Mondjuk, hogy a BTR-en kívül semmiből nincs számottevő mennyiség.Na és ehhez kellene tudni, hogy mi és mennyi van, aktuális mennyiségi adatokkal, hogy van-e egyáltalán értelme egy gondolatot is rávesztegetni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk, hogy a BTR-en kívül semmiből nincs számottevő mennyiség.Na és ehhez kellene tudni, hogy mi és mennyi van, aktuális mennyiségi adatokkal, hogy van-e egyáltalán értelme egy gondolatot is rávesztegetni?
Szerintem a mennyiség nem tényező egy olyan elméleti beszélgetésnél, ahol csak a gép műszaki paraméterei és a feladatának ellátása a téma. Ha a gép alkalmasnak ítéltetik, akkor jöhet a miből, mennyit, hova játék. Ez az a rész amiben már nem szeretek részt venni, mert ehhez olyan információk kellenek, ami itt sem, meg úgy szerintem összességében egy embernek sincs meg, nem véletlen szoktak ilyen projektek évekig tartani tervező irodák, pénzügyesek, politikusok, katonák bevonásával.Na és ehhez kellene tudni, hogy mi és mennyi van, aktuális mennyiségi adatokkal, hogy van-e egyáltalán értelme egy gondolatot is rávesztegetni?
Teljesen szarkazmusként jött, annyi volt a sztorija a PT76-nak, hogy pár hete előjött a rozsdatemetők modernizálása, erre írtam, hogy T55-ből gombokért lehetne venni és modernizálni, sőt Kecelen talán még scud is van így lenne bm képességünk is.... erre valaki rátett egy lapáttal, hogy volt itt nekünk PT76-is meg t34-85 is, azokkal is lehetne valamit kezdeni.Amennyiben így gondolod, akkor neked van igazad.
Szerintem az általad felsoroltakból is fognak venni, de ez egy alapkiképzőgép amiből nem elég az a 8 db.Super Tucano/L-39NG/L159 kategóriának jobban örülnénk...
Most vettek 8 db Zlint ebben a kategóriában. Nem tudom mennyi az élettartamuk, de remélem legalább 20 év.
Persze 20 év múlva akár válthatná is a Zlineket a kompozit Il-103-as, addigra valószínűleg el is készül.
Ezek a hozzászólásokból nem jöttek le.Szerintem akik a pt76 hoz hozzászóltak, annak modernizációját sürgették, erősen használták az irónia/szarkazmus/humor háromszöget.
Az, hogy a boci nappolini szebben ropog mint a frissen sült orosz medvetalp.Látom,ez gómbölű eddig,mit egy piramis....
Akkor szemléltessük egy kedvenc járművetekkel,a Mbombe család 6os tagjával....(amit különben még mindig nem rendszeresittetnék az úszóképesség hiány miatt)
Kezdjük ott,hogy milyen tipusú harctevékenység a legvalószinübb,hogy magyar katona részesévé válik?Valamiért a forumon a kurszki csata ugrik be erről mindenkinek.(és ráadásul rosszul.A pohorovkai hk találkozóharc egy véletlenül kialakult,egy délután át tartó összecsapás volt.Valójában Kurszknál a harcok nagyrészében a németek gyalogsági és páncéltörő állásrendszereken rágták át magukat.Pohorovkához az vezetett,hogy hosszú harcok után 6 ilyen védvonalon átrágta magát az egyik szárnya a támadásnak-a másik szárny viszont elakadt a gyalogsági védvonalak között).
Viszont misszióban nem feltételes,hanem megvalósult lehetőség a harcérintkezés.Tényleges harci veszteségünk is van.
Honvédelmi szempontbol sem az összfegyvernemi manőverezőharc a kizárólagos fenyegetés.Sőt inkább másodlagos fenyegetés a konvencionális háború.A felforgató,gerilla,terror eszközöket alkalmazo hibrid hadviselési formák sokkal inkább jelentenek előfordulható fenyegetést.Ugyanakkor a hibrid hadviselés maga sem zárja ki a regurális hadrendi elemek egyes részeinek,vagy akár teljességének harcbavetését sem.
Ebböl mi következik?Azonkivűl,hogy a gömb mégszögletesebb lett...
A medvetalp ehetetlen,az oroszok sem eszik meg.Viszont a medvehúst igen.Álitólag nem is rosszAz, hogy a boci nappolini szebben ropog mint a frissen sült orosz medvetalp.
https://hobbiszakacs.blog.hu/2014/10/28/vadregenyes_falatok_1_a_medvetalpA medvetalp ehetetlen,az oroszok sem eszik meg.Viszont a medvehúst igen.Álitólag nem is rossz
Szerintem nem.
A lehetőség biztosítása, hogy a fiatal férfi önként bevonulhasson.
önkéntes sorkatonaságra gondol.Mert a hivatásos/szerződéses fiatal nem önként vonul be?
Én is hozzászóltam, teljesen egyértelmű volt, hogy nem gondolja komolyan Pogány, akitől indult az egész. Tényleg nagyon kívül helyezkedsz el az említett háromszögön...Ezek a hozzászólásokból nem jöttek le.
Wow, az pontosan milyen, mert elsőre elég furán hangzik?önkéntes sorkatonaságra gondol.
Be lehet vonulni egy féléves kiképzési periódusra ha akarsz, a svédeknél van ilyen.Wow, az pontosan milyen, mert elsőre elég furán hangzik?
Gyenge a net,nem jön be.
Nem hangzik rosszul. Ha a svédeknél bejött a dolog (?), akkor nálunk is működhet.Be lehet vonulni egy féléves kiképzési periódusra ha akarsz, a svédeknél van ilyen.