Apropó! Ha már lőszerek ez is ide tartozhat!
Napokkal ezelőtt elkezdték cseszegetni,majd őrizetbe is vették Bige Lászlót...
Ha esetleg valaki nincs képben ezzel,azoknak le írom hogy ő az egész térség legnagyobb nitrogén művének és műtrágya gyárának a Péti Nitrogénműveknek a tulajdonosa. A gyár ultra modern,nagyon korszerű.Egy ilyen kapacitást ki építeni is horrorisztikusan költséges.
Mind ezek után meg bejelentik a Hexogén gyárat...hm... nem szeretek össze esküvés elméleteket gyártani,de szerintem lehet összefüggés a két dologban. Lehet hogy az állam szeretne befolyást szerezni egy ilyen stratégiai szempontból,és gyártmány struktúrájából fakadóan nagyon fontos gyárban. A nitrogén és származékai kikerülhetetlen adalék anyagai a modern robbanó szereknek...
Bige egyébként egy nagyon konok,makacs üzletember ( székely gyerek ) ,nem fogja magát könnyen adni. De szerintem elkezdhették puhítgatni....
Nekem a Dunaferrel kapcsolatban van hasonló érzésem. Ha minden igaz több páncélozott jármű gyűrtása is részben Magyarországon lesz. Miért ne szerezne az állam vagy barátai ezen ellátási láncban pár zsíros darabkát. Ha megvan a Dunafer valaki azt mondta valami hengerelő valami kell és indulhat a páncélgyár. Vélemény, vagy valaki aki ehez jobban ért, mármint a kohászathoz\páncélgyártás, stb.