Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Közepes 25 még java részt régi technikával.
Nehéz 28 cakompakk.
A Gidrán nem erre van.Köszi.
Akkorezek szerint 2025-től jöhet valami gumikerekescsapatszállító, vagy a Gidránokkal oldják meg?
A múltkor olvasta, hogy a T72/BTR max az évtized közepéig marad.
A Gidrán nem erre van.
A java részt régi technika az BTR-t jelent.Köszi.
Akkorezek szerint 2025-től jöhet valami gumikerekescsapatszállító, vagy a Gidránokkal oldják meg?
A múltkor olvasta, hogy a T72/BTR max az évtized közepéig marad.
???????Dd tipust?Tudom, de ha 2025 után már nem lesz BTR, kell valami helyette.
A jenkiknél is van olyan dandár típus, ami HMMWEE-kre épül.
Gépkocsizó gyalogság,vagy röviden gyalog dd (ma már autómatikusan gépkocsizót értenek alatta,talpaló változat már kihalt).Humvee mellet azért van ott bőven teherautó is.
Akkor üdvözöllek itt saját személyemben.
İpari miniszter Musztafa Varank :
A török Uav hamarosan Európa égboltjára kerül.
Apám török Antalya, édesanyám magyar, szegedi. Félig magyar vagyok, ezért szerettem volna követni ezt a fórumot is, mert szeretem a védelmi kérdéseket. Anyám szülővárosába csak a téli hónapokban érkezem, nyáron Antalyában vagyok, így nem vagyok túl jó a magyarral, ezért segítséget kapok a Google Translete-től. Legalább, ha kérdésed van Törökországgal kapcsolatban, felteheted.
No, no! Egyrést a lengyelek akár made in Ukrajina Bayraktart vásárolhatnak, másrést még Anka esetében is remélkednek a torokok, hogy Európa folott fog repulni. No azt vajon kinek szeretnék eladni?
Ne feledjuk, hogy a magyar feltétel Mo-gi gyártás, amit most már a Bayraktar esetében nem tartom túl valószinúnek.
Az az igazság, hogy geopolitikai szempontból igazuk van. Papíron egy román katonai szövetség többet ér, mint a magyar, főleg földrajzi szempontból. Ráadásul a céljaik a románokkal jobban harmonizálnak.
Nem is ugyanaz a katonai stratégiai fókuszunk. Nekik a balti államok, Ukrajna, Feheroroszo., Kalinyingrád, Oroszo..
Nekünk a Balkán, Románia-Moldova, Ukrajna. Minimális az átfedés.
Gazdaságilag viszont már érünk annyit nekik, ha nem többet mint a románok a V4 miatt és itt a napi politikai EU csaták is összekovácsoltak. Hadiipari területén lehetne együttműködés. Bár a beteges német fóbiájuk, ennek lehet gátja.
16 oldallal ezelőtt én egy török cikkből szedtem a drónok listáját, ami ugyanaz, mint amit a fórumtársak most lefordítottak.
Ez ugyanarról a dandárról szól (Tata). Debrecen fejlesztése is el fog kezdődni ebben az időszakban, ők lesznek a végén a közepes.Közepes 25 még java részt régi technikával.
Nehéz 28 cakompakk.
Gépkocsizó gyalogság,vagy röviden gyalog dd (ma már autómatikusan gépkocsizót értenek alatta,talpaló változat már kihalt).Humvee mellet azért van ott bőven teherautó is.
Nincs bekik olyan.Tudom, de ha 2025 után már nem lesz BTR, kell valami helyette.
A jenkiknél is van olyan dandár típus, ami HMMWEE-kre épül.
Minek?Arra céloztam, hogy a BTR helyett muszájból a Gidrán is lehetne APC.
Van egy ilyen félelmem nekem is.... @krisss rendszeresen nyugtatgat,hogy nem igy lesz.Arra céloztam, hogy a BTR helyett muszájból a Gidrán is lehetne APC.
Hát pedig nem lesz APC-ként használva. Logisztikai alakulatoknál stb-nél max.Van egy ilyen félelmem nekem is.... @krisss rendszeresen nyugtatgat,hogy nem igy lesz.
Gidránt nem tartom alkalmasnak összfegyvernemi manőverharcra.Csendőrségi COIN páncélautó.Annak jó,arra való.
Hátöőöő...Vogon!
Itt nagyon nem arról van szó egyelőre, hogy átlépjük a GDP 2%-át, még meg sem tudtuk közelíteni egyszer sem!!!! Így ebben még nem is reménykedett senki, ha már magamat is az általad emlegetett "néhányakhoz" sorolom.
A korrekt meg én szerintem is az lett volna, ha a 2%-on kívül kapott volna a honvédség legalább egyszeri kompenzációként egy nagyobb összeget (ahogy például a sport folyamatosan kap külön összegeket ), és abból a legfontosabb hiányokat pótolták volna. És nem is azt gondolom, hogy az elmúlt 30 évet kellett volna pótolni, csak mondjuk az utolsó néhányat.
Ha ez megtörtént volna, minden állami híradás erről szólna. Maradjunk és egyben reménykedjünk a 2024-ben.Hátöőöő...
A nyilvánisságra került költségvetési mérleg alapján már tavaly meglehetett a 2%!
Az idei is valószínűleg meglesz, a '22-es HM költségvetés meg szerintem biztosan túl is fogja haladni, még a betervezett GDP növekedéssel együtt is!
Dehogy lehetne. Arra lesz az uj, hybrid (diesel/fuel-cell) Boxer-ische 8x8 Kaposvarrol.Arra céloztam, hogy a BTR helyett muszájból a Gidrán is lehetne APC.
Ha ez megtörtént volna, minden állami híradás erről szólna. Maradjunk és egyben reménykedjünk a 2024-ben.
Az Rheinmetall nem véletlenül fejleszti és gyártja majd az új 8x8 APC-jét Kaposváron, valószínűleg cserébe a nagyobb eladásokhoz szükséges első referenciavevő Magyarország lesz. Ha jól emlékszem, Maróth Gáspár azt mondta kb. 2023-ra fejlesztik ki a új 8x8-ast.Akkorezek szerint 2025-től jöhet valami gumikerekescsapatszállító, vagy a Gidránokkal oldják meg?