pofavizit, elment ránézni arra amit már előkészítettek nekiDe, hogy ehhez miért kellett Orbán, azt nem tudom.
Valaki valamiben nagyot akar gurítani...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
pofavizit, elment ránézni arra amit már előkészítettek nekiDe, hogy ehhez miért kellett Orbán, azt nem tudom.
Valaki valamiben nagyot akar gurítani...
Mondom, hogy nem akarok nagy Belpol cunamit, de a cseheknél idén lesz választás, nálunk meg jövő tavasszal. Mindkét választáshoz jól jön a kampányban némi RM támogatás. Csak ezt direkte elég nehéz kivitelezni.Elképzelésed szerint ez hogy nyilvánulna meg?!
Nem gondolom, hogy a RM Hungaryba bárkit beengednénk. Szerintem bármi is lesz, az a saját országukban fog realizálódni. A szlovákoknál szerintem nem nagyon tud Orbán sok befolyást felmutatni.Ki lesz bővítve a Rheinmetall Hungary elnevezés,. Tippre a csehekkel, szlovákokkal és a szlovénekkel. Igy az export hosszú távon biztositott, de cserében kapnak tulajdonrészt is, illetve kiszervezett részegységgyártást.
De ez a Karmelitában volt. Itt vagy Papberger volt meghívva a Főnökhöz (kérünk Tőled egy szivességet alapon) , vagy Ő kérte az audienciát (kérsz tőlünk egy szívességet alapon). Mert alapvetően az ilyen dolgokat Szíjjártó, Maróth és Palkovics intézi. Orbán csak az igazán nagy bulikba kerül oda, mint hangsúlyozó tényező.pofavizit, elment ránézni arra amit már előkészítettek neki
De ez a Karmelitában volt. Itt vagy Papberger volt meghívva a Főnökhöz (kérünk Tőled egy szivességet alapon) , vagy Ő kérte az audienciát (kérsz tőlünk egy szívességet alapon). Mert alapvetően az ilyen dolgokat Szíjjártó, Maróth és Palkovics intézi. Orbán csak az igazán nagy bulikba kerül oda, mint hangsúlyozó tényező.
Matovic az utóbbi 2 hónapban kéthetente megfordult itt, az hogy nem a min. eln. egy dolog, az ő pártja adja a kormányfőt, aminek ő az elnöke. Az előző szlovák védelmi miniszter is focipartnere volt OV-nek.Mondom, hogy nem akarok nagy Belpol cunamit, de a cseheknél idén lesz választás, nálunk meg jövő tavasszal. Mindkét választáshoz jól jön a kampányban némi RM támogatás. Csak ezt direkte elég nehéz kivitelezni.
DE ha a szürke zónától eltekintünk, akkor mondjuk kaptunk valami kedvezményt, további előnyt a szlovén, cseh tenderekre való ráhatás esetén.
Mondjuk még egy gyárat valahova... (de itt már elég tág lehet a fantázia)
Nem gondolom, hogy a RM Hungaryba bárkit beengednénk. Szerintem bármi is lesz, az a saját országukban fog realizálódni. A szlovákoknál szerintem nem nagyon tud Orbán sok befolyást felmutatni.
Az ország neve pedig Rheinmetall Magyarország lesz?Az RM áthelyezi székhelyét Budapestre
ISTAR fronton sok gyártó nincs benne, de a támadó- és cirkálódrónok gyártói majd teljes létszámban:Szerintem ne abba gondolkodjunk, hogy mire van szükség és azt 4 cégtől beszerezzük majd!
Azért az eddigiek alapján egyértelműen a "drón stratégia" nem azzal számol, hogy megvásárolunk 3 nagy méretűt és ezzel letudva.
Viszont azt sem tartom valószínűleg, hogy a minisztérium 3 darab hazai legyártására akarna gyárat alapítani és ha majd azok elfogytak, rendelünk tőlük újat.
Tudna nekem valaki átfogó képet adni, hogy melyik cégnek melyik kategóriában vannak termékei és melyekben hallani fejlesztésekről? A Baykar Def. és a Vestelt érdekelne különösen, hogy azok portfóliója mit tud? Mennyire esélyes esetleg az, hogy a két gyártót arra kéri a kormány, hogy közös vállalatot alapítson idehaza és lényegében csak bele dobálják a lic-et? (Ez a németeknél is közös lónak túrós a háta sikerült. Amennyire sejtem, inkább egy olyan céget akar ide költöztetni, akik minden általunk megrendelt kategóriában tudnak szállítani valamit.)
Viszont a két fentebb említett gyártó palettáját érdemes lenne részletesen kivesézni.
