Antigonosz!
Jó, hogy egyet értesz velem, csakhogy én nem írtam és nem is gondoltam, hogy fel kellene számolni a MH-t. A csapatokat meg pláne nem.
Teljesen egyet értek Dudival, ne keverjük össze a tiszti iskolát a MacGriver képzéssel. Én komolyan azt gondolom, hogy ebben az országban az a legnagyobb, baj, hogy a nagy többség, nem a saját, hanem valaki más feladatát végzi el, és van egy jelentős réteg, aki úgy gondolja, hogy minek foglalkozzak vele, mert előbb utóbb azt valaki majd megcsinálja. Végül is mindig van eredmény, mindenki boldog és büszkék vagyunk rá, hogy mennyire kreatívak voltunk, hiszen a magyar egy kreatív nép. (A félre értések elkerülése véget, ez nem csak a hadseregben van így, az egész magyar gazdaság és az egész társadalom így működik, szerintem)
A vezetési szintekről, annó vagy tíz évvel ezelőtt beszélgettem, vagy egy fórumon olvastam Dudi jelenlegi parancsnokának az eszmefuttatását (ha jól tudom, direkt nem írom le Hamburger nevét), hogy mekkora botorság volt a hadtest parancsnokságot felszámolni, mivel így a vezérkar kezébe került több dandár harcának megszervezése és irányítása, ami viszont nem az ő dolga. Látszólag csökkentettük a vízfejet, de valójában növeltük, hiszen a csapatok egy lényeges elemét olvasztottuk bele.
Végül is nem a hadnagynak kell látni egy harckocsi dandár egyesített manővereit, hanem annak akinek a dolga azt megtervezni, biztosítani és vezetni. A hadnagynak legfeljebb arra jó, hogy érezze, hogy egy erős és ütőképes hadigépezet része.
Ja és végére, hagyjuk a haderőnemi-, fegyvernemi- és csapat-sovinizmust, bár arra kíváncsi lennék, hogy a MH 87. Bakony Harci Helikopter Ezred után, melyik alakulat volt a második legjobb? ; )
TG