Persze, simán.Az hogy mit kéne meg mi lesz az más dolog. Simán benne van, hogy csúszik.
Meddig bírhatják a BTR-ek?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Persze, simán.Az hogy mit kéne meg mi lesz az más dolog. Simán benne van, hogy csúszik.
Hát ha nagyjavítva lenne még elmenne egy ideig.Persze, simán.
Meddig bírhatják a BTR-ek?
Elvileg nem BTR -ek vannak a leginkább tűrhető állapotban?Hát ha nagyjavítva lenne még elmenne egy ideig.
De, csak attól még tízévente nem áratana nagyjavítani ezek meg isten se tudja mikor voltak.Elvileg nem BTR -ek vannak a leginkább tűrhető állapotban?
De, csak attól még tízévente nem áratana nagyjavítani ezek meg isten se tudja mikor voltak.
A szokásos karbantartási kultúra...De, csak attól még tízévente nem áratana nagyjavítani ezek meg isten se tudja mikor voltak.
Azok nagyjavítás után kerültek modernizálásra/ átépítésre. A currus képes nagyjavítani de nem akarnak már erre költeni.Mennyi lett modernizálva a Currusnál? Akkor nem kaptak nagyjavítást? Vagy az meghaladja a képességeiket?
Szerintem a G5 annyira M113 mint a KF41Marder
a G4 (2-3) nek még lehetett köze az M113 hoz mint a KF31 nek a Marderhez
pláne hogy a G5 ök teljesen új gyártásúak. ahogy a kf 41 esek is
Jah de teoretikusan mondom, hogy ha arról lenne szó, hogy mindenképpen szükségünk van rá akkor nem rossz. Egy alvázon mindent lefed a tüzérségen kívül.
https://www.joint-forces.com/features/42304-piranha-iiic-aiv-in-belgian-service-pt1
De, csak attól még tízévente nem áratana nagyjavítani ezek meg isten se tudja mikor voltak.
Igen ez mindneképp érdemes lenne szerintem is. Főleg ha addigra a Gidrán pár speciális szerepkört amit most BTR változatok visznek kivált addig.Mondjuk biztos ami biztos alapon egy-két századra való gépet lehetne nagyjavíttatni most. Ha csúszna a váltás, nem kell majd annyira kapkodni. Persze az is megoldás lehet, hogy ha késve érkezik az új PSZH, akkor egy ideig análkül maradunk, csak az szar megoldás szerintem.
Megvesszük, majd továbbadjuk a románoknak földért...Egy ilyen pakkal azért jól lehet a szárnyakon mozogni.
Nem lennék meglepődve egyébként, ha románok rámennének.
Szittya! Most mondd el, ha tudsz valamit! Nem szép dolog a titkolózás.ne fogadjál ameddig a javát ki nem vónják nem kerül piacra mire piacra kerül a csomag lessz 2027-28 is de lehet 30 is... 20 ébesek lessznek a gépek zöme kb nagyfelújítáás tárgyalás szállítás rendszerbehelyezés kiképzés rá hogy bevthetőek legyenek... 25 éves gépek lessznek addigra mire minden lemegy... 2025 től már a mi hibrid csúcstechnikánk is szállítva lessz ezt hidd el. (a jármű fele már most késszen van ) a pirannyák legyenek csak a románoké.
Mennyi lett modernizálva a Currusnál? Akkor nem kaptak nagyjavítást? Vagy az meghaladja a képességeiket?
Azok nagyjavítás után kerültek modernizálásra/ átépítésre. A currus képes nagyjavítani de nem akarnak már erre költeni.
Megint indul a "vegyuk meg mas levedlett-elavult szarat mert occso" kanyar? 2-3 havonta elkezdi valaki...Belgium megrendelte a Griffonokat, ha megérkeznek (majd 2025-től) - legalábbis a netes hírek szerint - kivonják a jelenlegi Piranha III APC-ket a rendszerből. Tudom, hogy itt sokan csak a legújabb, legdrágább eszközöket fogadják el, de ezek az apc-k nem túl régiek (2007-2013 között gyártották őket) még bőven jók lennének a területvédelmi ezredeknek. Az új eszközök árának töredékéért lehetne viszonylag modern apc a tartalékosoknak, sőt akár a közepes dandárban is, mert a beharangozott kerekes 8X8 hibrid űrtechnika, hogy addigra nem lesz legyártva arra bátran lehet fogadni.
Szerintem sokkal inkabb a Lynxere, logikusan...? Ha van egy csopp eszuk, ugyanazt a modularis rendszert ( Lance tornyot stb) teszik ra majd, mint ami a Lynxen is cserelheto 1-2 ora alatt:a jármű fele már megvan (nem titok hogy a boxer elemeire fog épülni)
Igazabol a proto biztos nem fog, mert az kis osszeg, a full gyartas egy masik kerdes, mert most meg csak kb tudjak a koltsegeket, lassuk be.A bejelentésben 23-ra volt prototípus 25-től volt a gyártás. (azt nem állítom hogy ez nem csúszhat)
Jah de teoretikusan mondom, hogy ha arról lenne szó, hogy mindenképpen szükségünk van rá akkor nem rossz. Egy alvázon mindent lefed a tüzérségen kívül.
https://www.joint-forces.com/features/42304-piranha-iiic-aiv-in-belgian-service-pt1
Szerintem kész van már. Talán arról is szó volt, hogy a Merdedes is ezt fogja használni.
Az energiacellát, nem a hajtást.
Bocs. Akkor kevertem a kettőt.
Igen ez mindneképp érdemes lenne szerintem is. Főleg ha addigra a Gidrán pár speciális szerepkört amit most BTR változatok visznek kivált addig.
Jol mondja @Szittya, a 8x8 biztosan elkeszul idore, mert tulnyomo tobbsege keszen van, viszont a gyartas szerintem szep omotosan fog menni, eloszor csak 200-300 lesz rendelve, majd ahogy jon be penz mar Zalabol, ugy fognak tovabbi Lynxet meg 8x8 rendelgetni folyamatosan...Szittya! Most mondd el, ha tudsz valamit! Nem szép dolog a titkolózás.
Én is biztos vagyok benne, hogy előrehaladott állapotban van a 8x8 projekt. Különben nem mondtott volna Maróth ilyen határozottan, ilyen korai időpontokat.Jol mondja @Szittya, a 8x8 biztosan elkeszul idore, mert tulnyomo tobbsege keszen van, viszont a gyartas szerintem szep omotosan fog menni, eloszor csak 200-300 lesz rendelve, majd ahogy jon be penz mar Zalabol, ugy fognak tovabbi Lynxet meg 8x8 rendelgetni folyamatosan...
...mert uraim abban a fantasztikus helyzetben leszunk utana evtizedekig, hogy szep komotosan magunknak gyartathatjuk otthon a vilag legmodernebb harcjarmuveit, akar obszcen mennyisegben is, ha lesz ra penz es ember.
Es igen, vigyek csak a romanok a levedlett-elavult nyugati cuccokat, az nekik pont megfelel.