Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hmm... 8x8?Further proposals for replacing or upgrading legacy armoured vehicles in the Hungarian Armed Forces
Ez meg lehet erdekes...Generating strategic partnerships amongst the Hungarian Defence Industrial base
Providing opportunities for interoperability amongst Hungarian and NATO armoured vehicles
Case-study: using software to optimise training hours and ensure efficiency
már legalább vagy 2x voltebben a topikban meg a saját topikjában is egy párszor.Hát a cseh-magyar közös repülőgépgyártó cég remélhetőleg kezd beindulni:
Magyar–cseh gyártású támadógépekből vásárolt be Vietnam
Tizenkét darabot vásárolt a Vietnami Védelmi Minisztérium a Tombor András többségi tulajdonában álló AERO Vodochody AEROSPACE repülőgépgyártó L-39NG Trainer modelljéből.infostart.hu
Akkor bocs. Valahogy lemaradtam róla.már legalább vagy 2x voltebben a topikban meg a saját topikjában is egy párszor.
Lengyel területvédelmi erők: tizenhét könnyűdandár
Mert mi volt?Biztos jó nekünk ez ? hogy a lengyelek megmutatják hogyan is kell ezt a védekezést csinálni ... csak mert pletykák erről a legutóbbi lengyel gyakorlatról nem voltak túl biztatók
Es mivel vannak felszerelve? Tudom, hogy itt sokan imadnak a fel orszagot militarizalni, de egyreszt arra van a katonasag, masreszt ez aztan tenyleg tipikus exkomcsi papirtigris marad, ha nincs normalis felszerelesuk (ahogy ma mar egy hagyomanyos RPG sem jo igazan semmire max teherautok meg 4x4 ellen.)
Mivel külön erőként kezelik őket, és nagy mennyiségben tolják a toborzást, így akár arra is lehetőségük van, hogy külön felszerelési rendszert kapjanak.Es mivel vannak felszerelve? Tudom, hogy itt sokan imadnak a fel orszagot militarizalni, de egyreszt arra van a katonasag, masreszt ez aztan tenyleg tipikus exkomcsi papirtigris marad, ha nincs normalis felszerelesuk (ahogy ma mar egy hagyomanyos RPG sem jo igazan semmire max teherautok meg 4x4 ellen.)
Szerintem már - szokásod szerint - megint nagyon előreszaladtál.Négyféle tartalékosra lenne szükségünk szerintem.
Itt most arról beszélsz megggyőzően, hogy jó, amiért a nagy barkácsvitákban rendre le lettem torkollva? Logisztikai rémálom, egy tartalékos élete miért nem számít annyit neked, kiöregedett szarok...?így akár arra is lehetőségük van, hogy külön felszerelési rendszert kapjanak.
Speciel az ÖLT-nek is hasznát vennénk már most! A fizikai normákat pedig a hivszerek is csak a követelmények folyamatos csökkentésével teljesítik.Szerintem már - szokásod szerint - megint nagyon előreszaladtál.
Szerintem egyelőre 1 féle tartalékos is elég.
Olyan, aki tartósan bent marad, és esélyt ad a tisztességes kiképzésére, és tudja teljesíteni legalább a szerződéseseknek megfelelő fizikai normákat.
Kurv@ra nem.Itt most arról beszélsz megggyőzően, hogy jó, amiért a nagy barkácsvitákban rendre le lettem torkollva? Logisztikai rémálom, egy tartalékos élete miért nem számít annyit neked, kiöregedett szarok...?
csak mondom hogy a mostani helyzetben szerintem bármikor elfogadnám a lengyel tarcsisok felszerelését , nem lerohadt szart adnak alájuk és rájuk sem, ezrével rendelik vagy épp gyártják az újabbnál újabb felszereléseket, lehet hogy valamiben még "exkomcsi" a rendszer de hogy felszerelésben biztoshogy nem az biztos (amúgy azt hiszem kriss már rakott be róla képet még 100 éve)Es mivel vannak felszerelve? Tudom, hogy itt sokan imadnak a fel orszagot militarizalni, de egyreszt arra van a katonasag, masreszt ez aztan tenyleg tipikus exkomcsi papirtigris marad, ha nincs normalis felszerelesuk (ahogy ma mar egy hagyomanyos RPG sem jo igazan semmire max teherautok meg 4x4 ellen.)
szerintem félre érted, huszárnak, nekem is sőt, mindenkinek az élet biztos az első helyen áll, neki szerintem azzal van gondja hogy a logisztikai/fenntartási költsége annak hogy pl (tényleg csak pl nem kell rajta elkezdeni pörögni megint) hogy 3 féle karckocsit üzemeltetünk horribilis már az adott helyzetben több okból kifolyólag is, ugyanígy sok sok kiöregedett más vassal,Itt most arról beszélsz megggyőzően, hogy jó, amiért a nagy barkácsvitákban rendre le lettem torkollva? Logisztikai rémálom, egy tartalékos élete miért nem számít annyit neked, kiöregedett szarok...?
