Esznek medvetalpat (mondjuk nem az oroszok, de jópár országban )Gyenge a net,nem jön be.
Beszéltem olyanokkal,kik ettek medvehúst.Medvezsiros kenyeret (macizsiros deszkát) meg még ettem is.Különben tényleg nem rossz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Esznek medvetalpat (mondjuk nem az oroszok, de jópár országban )Gyenge a net,nem jön be.
Beszéltem olyanokkal,kik ettek medvehúst.Medvezsiros kenyeret (macizsiros deszkát) meg még ettem is.Különben tényleg nem rossz.
Nálunk ingyenes a felsőoktatás, ha magas a felvételi pontszámod, úgyhogy az nem feltétlenül jelent nagy pluszt, de bónusz állami támogatásokkal (a kormánynak ebben van tapasztalata) biztos lehetne bevonzani embereket.Az kellene, hogy aki bevonul és utána aláír tartalékosnak vagy szerződésesnek annak ingyenes a felsőoktatás (mindenki másnak fizetős), kaphat egy csomó fasza hitelt (cégalapítás, fejlesztés, lakhatás, kocsi), a régi OKJs modellben (nem négy év alatt nappalin) szerezhet újabb szakmákat az állam kontójára, fele szja-t fizet amíg szolgál, stb. A nagykörúton belüliek picsoghatnak, de a többieknek jó lenne!
Ennek itt semmi értelme.Gondolom az egészségügyi szolgálati jogviszonyhoz hasonlóan akarják megoldani ezt is.
Esznek medvetalpat (mondjuk nem az oroszok, de jópár országban )
Orosz mondta,hogy ehetetlen radirgumi,erdélyi magyar meg egyetértett vele.Én nem kostoltam.A medvezsirt is az orosz hozta,és az erdélyi kollega hitelesitette,hogy tényleg az.Oroszt ugyan nem ismertem,de a magyar kollégát igen.És nem volt egy nagyotmondó,hazudós tipus.Esznek medvetalpat (mondjuk nem az oroszok, de jópár országban )
Alapvetően az irregulárisok is emberek, esznek, mozognak, a harchoz az adott eszközöket ugyanúgy kell használniuk ahogy a konvencionálisoknak, csak adott esetben jobban álcázott a tevékenységük. SZóval én nem távolodnék el a konvencionális eszközöktől ezek miatt. A dróntechnológia elég sokat fejlődött rajtuk, ezzel szemben általánosan hátrányban vannak, vannak helikoptereink is, műholdunk is lesz(gondolom nem csak kommunikációs), a szárazföldi eszközök is lőszerek és kiegészítő páncélok tekintetében, vagy a hezbollah ellen aps-ek tekintetében szintén rajtuk fejlődtek. Szóval maximum annyiban lehet lépni ebben, ha nem akarod gyengíteni a főerőket a 'partizánvadászattal', hogy fogod a régebbi vasakat, raksz rájuk haspáncélt IED ellen, meg sok grillrácsot, és/vagy valami APS-t, toborzol egy külön rendfenntartó haderőt a kevésbé érzelgős emberek közül nekik adod ezeket felderítőeszközökkel és rájuk hajtod, aztán nézed a neten a sortüzes videókat amik miatt nagyon lehet sajnálni szegény 'partizánokat', csak ez a kutyát sem érdekli.No,ako most ott tartunk,hogy van egy elméleti fő veszélyforrásunk,egy elméleti másodlagos,de nem kizárható veszélyforrásunk,meg egy gyakorlati problémánk.És akkor most visszautalok a közgazdaságtanra.Elvileg mindhárom eshetőségre külön harcjármű,külön hadrendi elemhez rendelve,célorientált fejlesztésként lenne az optimális megoldás.
Csakhogy erre nékünk nincsen pénzünk.És nem is lesz,ennek az istennek az idejében.Vagyis egy olyan viszonylag rugalmas megoldást kell találni,ami képes minden kihivásnak megfelelni,a rangsorolt prioritások figyelembevételével.
