"amit csak erre az üzletre hoztak létre." Ebbe azért nem vagyok olyan biztos...!Nincs olyan se náluk aki ötletelhetne, konkrétan egy pénzcsatornázó cég, amit csak erre az üzletre hoztak létre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"amit csak erre az üzletre hoztak létre." Ebbe azért nem vagyok olyan biztos...!Nincs olyan se náluk aki ötletelhetne, konkrétan egy pénzcsatornázó cég, amit csak erre az üzletre hoztak létre.
Jah még "kinőheti" magát...."amit csak erre az üzletre hoztak létre." Ebbe azért nem vagyok olyan biztos...!
Jólvan na ha annyira akarnak csatornázni még pár Bayraktar-t csatornázzanak át...!Jah még "kinőheti" magát....
CsabaM hogy kerül ebbe a képbe ?Jah még "kinőheti" magát....
Annyiban módosítanék, hogy a török üzletekre lett létrehozva, nem csak erre a bizonyosra, mert úgy volt még több török cucc lesz, csakhát nem voltak olyan faszák..
Valakinek ki kell adni a melót aki képes termelésre is....CsabaM hogy kerül ebbe a képbe ?
Ja faszán meg van szankciózva a török dróngyártás és a terjesztésMost nem azé de ha a Yalcint elkezd(het)jük gyártani eu-n belül exportra is , akkor ezt nagyon gyorsan meg kellene csinálni a Bayraktar-al is!Nem győznénk eladni...!A Törökök megcsinálták a fasza reklámot nekünk már csak gyártani kellen! Kivan ez találva....!
Ugyanmá milyen szakció???Mindenkinek most kell a harci drón nem majd egyszercsak amikor kész lesznek a fejlesztések!MOST!Na mennyit adhatok...??Ja faszán meg van szankciózva a török dróngyártás és a terjesztés
Ebben a cikkben a résztvevők általános jellemzése van benne.Arról találtál valamit, hogy a USMC ACV tenderen végül miért nem a Terrex2-t választották 2018 júniusában az amerikaiak?
"Számít az a politikai tárgyalásoknál hogy mekkora hadsereg van mögötted?Hogyne....!"
Szerintem most Béla báttyánk ( @jogalappal ) ezt a témát kicsit benézte. Nagyjából mindenben igaza van, csak sem az izraeli radar, sem a Gidrán beszerzés sem kapcsolódik semmilyen PESCO programhoz.
Éppen ideje....Komolyabb technikával majd komolyabb feladatokat tudnak vállalni, ...
Szerintem most Béla báttyánk ( @jogalappal ) ezt a témát kicsit benézte. Nagyjából mindenben igaza van, csak sem az izraeli radar, sem a Gidrán beszerzés sem kapcsolódik semmilyen PESCO programhoz.
Hogy későbbiekben esetleg a török/amerikai/izraeli/koreai vonalat bevennék az európai országok a hadiipari fejlesztésekbe, az szerintem természetes.
Mint ahogy az is, hogy a EU próbálja ezt olyan kivételes esetekre korlátozni, amikor nincsen európai magas szintű alternatíva (ugyebár létezik a vétó, ahogy a cikk is említi).
Nem amiatt lett kussolva az eredeti beszállítókról, licence tulajokról, mert PESCO pénzeket akartunk volna rájuk igénybe venni, hanem mert a későbbi további értékesítést segítené, ha mint magyar-kanadai, vagy magyar-német gyártmányként hívatkoznánk rájuk. Persze minden ország illetékesei tudnák az eredetet, de a közvélemény előtt könnyebb eltitkolni azt, ha mondjuk Délkelet-Ázsia muszlim országaiba szeretnék eladni mondjuk az eredetileg izraeli radarokat.
De mondjuk sokat csökkenhet a nyugat-európai körökben a Gidrán értéke, ha török felmenői közszájon forognak.
Ugyan ez megfigyelhető, amikor a NASAMS-ra, mint National Advanced Surface to Air Missile System-ként hívatkozzák (itt csak az a ciki, hogy nem echte amerikai), vagy hogy mondjuk a Patriot PAAC-4 már echte izraeli rakétákat jelent, csak esetleg Raytheon gyártásban...
Pontosan. Az, hogy a fél MH volt missziózni, rengeteget jelentett és jelent ma is.Éppen ideje.
Amúgy fenntartom, hogy ezek a missziók pont alkalmasak lennének a technikák teszteléséhez gyakorlati körülmények közötti (még ha korlátozottan is).
Én (!) vinnék nehéz technikát is egy-egy turnusra, pont ezért. Drágább így, de a gyakorlati tapasztalatok megfizethetetlenek, amikor eljön az ideje, ha eljön bármikor is.
Mivel mi a KKE európai országok közül alapvetően az europai technikára épülő haderőfejlesztési programit viszünk elvileg könnyen összeegyeztethető lenne a 2 program.Szerintetek az hogy Magyarország részt vesz a PESCO projektekben az a Zrinyi haderőfejlesztési program részének tekinthető vagy csak politikai hókuszpókusz és nem biztos hogy lesz használható eredménye?
Szerinted mi lehet az ellentételezés norvég részről?A PESCO programokról már volt közös gondolkodás ebben a topikban.
"Indirect Fire Support (EuroArtillery)" (olasz-szlovák-magyar) projekt állapotáról még mindig nem tudunk semmit. De ha jól értem, akkor a felülvizsgálat 2026-ig nem számít használható eredményre.
"Armoured Infantry Fighting Vehicle / Amphibious Assault Vehicle / Light Armoured Vehicle" programban olasz vezetéssel a görögök és a szlovákok vesznek részt, de a felülvizsgálat 2026-ig itt sem számít használható eredményre.
Nem tudom hogy a hasonló kategóriában induló kaposvári "forradalmi kerekes harcjármű" fejlesztésére lehetne-e így PESCO pénzt kérni, ha sikerül még egy országot bevonni. (Törökország, Szingapúr...)
Érdekes, hogy az "Integrated Unmanned Ground System (UGS)" projekttől várnak eredményt 2025-re, részt vesz benne Magyarország, de német részről nem az RM hanem a KMW vesz benne részt, a Honvédség meg RM MissionMaster-t vett(?) és azt együtt fogják majd továbbfejleszteni (?).
Felvetődött a Lynx-szel kapcsolatban, hogy egy német-cseh-magyar együttműködés esetén talán lehetne arra is PESCO pénzt lehívni.
Nem tudom, hogy a NATO-nál bevállalt C-RAM és Modular GBAD projektekre lehet-e PESCO pénzt lehívni, mint közös fejlesztés. Itt egyértelmű lenne, hogy a harmadik fél, a nem EU ország az az Egyesült Királyság lenne.
De a norvégok is fognak valamit ellentételezni a NASAMS rendelésért cserébe, esetleg abból is lehet valami német-norvég-magyar közös "fejlesztés", amiben a norvégok lennének a nem EU ország.