mert Szentkirályszabadja mi volt? helikopterbázis, na és? ugyanúgy van mindkettőnek futópályájai is, a különbség a fenntartási költség volt, ezért zárt be szentkirály és nem pápa
Meg a futópálya milyensége,a felszereltség meg egy halom más dolog.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
mert Szentkirályszabadja mi volt? helikopterbázis, na és? ugyanúgy van mindkettőnek futópályájai is, a különbség a fenntartási költség volt, ezért zárt be szentkirály és nem pápa
Guruloutak parkolok stbMeg a futópálya milyensége,a felszereltség meg egy halom más dolog.
Szolnok és Szentkirályt régen kb mintája volt egymásnak, ha jól emlékszem 60x2000m beton, előtte utána 300m füves túlfutó mindkettőnél, annyi hogy Szolnokon több vas parkolhat, Pápa felszereltsége meg nyilván jobb volt de az egész onnan indult ki hogy jaj hát ilyen közel a két reptér felesleges, erre mondtam hogy a Kecsó-Szolnok páros kb ugyanaz mint a Pápa-Szentkirály volt régen. egyik merevszárnyú a másik meg a helikopterbázisMeg a futópálya milyensége,a felszereltség meg egy halom más dolog.
Akkor a Kecsó-Szolnok páros is tök hülyeség nem? Pedig majdnem ugyanannyira van egymáshoz a kettő mint Pápa és Szentkirálysz. ( 49 és 59 km )
Szolnok és Szentkirályt régen kb mintája volt egymásnak, ha jól emlékszem 60x2000m beton, előtte utána 300m füves túlfutó mindkettőnél, annyi hogy Szolnokon több vas parkolhat, Pápa felszereltsége meg nyilván jobb volt de az egész onnan indult ki hogy jaj hát ilyen közel a két reptér felesleges, erre mondtam hogy a Kecsó-Szolnok páros kb ugyanaz mint a Pápa-Szentkirály volt régen. egyik merevszárnyú a másik meg a helikopterbázis
Isten ments csak nem értek egyet ezzel a "közel van egymáshoz tehát nincs értelme" dologgalNe, adj ötleteket, még a végén bezárják valamelyiket!
De ahogy irod is az eggyik helikopter a masik merevszarnyas repulloter. Teljesen elter egymastol azert a ket rendszer /tipikus alma korte esete./Szolnok és Szentkirályt régen kb mintája volt egymásnak, ha jól emlékszem 60x2000m beton, előtte utána 300m füves túlfutó mindkettőnél, annyi hogy Szolnokon több vas parkolhat, Pápa felszereltsége meg nyilván jobb volt de az egész onnan indult ki hogy jaj hát ilyen közel a két reptér felesleges, erre mondtam hogy a Kecsó-Szolnok páros kb ugyanaz mint a Pápa-Szentkirály volt régen. egyik merevszárnyú a másik meg a helikopterbázis
rendben, ez tiszta sor, soha nem vitattamDe ahogy irod is az eggyik helikopter a masik merevszarnyas repulloter. Teljesen elter egymastol azert a ket rendszer /tipikus alma korte esete./
Szolnok és Szentkirályt régen kb mintája volt egymásnak, ha jól emlékszem 60x2000m beton, előtte utána 300m füves túlfutó mindkettőnél, annyi hogy Szolnokon több vas parkolhat, Pápa felszereltsége meg nyilván jobb volt de az egész onnan indult ki hogy jaj hát ilyen közel a két reptér felesleges, erre mondtam hogy a Kecsó-Szolnok páros kb ugyanaz mint a Pápa-Szentkirály volt régen. egyik merevszárnyú a másik meg a helikopterbázis
Amikor gyerekkoromban Pápát felújították, ideiglenesen Szentkirályszabadjára költöztek a mig-21 -esek. + Hosszú ideig állomásoztak ott AN-26 -os gépek is. Elfértek a helikopterek mellett.De ahogy irod is az eggyik helikopter a masik merevszarnyas repulloter. Teljesen elter egymastol azert a ket rendszer /tipikus alma korte esete./
Szerintem nincs.Iparvágány van ehhez a raktárbázishoz?