Most akkor próbáljuk összeszedni,hogy milyennek is kéne lennie ennek a járgánynak,milyen szempontrendszernek kéne megfelelnie?
Ötletek?
Ismered, hogy buta vagy, mint a seggemszagú albán?Az kellene, hogy aki bevonul és utána aláír tartalékosnak vagy szerződésesnek annak ingyenes a felsőoktatás (mindenki másnak fizetős), kaphat egy csomó fasza hitelt (cégalapítás, fejlesztés, lakhatás, kocsi), a régi OKJs modellben (nem négy év alatt nappalin) szerezhet újabb szakmákat az állam kontójára, fele szja-t fizet amíg szolgál, stb. +havi száz nettó körüli készenléti díj, ha tarcsis.
A nagykörúton belüliek picsoghatnak, de a többieknek jó lenne!
Szerintem eltévedtél valahol.Ismered, hogy buta vagy, mint a seggemszagú albán?
Szerintem meg legyen ingyenes annak aki 6 ujjal született, mindenki másnak meg díjtalan...
Rendre ez volt az első válasz ilyen problémák felbukkanásakor.És ahol a gond kicsi és elszigetelt problémát jelentett,még be is jött.De ahol már némileg nagyobb,és főleg kivülről támogatott,ott meg elbukott.A hibrid háború esetén a külső ártó szándékú hatalom támogatja,sőt,akár létre is hozza a belső gerilla/terror/felforgató szervezetet.(és erre nem kizárolag katonai eszközök jelentik a választ.A katonai eszközök inkább csak kiegészitők).Kűlső bázisú ireguláris támadók közt meg elég valószinű kiképzet katonák,SF harcosok,tapasztalt zsoldosok és jó minőségű fegyverzet megjelenése is.Alapvetően az irregulárisok is emberek, esznek, mozognak, a harchoz az adott eszközöket ugyanúgy kell használniuk ahogy a konvencionálisoknak, csak adott esetben jobban álcázott a tevékenységük. SZóval én nem távolodnék el a konvencionális eszközöktől ezek miatt. A dróntechnológia elég sokat fejlődött rajtuk, ezzel szemben általánosan hátrányban vannak, vannak helikoptereink is, műholdunk is lesz(gondolom nem csak kommunikációs), a szárazföldi eszközök is lőszerek és kiegészítő páncélok tekintetében, vagy a hezbollah ellen aps-ek tekintetében szintén rajtuk fejlődtek. Szóval maximum annyiban lehet lépni ebben, ha nem akarod gyengíteni a főerőket a 'partizánvadászattal', hogy fogod a régebbi vasakat, raksz rájuk haspáncélt IED ellen, meg sok grillrácsot, és/vagy valami APS-t, toborzol egy külön rendfenntartó haderőt a kevésbé érzelgős emberek közül nekik adod ezeket felderítőeszközökkel és rájuk hajtod, aztán nézed a neten a sortüzes videókat amik miatt nagyon lehet sajnálni szegény 'partizánokat', csak ez a kutyát sem érdekli.
Alapkiképző gépből szerintem elegendő lesz úgy is ez a mennyiség, hogy jóval több pilótára lehet szükség.Szerintem az általad felsoroltakból is fognak venni, de ez egy alapkiképzőgép amiből nem elég az a 8 db.
Valószínűleg növelni fogják a harci gépek számát, találgatni lehet mennyivel, de egy ütőképes hadsereghez hozzátartozik egy ütőképes légierő. A finneknek van 54 db az alapkiképzőből a Wiki szerint számoljunk a mi esetünkben ennek a felével az olyan 27 gép. A több géphez több pilóta is kell azoknak meg kell valamin tanulniuk repülni.
