Meg a dandár zenekar is költözzönTata esetében már szerintem az is sokat segítene, ha a dandár fele elköltözne. Tüzérek, harckocsizók maradnak. Lövészek, páncéltörők mennének.
Tata nagyon kis város egy egész dandárnak, nem csak arról van szó, hogy nincs jelentkező, hanem ha van is a rengeteg multi az egekbe lökte az albérlet árakat nem csak itt de a környéken mindenhol, az utolsó ház is munkásszállás, gyakran a garázsok is (...), aki messzebbről jönne családostul is nehezen talál lakást, ráadásul azt is arany áron (1,5M netto/év alatt nincs, az a panel belépő) a szerződéses katona meg nem a legjobban megfizetett és nehezen hihető, hogy versenyre kelhet a multikkal jelenleg a környéken másfél-kétszeres bér elérhető, persze műszakban. Nem lehet egy ilyen helyen elvárni, hogy stabilan kialakuljon egy gárda ami működteti az ország legerősebb dandárját. És minden tiszteletem azé aki azt mondta egy katonát más motivál, meg kalandból jönnek el, de ha így lenne akkor a Korom Feri bácsit miért kellett leléptetni, nem tudta megállítani a fluktuációk és biztosítani a feltöltéseket. Szóval mindenki pénzből él. Sokan a katonaság mellett másodállást vállalnak, ami idővel főállássá vált. A dandárt oda kell költöztetni -mielőtt beesne a 200+db technika - ahol stabilan lesz rá létszám, nem életszerű, hogy egy város 10%-nyi lakosságának megfelelő "munkaerőt" a környéken el tud szívni a laktanya. El kell vinni Pécsre, meg Miskolcra (csak ötletelek léci ne kontrázzatok) ahol a lakosság 1-2% -a lesz a laktanya "dolgozója" (tudjuk nem csak katona kell) Szóval nem tudom ki mikor döntött Tata mellett, de a Komáromi rév, mint a szoci idők védendő pozíciója már nem indok ami miatt itt kell tartani egy alakulatot, pláne ha már nincs is csak néhány alakulat, a Kisalföldre bőven elég lenne Győr.