fúzió elúszott. Mondjuk a hatótáv nem olyan sok.Bocs, az A400M ill a C-130-ra ertettem az olcsobb uzemeltetest. Szamold ki, hany fordulot sporolsz a KC-390-nel a C-130-hoz kepest, ha el kell vinned mondjuk 1 zl embert meg mondjuk parszaz tonnanyi cuccot pl Afrikaba... raadasul ez egy nagyon gyakori engine, amit barhol tudnak szervizelni.
Valahol leirtak a brazilok, hogy nagyobb tesztelesnel 40% korul sporoltak a Herculeshez kepest, ami mellbevago ktgkulonbseg.
Nekem szemelyesen amugy az AN-70 tetszett volna nagyon, de az ukranok teljes osszeomlasa miatt az sajnos eluszott.
Szerintem jó lesz ez a gép nekünk, de a Super Herky is megfelelne.
Kár, hogy a Boeing-Embraer fúzió elúszott.
C-295 minek kellene, ha van a brazil gép? Deszanthoz?
Dehogy valik, ez mar nem a 80-90-es evek hoskorszaka.
Nekem szamtalan olyan kollegam volt, aki nem is foglalkozott szamitogepekkel kozepiskolas koraig.
Ma mar 1-2 ev alatt barmibol felzarkozol egy jo szintre, utana meg ugyis tapasztalatrol szol az egesz.
Ez pénzpazarlás. A hadihasználhatatlan eszközöket helyben kellett volna értékesíteni mint járművet vagy fémhulladékot! A szállítási költséget értelmetlen volt kifizetni a vasútnak ezért!