A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Apropó! Ha már lőszerek ez is ide tartozhat!
Napokkal ezelőtt elkezdték cseszegetni,majd őrizetbe is vették Bige Lászlót...
Ha esetleg valaki nincs képben ezzel,azoknak le írom hogy ő az egész térség legnagyobb nitrogén művének és műtrágya gyárának a Péti Nitrogénműveknek a tulajdonosa. A gyár ultra modern,nagyon korszerű.Egy ilyen kapacitást ki építeni is horrorisztikusan költséges.
Mind ezek után meg bejelentik a Hexogén gyárat...hm... nem szeretek össze esküvés elméleteket gyártani,de szerintem lehet összefüggés a két dologban. Lehet hogy az állam szeretne befolyást szerezni egy ilyen stratégiai szempontból,és gyártmány struktúrájából fakadóan nagyon fontos gyárban. A nitrogén és származékai kikerülhetetlen adalék anyagai a modern robbanó szereknek...
Bige egyébként egy nagyon konok,makacs üzletember ( székely gyerek ) ,nem fogja magát könnyen adni. De szerintem elkezdhették puhítgatni....

Nekem a Dunaferrel kapcsolatban van hasonló érzésem. Ha minden igaz több páncélozott jármű gyűrtása is részben Magyarországon lesz. Miért ne szerezne az állam vagy barátai ezen ellátási láncban pár zsíros darabkát. Ha megvan a Dunafer valaki azt mondta valami hengerelő valami kell és indulhat a páncélgyár. Vélemény, vagy valaki aki ehez jobban ért, mármint a kohászathoz\páncélgyártás, stb.

• Tetszik
Reactions: éber
Nekem a Dunaferrel kapcsolatban van hasonló érzésem. Ha minden igaz több páncélozott jármű gyűrtása is részben Magyarországon lesz. Miért ne szerezne az állam vagy barátai ezen ellátási láncban pár zsíros darabkát. Ha megvan a Dunafer valaki azt mondta valami hengerelő valami kell és indulhat a páncélgyár. Vélemény, vagy valaki aki ehez jobban ért, mármint a kohászathoz\páncélgyártás, stb.
Lehet benne valami ráció, stratégiai üzletág, ukrán tulajdon. Logikus lépése lenne az államnak visszavásárolnia.

• Tetszik
Reactions: svajcibeka
Van benne realitás. Én nagyon képben vagyok ezekkel a témákkal egyébként. Most látványosan nem akarja őket ki húzni a szarból az állam. Lehet hagyja kivérezni őket,aztán mikor bedobták végleg a kulcsot,akkor pedig átveszik. Ne feledjük hogy a kohászat is stratégiai szempontból fontos ágazat,pláne a nehézfegyver gyártásban. Jaaa és igen,Orosz bank ücsörög most a tetején többségben... :) Gondolom szívesebben látnák őket gyárkapun kívül... Hengermű nem kell,az van ott, 600 méteres...!

Lehet benne valami ráció, stratégiai üzletág, ukrán tulajdon. Logikus lépése lenne az államnak visszavásárolnia.

Ahogy emléxem a korábbi hsz-ekre:

A Dunaferr technológiája Neander-völgy közeli a német technikákhoz, "cserébe" qrva nagy a kapacitás, a régi tech-ből, jó drágán.

Inkább az ukrán acélárú "újracsomagolása" a valószínűbb profil, ahogy szokott lenni. :rolleyes:

Az a max 500 db x 20 tonna acél (amit szerintem nem is tudnak megfeleő technológiával előállítani) 2023-28 között kb. egy nevetséges mennyiség egy ekkora üzemnek.

Írta korábban valaki, hogy kb. ilyet/ennyit egy osztrák kis családi vállalkozás szállít be Ausztriában.(Sajna, nem emléxem ki írta, elnézést)

Feljelentették, zajlik az eljárás, nem vették őrizetbe.
Viszont bár benne van a magyar Top 10-ben, a cégei masszívan veszteségesek. Fogást nem lesz nehéz rajta találni....
Hát,éppen ebben az évben rekord nyereséget jelentett! :)
De itt nagypályán játszanak,százmilliók nem osztanak nem szoroznak.
Az elmúlt négy évben csak fejlesztésre és portfólió bővítésre száz negyven,igen nem elírás 140 Milliárdot költött Bige!

Ezzel nincs is baj (meg tudom, hogy ehhez te jobban értesz), de a hajítótöltettel mi a helyzet?
Single-base-propellant-for-a-155-mm-artillery-charge-applied-in-Swiss-army-the.png

Gondolom, hogy nem véletlenül vannak a lőszerszállító járműveknek speciális szabályai. ;)
Trotilt elegetheted. Szurolangtol kell ovni. De ez inkabb csatateren lehet jelen es kevesbe a bekes hatorszagi uzembe.

A gazosodas meg inkabb a raktarozas folytan veszelyes.
55 masodpercig 160 c kell egy dolog de hogy viselkedik 3-600 c vagy ebb 400 fokon. Ezek egyebkent nagyon stabil robbanoszerek...