Azokat a török járműveket gyártani is fogják Magyarországon?Nem, a törököktől veszünk hasonló kategóriás járműveket.
Igen meg kalocsan is volt hasonlo meg sok helyen... Hasonlo kissebb reptereken. Ez nem lehetetlen csak epp bonyolult. Mondhatni megoldhato a feladat csak szamos problemat kell megoldani. A legteret tisztantartani leszallasi iranyokat... Kezdesnek kulonbozo anyagokat /uzemanyag kenoanyag/ tarolasat megoldani.... Stb. Nem lehetetlen bekeidobe plane nem. Szukseg eseten viszont fennakadast es galibat okozhat... Na es ki lenne a fonok? A merevszarnyas a helik felett all normal esetben. De ebbe az esetbe a heliknek nagyobb lenne a letjogosultsaga a parancsmoksagra hisz rovidebb a kesszenleti idelyuk... Stb...Amikor gyerekkoromban Pápát felújították, ideiglenesen Szentkirályszabadjára költöztek a mig-21 -esek. + Hosszú ideig állomásoztak ott AN-26 -os gépek is. Elfértek a helikopterek mellett.
Ártani pedig biztos nem ártana. Na mindegy. Tényleg szép, meg jó. De ha se vasút, se amúgy reptér, akkor nem pontosan értem miért ott van. Mindegy, szép, örülök.Szerintem nincs.
Kozvetlenul a raktarhoz nincs iparvagyany de a kozelbe van vasuti rakodasi lehetoseg... Nem kell messzire menni...Ártani pedig biztos nem ártana. Na mindegy. Tényleg szép, meg jó. De ha se vasút, se amúgy reptér, akkor nem pontosan értem miért ott van. Mindegy, szép, örülök.
Ez szerintem csak akkor gond, ha annyi a géped, hogy már nem férnek el a légtérben vagy a repülőtéren. 40 - 50 helikopter állomásozott ott állandóan. Melléjük még elfért néhány század vadászgép. Biztos hogy nem volt egyszerű.Igen meg kalocsan is volt hasonlo meg sok helyen... Hasonlo kissebb reptereken. Ez nem lehetetlen csak epp bonyolult. Mondhatni megoldhato a feladat csak szamos problemat kell megoldani. A legteret tisztantartani leszallasi iranyokat... Kezdesnek kulonbozo anyagokat /uzemanyag kenoanyag/ tarolasat megoldani.... Stb. Nem lehetetlen bekeidobe plane nem. Szukseg eseten viszont fennakadast es galibat okozhat... Na es ki lenne a fonok? A merevszarnyas a helik felett all normal esetben. De ebbe az esetbe a heliknek nagyobb lenne a letjogosultsaga a parancsmoksagra hisz rovidebb a kesszenleti idelyuk... Stb...
Mert ugye elvaras lenne hogy mind ket ag 100% on uzemeljen... Mertha azert kerul par heli a merevszarnyasok melle hogy kepesseget adjon es azokat tamogassa az mas szitu...mert akkor tisztazott a funkcio es a feladat a hierarchia stb...
Vagy gaz van es egyszerre kellene alkalmazni mind a helikopteres mind a merevszarnyas flottat.Ez szerintem csak akkor gond, ha annyi a géped, hogy már nem férnek el a légtérben vagy a repülőtéren. 40 - 50 helikopter állomásozott ott állandóan. Melléjük még elfért néhány század vadászgép. Biztos hogy nem volt egyszerű.
Még a régi marderekről indítanak, a pumára integrált atgm még nincs kint a csapatoknál, tesztelik éppen.Ennek a végén van egy atgm indítás. Amíg odaér, azalatt meg lehet halni. Kell még hk a seregbe.