Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
<blockquote rel="fip7">Átmenetileg a T-72 és a BTR-80 modernizáció segíthetne, és annyi pénzünk lenne is. Viszont akarat az tényleg 0 van rá.
GBU-12/16 beszerzése fog tudtommal megtörténni, de sajnos nem túl komoly mennyiségben, nagyságrendileg olyan 80 db-ról van szó."Kivéve a légierőt, annak valóban van harcértéke"
Bocs ezt kihagytam máskor mindig említem
Amúgy hogy állnak a gripen csapásmérő képességei Molni?
Halottam van célmegjelölő ami ajaj nagyon kell a pontos csapásméréshez!Van maverick ami jó de úgy tudom hogy drága egy bombához képest és inkább a GBU-39 vennék .
A két további harcoló alakulat, csak a nevében dandár, erejében sokkal kisebb.
A T-72 ebben a formájában elavult teljesen, de ebből is kevés van.
A BTR, a gépágyúja ok., a páncélzata szerintem kritikán aluli, komoly páncéltörő fegyvere nincs, a gumikerék pedig magánvéleményem szerint, hátrányban van a közép európai hadműveleti térségben, a lánccal szemben.
( 4 évszak, ebből 3 csapadékos, a talaj legtöbb helyen laza. )
D-20, vontatott jellege folytán visszalépés, még a kisebb űrméretű Gvozgyikához képest is.
Tüzérségi radarunk nincs a mai napig, pedig ma már alap lenne.
A csapatoknál,csapatlégvédelem nincs.
KUB, régi, modernizálni kellene, vagy cserélni és kevés a db szám.
Mistral, talán ok., de ebből is nagyon kevés van.
Hadihajónk, van 3 db, folyami változat.
Inkább katasztrófavédelmi feladat a világháborús aknák, robbanótestek hatástalanítása, mintsem honvédségi.
Normális feladatot megszabni annak a 3 db gépágyús naszádnak, nem tudom lehetséges-e ?
Inkább feleslegesnek érzem a létüket, ebben a pénztelen haderőben, mivel aknákat a vietnami háborúban dobáltak utoljára folyóba.
Az egész Honvédség létszám alatti, megfejelve a meglévő létszám torz szerkezetével.
Nagy vízfej, kevés végrehajtó.
Van még valami ?
<blockquote rel="blogen"><blockquote rel="fip7">Átmenetileg a T-72 és a BTR-80 modernizáció segíthetne, és annyi pénzünk lenne is. Viszont akarat az tényleg 0 van rá.
Én nem, a többieket nem tudom </blockquote><blockquote rel="silurusglanis"><blockquote rel="joker"><blockquote>Amúgy mindenki ignorált már?
A Kub rendszer az USAF ellen elavult, más ellen már nem egészen annyira. Még a Sivatagi Vihar idején sem volt ellene igazán hatékony zavarás, vagy csak nem vallották be. Az igazi komoly eszköz elenne az AF idején volt az vontatott csali illetve asszem a VGPO (?) zavarás kombinálva. Namármost azért ma sem minden sarkon van ilyen.A T-72+BTR-80 modernizációt már 1-2 oldallal ezelőtt kifejtettem. Az egy reális ár/érték arányú dolog lenne.
A tüzérségi radar van/nincs kérdése azért érdekes mert ezekhez tüzérség is kéne, az meg tudtommal csak papíron létezik.
(önmagában meg mit csinálsz egy radarral?)
A KUB rendszer szerintem ma már nagyon elavult és ott sem lehet végtelen ideig húzni a rakéták üzemidejét.
Helikopterünk lényegében nincs, bár ott szóba került 2-3 db üzemidő hosszabbítása.
Kézifegyverek, sisakok, egyenruhák szintén csere érettek már.
Nem nagyon van valós harcértéket képviselő haditechnikánk.
Halottam van célmegjelölő ami ajaj nagyon kell a pontos csapásméréshez!
A vízfej az, ami valami brutálian viszi a pénz. A sokak által méregdrágának titulált Gripen program a védelmi költségvetése kb. évi 10%-a tudtommal. A maradék 90% ahhoz képest milyen képességeket ad...? Hát izé...
Ez így önmagában nem igaz. Attól függ, hogy milyen fenyegetés leküzdése a cél. Ha az M1A3, akkor igazad van. Más esetben nem.
A T-72 megkaphatja a legkorszerűbb löveget, újabb ERA-t, űj tűzvezető rendszert, adatkapcsolatot, stb. A szlonvén T-55 koszerűsítés tökéletes példa a régi platfrom és korszerű eszközök integrálásásra.
Akkor kéne ide egy Toyota terepjáró-gyár ))