Csináltam egy összefoglalót a drónok lehetséges rendszerbe sorolásával, ahol a katonai szervezet szintjeit vettem alapul ehhez. Három kategória került bele:
felderítő: olyan a maga kategóriájában jelentős járőrözési idővel rendelkező drón, amely ISTAR képes.
tüzérségi: olyan saját meghajtással rendelkező lőszer, amely előre megadott paraméterek alapján, vagy menet közben felderített és kijelölt célt képes megsemmisíteni
támadó: olyan jelentős járőrözési idővel rendelkező autonóm vagy távvezérelt fegyverhordozó platform, amely képes felderíteni és megsemmisíteni az kijelölt célokat.
Ami kimaradt az a harcidrónok mint az X-47B, mivel ezek még alapvetően kísérleti fázisban vannak. A támadódrónok egy fajtája lesznek.
Viszont bekerültek a tüzérségi cirkálórakéták, vagy szárazföldi indítású cirkálórakéták, mert szorosan kapcsolódnak a drónokhoz, inkább egy átmenet van a cirkálódrónoktól a cirkálórakétákig, mint bármiféle különbség. Egyes cirkálódrónok is képesek teljesen autonóm üzemmódon az előre beprogramozott célt támadni, ahogy cirkálórakétáknál is lehet menet közben módosítani a célt. Mindössze annyi különbség van, hogy a szubszonikus cirkálófegyerek a lassúságuk miatt képesek távvezérléssel üzemeltetve menet közbeni célkeresésre, míg a cirkálórakétáknál erre a nagy sebesség miatt nem igazán van lehetőség, ott maximum az előre beprogramozott paraméterek alapján találják meg a célt.
Német hadiipari óriáscéggel tárgyal Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall AG autó- és védelmi ipari cégcsoport elnökét, akivel az újgenerációs Lynx gyalogsági harcjárművek magyarországi gyártásáról, a hadiipari kutatás-fejlesztésről valamint Magyarország védelmi és...www.portfolio.hu
Na megidéztem.
Kitől kaptál eddig releváns infót az indextől vagy @Green Leader - től?Érdekes, hogy @Green Leader a 35 mm verzióról ír a Skyranger kapcsán, míg az Index külön kiemeli, hogy nálunk a Lynx "kompatibilis" 30mm változatú Skyranger lesz.
Ungarn NER Gesellschaft?Az ország neve pedig Rheinmetall Magyarország lesz?
V4 talalkozon meg jelen lesz a Rheinmetall, a Volksvagen, az Agrofert meg mondjuk az Orlen?Az ország neve pedig Rheinmetall Magyarország lesz?
Szerintem nem csak ott vannak megvett kapcsolatai....Most adja le a kéréseit a következő német kancellárnak , Armin Papperger a middle man , neki vannak megvett német politikusai , orbánnak van elköltendő pénze és igényei az euban történő országhoz köthető események kimenetelére , 200 lynx hány cdu politikust ért ?
Érdekes, hogy @Green Leader a 35 mm verzióról ír a Skyranger kapcsán, míg az Index külön kiemeli, hogy nálunk a Lynx "kompatibilis" 30mm változatú Skyranger lesz.
A "new air defence system" olyan terméket takarhat, amit eddig nem láttunk. Legalábbis nekem furcsa, hogy nem konkretizálja.Előástam a Rheinmetall részvényesi beszámolót, ebben ezt írják:
"This is the 35 millimeter airburst munition. And I expect this year an order intake for a new air Defence system. Maybe, and I think so it should be boxer based. The Hungarians are looking Lynx-based, an air defense system with a 35 millimeter turret."
Ettől függetlenül simán lehet, hogy most én néztem be valamit; ha van az Indexen kívül más forrás a 30 millisről, javítom a cikket.
Gyanús, hogy ez a Skynex lesz.A "new air defence system" olyan terméket takarhat, amit eddig nem láttunk. Legalábbis nekem furcsa, hogy nem konkretizálja.
Előástam a Rheinmetall részvényesi beszámolót, ebben ezt írják:
"This is the 35 millimeter airburst munition. And I expect this year an order intake for a new air Defence system. Maybe, and I think so it should be boxer based. The Hungarians are looking Lynx-based, an air defense system with a 35 millimeter turret."
Ettől függetlenül simán lehet, hogy most én néztem be valamit; ha van az Indexen kívül más forrás a 30 millisről, javítom a cikket.
A "new air defence system" olyan terméket takarhat, amit eddig nem láttunk. Legalábbis nekem furcsa, hogy nem konkretizálja.
Nem akarok Belpol. cunamit elindítani, de nekem - így belegondolva - nagyon a cseh tenderre való ráhatás, és ebből kifolyólagos "sikerdíj" lehetett a fő téma?