A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
781
2 301
93
Bármit is választanak a németek, mi azt vesszük amit a Rheinmetall fog fejleszteni, gyártani...
Ha a németek is azt választják, akkor azért, ha nem akkor meg azért. Mert kell a refereniavevő az RM-nek az eladásokhoz. És hogy "mi legyünk az elsők, akik rendszeresítik a legújabbat..."
Lehet megleszek most kövezve,de nekem ez a 10x10-es HX-3 as nem jön át valahogy... Robosztus,magas a tömeg központja,terepen szerintem borulékony,és sok a kereke,ez utóbbi érvem tudom hogy nevetségesen hangzik,de logisztikai szempontból sem a leg üdvözítőbb megoldás.
Ami a forma világot illeti,nekem az Archer,vagy a G6-Rhino jönne be.
De az én saját favoritom a Denel tűz eszközei.
Abszolutt élvonalbeliek. Fejlesztett nekik lőszert az RM. Lehetne ott mazsolázni.
G5-52 vontatott
G6-45 önjáró
Ezek az én favoritjaim. Persze ezek is ízlések és pofonok.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 966
99 246
113
Nekem Tatához nincs közöm különösebben.

Tatával csak a baj van, túl közel vannak az új ipari központok és Budapest, de már nem engedhetjük meg magunknak, hogy becsukjuk, ez sajnos szar döntés volt a 90-es években.
Nem ismerem annyira a nyugati példákat, csak nagyon keveset, de ott az ipari központok melett vannak laktanyák.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 186
73 678
113
Lehet megleszek most kövezve,de nekem ez a 10x10-es HX-3 as nem jön át valahogy... Robosztus,magas a tömeg központja,terepen szerintem borulékony,és sok a kereke,ez utóbbi érvem tudom hogy nevetségesen hangzik,de logisztikai szempontból sem a leg üdvözítőbb megoldás.
Ami a forma világot illeti,nekem az Archer,vagy a G6-Rhino jönne be.
De az én saját favoritom a Denel tűz eszközei.
Abszolutt élvonalbeliek. Fejlesztett nekik lőszert az RM. Lehetne ott mazsolázni.
G5-52 vontatott
G6-45 önjáró
Ezek az én favoritjaim. Persze ezek is ízlések és pofonok.

Azért nem lesz rosszabb szerintem a menettulajdonságai egyike sem egy ugyanilyen alvázra szerelt nehéz daurnál. A sok kerék meg amellett, hogy jól mutat ugye némileg jobb talajnyomást és a 10x10 miatt elég jó terepjáró képességet jelent. Az meg, hogy nagy, nem sokat számít, mert nem fog első vonalban rohamozni.

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
894
2 893
93
De akkor meg titeket kéne elpakolni, ha jól értem a szavaidat.

Eleve a legtöbbször az hangzik el, hogy a hk nem hegyivadász századokban, hanem alföldre való. De azt meg nem feltétlen hiszem, hogy ami fejlesztés és létszámduzzasztás nálatok elindult, azok után még a lakhelyeteket is átcserélik. Valakinek megmondták esetleg, hogy Hódmezővásárhely nem biztos, hogy a legjobb neked, de az új Leókra úgy is keresünk pont olyanokat, mint te. Még be sem fejezte az oskolát, de feltennék az Acélkockáknak a nagy kérdést, hogy "Mennyire szereted Szolnokot vagy Mezőtúrt?"

Így belegondolva... RR jól meg van áldva a feladatával.

Hagy azokat a szerencsétlen fagolyókat,örülnek hogy lyuk van a s..ggükön...Remélem megszüntetik ezt a baromságot,és csinálnak végre normális altisztképzést...

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Jah csak az lenne a legjobb ha abból egyik sem Tata lenne.
Lakhatás rendeződni látszik már csak aszonypajtásoknak kellene egy (munkaugyi központ) ami már a költözés elött munkahelyet intéz a feleségeknek barátnőknek (a munkaerő hiányos térségbe) no meg a református gimi a srácoknak (ha az asszony jó munkahelyre kerül és a gyerekek is szinvonalaselismert iskolába járhatnak a rendeződő lakhatás mellett az pont a családosoknak kedvezne)

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 658
84 143
113
"Az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló 2021. évi LIX. törvényhez

24. §
Az Lt. 74. § (2) bekezdése a következő ponttal egészül ki:

Felhatalmazást kap

1. a honvédelemért felelős miniszter, hogy az állami célú légiközlekedés repülőhajózó szakszemélyzet szakszolgálati engedélyeinek és képzéseinek részletes szabályait a miniszterrel és a rendészetért felelős miniszterrel egyetértésben,

2. a honvédelemért felelős miniszter, hogy az állami célú légiközlekedés léginavigációs szakszemélyzet szakszolgálati engedélyeinek és képzéseinek részletes szabályait a miniszterrel és a rendészetért felelős miniszterrel egyetértésben,

3. a honvédelemért felelős miniszter, hogy az állami célú légiközlekedés repülőműszaki földi szakszemélyzet szakszolgálati engedélyeinek és képzéseinek részletes szabályait a miniszterrel és a rendészetért felelős miniszterrel egyetértésben,”

rendeletben állapítsa meg.

Indoklás a 24. §-hoz:

A felhatalmazó rendelkezések pontosítását az állami célú légiközlekedés különböző szakterületei szakszolgálati engedélyeivel összefüggő szabályok külön tárcarendeletekben történő megjelenítése indokolja. Ennek oka egyrészt a Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beérkező modern eszközök üzemeltetésével fellépő követelményrendszer változás megjelenítése, másrészt a későbbiek folyamán fellépő módosítási igények egyszerűbb eljárási rendben történő kezelési lehetőségének megteremtése. A polgári célú légi közlekedésben is külön rendeletben kerülnek szabályozásra a különböző szakterületekre vonatkozó előírások."

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
781
2 301
93
Tatát kellett volna 25 évvel ezelőtt bezárni, Pécset meghagyni, esetleg Baját. Illetve Egert sem kellett volna becsukni.
A probléma az, hogy van hely Debrecenben csak mivel Tatát az elbaszott helye miatt sosem töltöd fel, ezért el se mondják a nyomott jelentkezőnek, hogy Debrecenbe is lehetne menni
Baját semmiképp,amikor ott voltam,középkori állapotok uralkodtak ott... szó szerint. Azt a helyet mindenki átkozta.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Baját semmiképp,amikor ott voltam,középkori állapotok uralkodtak ott... szó szerint. Azt a helyet mindenki átkozta.
igen nkább kalocsa Páncélos. Kiképzőközpont része is volt nAGY SZAKTUDÁSSAL. közelben több város jelentős helyörséggel. (csak a kalocsai laktanyákba fénykorukba nagyobb erő volt mint most mondjuk ezt nem nehéz)

• Tetszik
Reactions: gergo55

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 966
99 246
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Példaképei között megnevezte: Zrínyi Miklós költő és hadvezért, az első magyar katonai stratégát; vitéz Bertalan Árpádot, az első ejtőernyős zászlóalj parancsnokát; a külföldiek közül pedig George S. Patton tábornokot, akinek fő vezetési elve az volt: „annyit kérj a beosztottól, amit te is végre tudsz hajtani” – idézte Ruszin-Szendi Romulusz.

honvédelmi és rendészeti bizottsága 6 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett támogatta Ruszin-Szendi Romulusz parancsnoki kinevezését.