Itt a kérdés, hogy ki ez a külső hatalom, milyen erőforrásokkal tud dolgozni, milyen műveleti területen tudnak a diverzánsaik dolgozni? HA orosz vagy amerikai szinten nézzük, akkor a kérdés, hogy beleállunk-e teljes erővel? Ha igen, akkor instant bűnösök leszünk, de nyerni csak így lehet, totális gátlástalan erőszak. Ha ennél soft-abb szintről van szó, akkor a rendfenntartó erőt amit kialakítottál, meg lehet erősíteni saját SF tanácsadókkal. Ha külső bázisúak akik ellen harcolni kell, felderíthetők, ha fel lettek derítve, onnantól megsemmisíthetők. A nagyobb gondot a belső ellenállás okozhatja, de arra meg ott van mintaképnek Tulle és Oradour sur Glane. A Maquisard is feladta utána, csak előtte tudtak komoly gondot okozni, ahogy a külső bázisú S.A.S. kommandóból is két ember maradt.Rendre ez volt az első válasz ilyen problémák felbukkanásakor.És ahol a gond kicsi és elszigetelt problémát jelentett,még be is jött.De ahol már némileg nagyobb,és főleg kivülről támogatott,ott meg elbukott.A hibrid háború esetén a külső ártó szándékú hatalom támogatja,sőt,akár létre is hozza a belső gerilla/terror/felforgató szervezetet.(és erre nem kizárolag katonai eszközök jelentik a választ.A katonai eszközök inkább csak kiegészitők).Kűlső bázisú ireguláris támadók közt meg elég valószinű kiképzet katonák,SF harcosok,tapasztalt zsoldosok és jó minőségű fegyverzet megjelenése is.
Megszállóként lépsz fel a saját hazád népe ellen?Ez inkább kiszélesiti az ellenállók bázisát.A nagyobb gondot a belső ellenállás okozhatja, de arra meg ott van mintaképnek Tulle és Oradour sur Glane
Nézd, ez a legszélsőségesebb eset, ha a nép(mi oka lenne egyáltalán?) értelmetlen ellenállásban az országot fenyegetné. Szóval persze, ilyen vitákra tisztázandó maga a helyzet. Jármű? Kell nekik mozgékony felderítő(NMS), légifelderítő(akármelyik az új lehetséges könnyű gépeinkből és drónokból), civil bevonással hábirús paranoiás jelentőhálózat, a harcokhoz meg nehéztechnika. Bekaphatja akármelyik ellenséges SF egység, ha akárcsak T-55 és aknavető kombóval kap egy tonna repesz-rombolót pár perc alatt.Megszállóként lépsz fel a saját hazád népe ellen?Ez inkább kiszélesiti az ellenállók bázisát.
Nem egy egyszerű kérdés,és nincs erre általános érvényű válasz.Általánosságban a hasonló helyzetekben hasonló válaszok a sikeresek,de a helyzetek viszont nagyon különbözhetnek.A belső felkelés alapvetően nem katonai probléma,hanem társadalmi/gazdasági/politikai belső probléma,amit egy külső hatalom kihasználhat és felerősithet.Igazi megoldása viszont szinte soha nem katonai megoldás,hanem politikai(gazdasági/társadalmi) jellegű.Katonailag legfeljebb csak elfolytani lehet-egy időre.Amig az alap okok nincsenek megoldva,bármikor újrakezdődhet.
Ebbe most ne bonyolődjunk bele,maradjunk inkább a járműkiválasztásnál,szerintem
Hogy ma Mo-nak van egy valag belső problémája,amit ha akarna,egy külső hatalom könnyedén kihasználhatna,abban biztos vagyok.Nem a lehetőség nincs meg,hanem a szándék.Egyszerűen nincs olyan külső hatalom,kinek ez jelenleg érdekében állna.Nézd, ez a legszélsőségesebb eset, ha a nép(mi oka lenne egyáltalán?) értelmetlen ellenállásban az országot fenyegetné. Szóval persze, ilyen vitákra tisztázandó maga a helyzet. Jármű? Kell nekik mozgékony felderítő(NMS), légifelderítő(akármelyik az új lehetséges könnyű gépeinkből és drónokból), civil bevonással hábirús paranoiás jelentőhálózat, a harcokhoz meg nehéztechnika. Bekaphatja akármelyik ellenséges SF egység, ha akárcsak T-55 és aknavető kombóval kap egy tonna repesz-rombolót pár perc alatt.
