A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

molni

A harcértéknek ma sem az ember a legnagyobb gátja hanem a techika és a logisztika.
Pontosan emiatt. A mostani állománynak sem jut technika. Akkor semmi értelme még embert vinni a rendszerbe. Azoknak sem jutna. Odafent kibaszottul nem értik, hogy mi a baj. Vagy csak szarnak bele és maradnak az ilyen idióta látszatintézkedések.

<blockquote rel="dudi">molni

A harcértéknek ma sem az ember a legnagyobb gátja hanem a techika és a logisztika.
Pontosan emiatt. A mostani állománynak sem jut technika. Akkor semmi értelme még embert vinni a rendszerbe. Azoknak sem jutna. Odafent kibaszottul nem értik, hogy mi a baj. Vagy csak szarnak bele és maradnak az ilyen idióta látszatintézkedések.
</blockquote>

Kiadni pár száz AK-t, és gyakorlót nem kerül sokba, viszont politikailag sokat hozhat, hogy lehet nyomatni az országmegmentő nemzeti blablát....

Szeretném megélni hogy a honvédelem pártokon felett álló ügy lenne. Félő Yoda korát kell ehez megélnem.

Mi lenne ez az alapképzés? Mit takar? Lesz-e rá pénz (hehe)? Mennyi ideig tart? Kell-e pl évente 2 hetet visszamenni felfrissíteni a tudást? Lehet-e célzottan valamelyik fegyvernemhez jelentkezni? Fizetik-e? Szabadságot a cégtől kapok-e hozza? stb. Sok sok kérdést felvet ez az egész, na meg a komolyságát is meg lehet kérdőjelezni elvégre egyszer már elkaszálták.

Az alapképzés valószínű, hogy a volt sorkatonaság mintájára épülő alapképzés modernizált változata a mai kornak megfelelően: Fegyverek hiányában tömény alaki és elméleti foglalkozások (persze civil ruhában)

Fegyvernemekhez jelentkezni??? Miért, vannak?

Elgurult a gyógyszerük. Lehet, hogy nem maguktól találták ki, kaptak egy kis nyugati sugallatot, mivel Szerbia mögött ott az oroszok. Először októberi cikkekben látni, 16 darabot vennének

Már többször felmerült, hogy érdekes, hogy mindig azok fegyverkeznek (főleg hitelből), akik csőd közeli helyzetben vannak (Görögök, Horvátok, Szerbek).

A cikk forrása miatt nem tudom mennyire hiteles, de érdekes.

http://444.hu/2016/01/13/a-katonai-tamogatasokon-latszik-hogyan-hidegult-el-egymastol-magyarorszag-es-az-usa

És kit érdekel hogy mennyi támogatást így se úgy sem jut semmire valljuk be!

Az egész haderő egy nagy nulla !
Még ha azt mondom hogy kis db számú jármű parkunk lenne lenne viszont abban csúcskategóriáés járművek de mi azt sem engedhetjük meg magunknak akkor meg mi a trének ide valami?
Sok g-36 sok spike stringer és elvagyunk látva a többit meg úgy is szétkapnák az oroszok vagy a jenkik.
Gerilla harcra kell berendezkedni iylen kicsi országoknak

Átmenetileg a T-72 és a BTR-80 modernizáció segíthetne, és annyi pénzünk lenne is. Viszont akarat az tényleg 0 van rá.

blogen

<i>"Mindkét eszköz olyan mértékben elavult, hogy nem modernizálható."</i>

Ez butaság. Mindegyik modernizálható.

"Kivéve a légierőt, annak valóban van harcértéke"

Bocs ezt kihagytam máskor mindig említem:D

Amúgy hogy állnak a gripen csapásmérő képességei Molni?

Halottam van célmegjelölő ami ajaj nagyon kell a pontos csapásméréshez!Van maverick ami jó de úgy tudom hogy drága egy bombához képest és inkább a GBU-39 vennék .

Nagyjából a haderő gerince a Gripen század és a Különleges ezred.
Ez a két hadrendi elem talán elfogadható, vagy az lesz.
Hozzátenném, mindkét alakulat kicsi, persze és lehetnek hiányosságaik.
A két további harcoló alakulat, csak a nevében dandár, erejében sokkal kisebb.
A T-72 ebben a formájában elavult teljesen, de ebből is kevés van.
A BTR, a gépágyúja ok., a páncélzata szerintem kritikán aluli, komoly páncéltörő fegyvere nincs, a gumikerék pedig magánvéleményem szerint, hátrányban van a közép európai hadműveleti térségben, a lánccal szemben.
( 4 évszak, ebből 3 csapadékos, a talaj legtöbb helyen laza. )
D-20, vontatott jellege folytán visszalépés, még a kisebb űrméretű Gvozgyikához képest is.
Tüzérségi radarunk nincs a mai napig, pedig ma már alap lenne.
A csapatoknál,csapatlégvédelem nincs.
KUB, régi, modernizálni kellene, vagy cserélni és kevés a db szám.
Mistral, talán ok., de ebből is nagyon kevés van.
Hadihajónk, van 3 db, folyami változat. :)
Inkább katasztrófavédelmi feladat a világháborús aknák, robbanótestek hatástalanítása, mintsem honvédségi.
Normális feladatot megszabni annak a 3 db gépágyús naszádnak, nem tudom lehetséges-e ?
Inkább feleslegesnek érzem a létüket, ebben a pénztelen haderőben, mivel aknákat a vietnami háborúban dobáltak utoljára folyóba.
Az egész Honvédség létszám alatti, megfejelve a meglévő létszám torz szerkezetével.
Nagy vízfej, kevés végrehajtó.
Van még valami ?