Ha elolvasod még egyszer a kommentem, akkor láthatod, hogy az inkurrencia felszerelést csak korlátozott kezdeti mennyiségnek venném (kb. 3-4 évre elegendő mennyiségben).
fair play ezt nem láttam , viszont még így is tartom azt hogy van egy irányelv, akármennyire is választanám az egyszerűbb megoldást mint Te és még páran egyébként
( pl amikor egy igen magas rangú vezetőt arról kell győzködni hogy ugyan ne Tibetből vagy honnan a tökömből hozassuk már a cuccainkat hanem gyártsuk már itthon , igaz hogy drágább de hosszútávon jobb)
és tényleg sokszor én is úgy gondolom hogy ilyen módon hamar meglehetne oldani, mint ahogy Te is írtad 3-4 év alatt, a felszerelés problémát, az irányelv más , ahhoz kell igazodni és abból kell kiindulni, ezért is írtam az itthoni varrodákat
Nem mindegy, hogy mekkora biznisz van akkor, ha csak 25-30.000 állandó
azt a "csak 25-30.000"-et sem tudjuk normálisan ellátni , akkor meg mit akarunk ?
vagy évente mondjuk 8-10.000 ovábbi soresznak kell mondjuk alapnak 2 gyakorlót legyártani. Ráadásul ha visszavezetik a soros rendszert, akkor legalább ez egy olyan folyamatos meló, amire már komoly kapacitásokat lehessen fejleszteni.
most is lehetne rá elég komoly kapacitást kiépíteni , 8-10.000 sorossal a jelenlegi rendszer ( még úgy is hogy veszel a Brittektől) úgy térdel le ahogy kell , SÖTT-nél letérdelt , aztán volt mennyi, 3-3500 a keretszám ha jól emlékszem
Azt akarom ezzel mondani hogy akármennyire is csúrjük-csavarjuk a dolgot a hazai kapacitás kiépítése/továbbfejlesztése/bővítése az egyetlen megoldás kb ami hpsszútávon egyszer majd elvezethet oda, hogy külszolgálatra nem 1 bakit fogsz kapni...
Tegyük fel akkor 24 jan1-től megint soroznánk, az a 2 év jelenleg nem elég de többet ér mintha külföldről berendelsz 30.000 szettet, ha ráfeküdnek szerintem 2 de max 3 év alatt nromálisan fel lehetne építeni ezt a dolgot ARRA hogy a mostaniakat ellássuk RENDESEN(!)
Ha már 2 év lenne az kvártély kialakítására, akkor persze egészen más lehetőségek vannak.
Ezzel együtt is biztosan előregyártott rendszerekből építkeznék.
az előregyártással nekem semmi gondom, sok haszna van , főleg hogy könnyen lehet másolni, engem aztán nem zavarna ha az összes laktanyánk hasonlítana
Az utólagos elhelyezésre elvileg ugyan úgy konténer barakokat lehetne alkalmazni az alakulatoknál.
Meh , ezt necces esetekben ahol szorít az idő eltudom fogadni, jelenleg (azt leszámítva hogy minden tegnapra kellett volna) nem ez a helyzet, én inkább azt mondom hogy MOST van rá pénz és ami mégfontosabb akarat is , még mindig lehetne több mindkettőből de legalább már van valamennyi, most nem szabad elkapkodni de eltökölni sem
Természetesen értelmetlen lenne egy alapkiképző tábor mellett, a csapatoknak alapkiképzési feladatokat adni. Azaz megszűnne az ilyen irányú feladatuk.
Tehát aki szerződéses vagy hivatásos akar lenni, annak úgy is előbb ebbe az alapkiképző táborban kell letudni a képzést.
csak így van értelme igen