Én még ezekre az új alakulatokra azért visszakacsintanék.
Segítsetek nekem!
Régiónként mi lehet a lehetséges szinhely ezekre.
Most elsősorban lövész alegységekre gondolok, de akinek van ötlete szakcsapati szinhelyre, az se tartsa vissza!
Egyetlen biztos tippem lenne csupán, egy lehetséges tüzérezred létrehozásara, mégpedig a Bakonyba, és a hagyományok szerint Hajmáskérre.
Ott a gyakorlótér, ott a Várpalotai lőszergyár. Nem nagyon van ideálisabb színhely.
De a lehetséges új lövészzászlóaljakkal bajban vagyok. Mert ideális hely nagyon kevés van. Gondolok itt optimális feltöltésre esélyes helyre, valamint olyan, hogy legyen is gyak. tér a közvetlen közelben.
Pl. Borsodban - ami a Benkő szavai mentén azonnal beköszön - nem nagyon tudnék ilyet.
Mert egy laktanyát gyakorlatilag bárhol fel lehet húzni, de a gyakorló térhez hely kell.
Az az igazság, hogy Szentendre 1 (de akár 2) zászlóaljnak minimum alkalmas lenne, da akkor az Altiszti Akadémiát költöztetni kellene. Ez mondjuk lehet, hogy nem is lenne ördögtől való. Mert ugye az "acélkocka" képzés eléggé szerteágazó, és lehet, hogy erre alkalmasabb helyet is lehetne találni a Bakonyban. (Arról nem is beszélve, hogy az itt terjedő infók szerint maga az acélkocka képzés is problémás, és lehetséges, hogy fejlesztett koncepció mentén, új arcokkal, új helyszínen jobb lenne.
Egy (2) könnyű lövész zászlóalj Szentendrén lazán elférne. Ebben a kategóriában az izbégi lőtér, rendben van. Harcászkodni meg lehet Csobánkán.
A feltöltésben segítene Budapest.
A
@Szittya által rendszeresen emlegetett Kalocsa az infra miatt lehetne nehezebb technikás zl.-ak otthona. De a feltöltési lehetőségeiben nem vagyok biztos.
Debrecen státuszával kicsit bajban vagyok. Nem tudom , hogy mennyire gyökerezett ott meg a felderítő ezred, de helye lenne minimum 1 további zászlóaljnak. Egy esetleges egri visszaköltöztetést nem tudom, hogy mennyire bírna el a felderítő ezred.
Nyíregyen ugye szétcsapták a régi laktanyát. Ott teljesen újat kellene építeni. Hajdúhadház mint gyak. tér segíthetne. De egyik város sem felel meg kimondottan a Benkő által felsorolt kritériumoknak.
Pécsnek lenne értelme, ha tudnák hasznosítani a régi laktanya területét, de egyéb infrát ott én nem is tudnék felsorolni. Teljesen újat kellene építeni.
Pécs esetén lehet hogy lenne értelme drónos csapatok telepítése, mert a közelben több reptér is alkalmas lehet a kiszolgálásra.
Kaposvár további bővítése, és Taszár hasznosítása is kézenfekvő lenne. De ugye a kavosvári laktanya most kapott egy további műszaki századot. Egy lövész zászlóaljat valószínűleg el tudnának paterolni, ha nagyon kellene, de nem tudom, hogy lenne-e a közelben gyakorló tér. Meg ahogy kivettem a cél pont az lenne, hogy bővítsék a helyőrségek számát, hogy bővülhessen a toborzási látókör.
Észak-Dunántúl nagyjából kilőve. Tata jelenleg is feltöltési gondokkal küzd. Elég lesz, ha végre fel lesz töltve rendesen.
És én itt most el is fogytam az opciókkal.
Ezek természetesen nem konkrét dolgok, csak a lehetőségek számbavétele. És ha valakinek vannak ötletei, azt kérem, hogy úgy dobja be, hogy ne csak az legyen a fő szempont, hogy onnan származik, és jó lenne oda laktanya, hanem hogy konkrét infrastruktúrális hátteret is dobja be a közösbe! Mert egy Honvédségi bővülésnél az is igen komoly szempont lehet, hogy mennyi pénzt és időt kell a feltételek megteremtésére fordítani.