Lehet igazad van. Ugyanakkor éles helyzetben is kell konvolyokat kísérni, objektumot örizni (már nem vagyonöri szinten), területet biztosítsni, ahová pocakosan is jó lehet vki.Szerintem már - szokásod szerint - megint nagyon előreszaladtál.
Olyan, aki tartósan bent marad, és esélyt ad a tisztességes kiképzésére, és tudja teljesíteni legalább a szerződéseseknek megfelelő fizikai normákat.
Úgy emlékszek, hogy a T-72- nél jobban preferáltam modernizált használt leókat meg mardereket(tudom már nincs), vagy bármi egyéb komoly tudású gépeket, fh 70 tarackokat digitalizált tűzvezetéssel meg hasonlókat, de ugyanaz volt a reakció. Amikkel telenyomom a fórumot. Szóval a lengyel aktív főerő szintű tartalékos gépesítési elképzeléseim nektek szarok voltak, mert még egy típust üzemeltetni, logisztika, nem pont ugyanolyan jó csak majdnem, blablablablablablablablablaaaaaaa...., na ez a lengyeleknél főerő, és a tartalékosok kapnak majdnem olyan jót. Szerintem akkor miért nem ér nekik annyit egy tartalékos élete... De ha tőlük vesszük át az ilyen elképzeléseket és irányzatot, akkor fasza minden. Csak ne magunktól csináljunk így, mert ötven évvel le vagyunk maradva.Kurv@ra nem.
Csak részleteiben tér el a felszerelésük a hivatásosokétól.
/róbáltam képeket betenni, de valami miatt nem engedtem a fórummotor./
Ezek vadi új dolgok, és nem leharcolt szarok, amikkel (T-72-t, BTR-t adjunk a népnek) telenyomod a fórumot.
Másrészt a logisztikai rémálom ott kezdődik, hogy 10-20-30 elavult technikai eszközt akarsz együtt üzemeltetni a modern cuccokkal. A lengyelek meg 10.000-esével rendelik a felszerelést a tartalékosoknak. És mivel csak részben tér el a cuccuk a hivatásosokétól, így gyakran együtt rendelik ezeket a teljes seregre.
Itthon a Speciális önkéntes tartalékos rendszernek látom értelmét. De azt is faragni, reformálni kéne. A 6 hónap alatt ha van mögötte háttér és megkedvelte a jelentkező sokat ki lehet-ne belőle hozni. Viszont a pénz a legfőbb negatívum benne. Amit kapnak érte. Simán megérdelmelnék azok akik végighúzzák a 6 hónapot pl a rendelkezésre állási jutatást.csak mondom hogy a mostani helyzetben szerintem bármikor elfogadnám a lengyel tarcsisok felszerelését , nem lerohadt szart adnak alájuk és rájuk sem, ezrével rendelik vagy épp gyártják az újabbnál újabb felszereléseket, lehet hogy valamiben még "exkomcsi" a rendszer de hogy felszerelésben biztoshogy nem az biztos (amúgy azt hiszem kriss már rakott be róla képet még 100 éve)
szerintem félre érted, huszárnak, nekem is sőt, mindenkinek az élet biztos az első helyen áll, neki szerintem azzal van gondja hogy a logisztikai/fenntartási költsége annak hogy pl (tényleg csak pl nem kell rajta elkezdeni pörögni megint) hogy 3 féle karckocsit üzemeltetünk horribilis már az adott helyzetben több okból kifolyólag is, ugyanígy sok sok kiöregedett más vassal,
azt meg én teném hozzá hogy ilyen felállásban egyik tarcsi rendszernek sincs lóf@sz értelme itthon... még az itt kérdőre vont lengyel is jobb de a legjobb ami eszembe jut az a dánoké talán
Magunk közt, nekem @blogen ember hozzáállása teccik. Én is tervezgettem/készítettem táblázatokat, csak annyi minden változó jött be a képbe, hogy az először egyszerűnek tűnő feladat kezdett túlburjánzani. Meg azt is beláttam, hogy műkedvelő lévén már régen rendszeresítik azokat az eszközöket, amikkel fel szeretném szerelni a fejemben/álmaimban létrehozott sereget, mikor én meg még mindig a terveimmel piszmogok. (Ez utóbbi meg is történt. )Szerintem már - szokásod szerint - megint nagyon előreszaladtál.