Szerintem ha kis léptékről beszélünk persze, csak Budaörsről össze lehetne gereblyézni ehhez technikát, ha olcsón akarjuk. Ha nem akrjuk ennyire lebutítva, akkor T-72 és az alvázai a minden egyébnek. De amúgy gyakolratilag bármilyen eszköz amit hadrendbe állítunk megfelel ehhez. Attól függ, mekkora erőkkel kell számolnunk, illetve mennyit akarunk ebbe beleölni.Hogy ma Mo-nak van egy valag belső problémája,amit ha akarna,egy külső hatalom könnyedén kihasználhatna,abban biztos vagyok.Nem a lehetőség nincs meg,hanem a szándék.Egyszerűen nincs olyan külső hatalom,kinek ez jelenleg érdekében állna.
De maradjunk a járműkiválasztásnál.Nincs T55ünk,és az aknavetőt is valaminek hordoznia kell.Azonkivűl még egy csomó minden másra is alkalmasnak kell lennie a mi kis páncélozot járművümknek.
Leragadtál ennél a belső lázadásnál.Ahol meg szerintem semmi szükség olyasmire,ami T72alvázon van.Ha mégis,akkor már megette a fene.Szerintem ha kis léptékről beszélünk persze, csak Budaörsről össze lehetne gereblyézni ehhez technikát, ha olcsón akarjuk. Ha nem akrjuk ennyire lebutítva, akkor T-72 és az alvázai a minden egyébnek. De amúgy gyakolratilag bármilyen eszköz amit hadrendbe állítunk megfelel ehhez. Attól függ, mekkora erőkkel kell számolnunk, illetve mennyit akarunk ebbe beleölni.
M113. Ha drágább is jó és új, akkor PMMC G5, ha még drágábban, akkor Lynx.Leragadtál ennél a belső lázadásnál.Ahol meg szerintem semmi szükség olyasmire,ami T72alvázon van.Ha mégis,akkor már megette a fene.
Misszió,honvédelmi harc hibrid háború bármelyik eshetőségére.Forráshiány miatt lehetőleg egy jármű bázisán megoldva.Források szűkössége a fő probléma.Egyszerűen nincs pénzünk mindenre külön csilliárdos költséggel bevásárolni.
Elavult,lassú,sok esetben nem kellő hatékonyságú-és sokat is kéne költeni rá.Többi meg drága is már alapbol is,M113. Ha drágább is jó és új, akkor PMMC G5, ha még drágábban, akkor Lynx.
Elavult,lassú,sok esetben nem kellő hatékonyságú-és sokat is kéne költeni rá.Többi meg drága is már alapbol is,
Ne konkrét járműben gondolkozz elösször,hanem hogy minek kell megfelelnie a járműnek.Mik legyenek a tulajdonságok,amiket birnia kell a kiválasztandó járműnek.
Többiek?Igen lanyhák vagyunk ma....
Nézd. Meg felelnie gyalogságszállítónak, felderítő és kommunikációs feladatoknak, támogató nehézfegyverek hordozására alkalmasnak. Nagyobb befogadóképességűnek kell lennie tehát és bár a műveleti mozgékonyság a kerekeseknél van, elsősorban én a páncélzatra gyúrnék, hiszen harcra kell leginkább, tehát a láncosokat részesíteném előnyben. És akkor ezek a legreálisabbak.Elavult,lassú,sok esetben nem kellő hatékonyságú-és sokat is kéne költeni rá.Többi meg drága is már alapbol is,
Ne konkrét járműben gondolkozz elösször,hanem hogy minek kell megfelelnie a járműnek.Mik legyenek a tulajdonságok,amiket birnia kell a kiválasztandó járműnek.
Többiek?Igen lanyhák vagyunk ma....