Mintha valami hétfői bejelentést említettek volna még...
Szigorú a napirend, de lehet az ünnep miatt változik és akkor hétfő lesz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mintha valami hétfői bejelentést említettek volna még...
Nekem a hétfő nem jó! Legyen már holnap!Mintha valami hétfői bejelentést említettek volna még...
Mi ez? 3 kívánság? Pöttyös labda nem kéne?Nekem a hétfő nem jó! Legyen már holnap!
Ha egy bejelentés akkor péntek , bár karácsony miatt.Nekem a hétfő nem jó! Legyen már holnap!
Izgatottan várom, mikor dobja be valaki, hogy kéne venni. Kefírek kisérik és a Challengereknek nyomják a légi támogatást.
Nekem is fura érzéseim vannak. Hadipari Karácsony van. Jó, legjobb technikák beszerzése, ellentételezések a gyártásban, saját gyártás, saját fejlesztés, tesztelés, saját, önellátó lőszer és alkatrész utánpótlás, szimulátorok, stb. ... elaléltamMi a fasz történik itt kicsiny hazánkban???
A torta tetejére befuthatnának a kebabos karavánok....
Esküszöm megcsókolom a földet is!
Végülis ugyanaz a hajtóműve, mint az S-3 Vikingnek...Izgatottan várom, mikor dobja be valaki, hogy kéne venni. Kefírek kisérik és a Challengereknek nyomják a légi támogatást.
Amúgy ennek a nagy összeborulásnak tényleg oka kell, hogy legyen. Valami komoly háttér paktum lehet. De én is örülök.Volt olyan hír korábban, hogy a német kormány egybe akarta gyúrni a KMW-t és a Rheinmetallt ha jól emlékszem. Fura, hogy ennyi mindent beruháznak itt és ennyire szorosra fűzik a viszonyt a magyar kormánnyal. Mindenesetre én örülök neki.
Ami a várpalotai lőszergyárat illeti, volt elmélkedés a csöves légvédelemmel kapcsolatban, hogy milyen űrméretű lesz vajon.. Nos, innen nézve ha nem változik semmi, akkor 30mm-es lesz az infó alapján. Mondjuk az azért szintén nem lesz rossz, ha modern lőszerek gyártása is menni fog itthon.
Izgatottan várom, mikor dobja be valaki, hogy kéne venni. Kefírek kisérik és a Challengereknek nyomják a légi támogatást.
Hurrá!https://www.portfolio.hu/global/202...banoszer-gyara-epul-meg-magyarorszagon-462274
A kormánybiztos kérdésünkre elmondta:
még egy haderőfejlesztési bejelentésre számíthatunk idén, ez a 4x4-es katonai járművek beszerzésével lehet kapcsolatos.
az Eu-s támogatások euróban jönnek befelé matek innetől, én csak attól félek, hogy ha majd erősíteni kell hosszú távon a forintot abba esetleg a bicska beletörik.Nem igazán tudom elképzelni, hogy ez a jelenlegi árfolyam bárkinek is kedvező lenne. Ma az euro középráfolyam ugyan csak "356", de az is hihetetlen hogy ezt csak nak gondoljuk
.....öööö, ez az információ mire is jött?Nem igazán tudom elképzelni, hogy ez a jelenlegi árfolyam bárkinek is kedvező lenne. Ma az euro középráfolyam ugyan csak "356", de az is hihetetlen hogy ezt csak nak gondoljuk
Ez júliusi infó.No kérem! Mit találtam!
El kell olvasni,és mehet a fórumozás! Több száz darab,egyéni felépítmények,fejlesztés stb stb a szokásos...
Az első EU- és NATO-tag ügyfél: Magyar Honvédség
A NUROL Makina tovább növelte belföldi értékesítéseit, különösen a török fegyveres erőknek (TuAF) és a török nemzeti rendőrségnek (EGM), valamint külföldi értékesítéseinek és a társaság 2019 második felében szerződést kötött Magyarországgal. vezető európai és amerikai gyártók TWAV termékeivel, és a tesztekben nyújtott teljesítményével sikerült sikeres beszállítóvá válnia.
Magyarország azért folytatott tevékenységeket, hogy növelje fegyveres erői technológiai adottságait, és a Szovjetunió korából megmaradt idősebb generációs járműveket és berendezéseket nyugati rendszerekkel cserélje fel, és az EJDER YALÇIN TWAV-t részesítette előnyben új követelményének részeként. generációs TWAV különböző konfigurációkban. Ezzel a rendeléssel Magyarország a 6. ország lett a világon, amely EJDER YALÇIN-t választotta hadseregének és biztonsági erőinek követelésének teljesítésére. Magyarország volt a jármű első EU-tag vevője is. A szintén a csomagban található YÖRÜK TWAV megrendeléssel Magyarország Katart követte és e jármű 2. nemzetközi vásárlója lett.
A NUROL Makina és a magyarországi beszerzési hatóságok között néhány száz járműre (EJDER YALÇIN és YÖRÜK) aláírt megállapodás évekig terjed. Az első szállításokra várhatóan 2020-ban kerül sor.
Az intenzív mérnöki tevékenységeket magában foglaló magyarországi projekt keretein belül különféle európai gyártók (esetleg az Aselsan készül) felszerelését integrálják a felhasználók által a leszállítandó járművekre meghatározott előírásokkal összhangban. Mivel a rendszertechnikai tevékenységeket az EJDER YALÇIN és a YÖRÜK TWAV-okon fogják végezni, amelyek a különféle szárazföldi peronokkal együtt, a Magyar Honvédség leltárának követelményei szerint teljesítenek, a fent említett járművek más kivitelben és konfigurációban lesznek, mint a többi eddig gyártották, a felettük telepítendő berendezések tekintetében. Az EJDER YALÇIN és a YÖRÜK TWAV exportálásával a NUROL Makina valójában új exportlehetőségeket teremtett a többi török védelmi vállalat számára is. Eddig a végéig,például április elején új szerződést írtak alá a SARP RCWS és a SEDA lövés-azonosító rendszer beszerzéséről Aselsan és NUROL Makina között, valószínűleg a Magyar Honvédség leltárába felvehető járműveknél. A Magyar Honvédségnek leszállítandó járműveken különböző társaságok termékei lesznek kaphatók. Az olyan felszerelések, mint a SARP RCWS, a KORNET-E ATGM Launcher System és az IGLA SAM Launcher System, amelyeket a Katarba szállítandó EJDER YALÇIN Block-III és YÖRÜK / NMS TWAV-okban szállítanak, az Aselsan korábban aláírt egy szerződés a NUROL Makinával, amely körülbelül 150 millió USD-t tett ki.
Képzési programokat szerveznek a projekt részeként Törökországban és Magyarországon egyaránt a Magyar Honvédség személyzete számára, akik ezekben a járművekben szolgálnak majd. Hosszú távú megoldás várható, amely lehetővé teszi az állandó lépés megalapozását Magyarországon. Mivel a megrendelés több száz járműből áll, a NUROL Makina ezen járművek javításával és karbantartásával kapcsolatos állandó magyarországi fennállása egyáltalán nem lenne meglepő.
Akkor Sorry...Ez júliusi infó.