A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 839
134 209
113
Nem lett volna okosabb Patria XP-t venni Kongsberg (vagy akármilyen) toronnyal? Lesz kétfajta 8x8-as kerekesük....
Hát ezt ők tudják. Válami oka biztos volt. De az hogy a valhalla tornyozza fel az kb másfél milla / gép a szlovén gazdaságnak ami tisztán visszamegy, jó reklám a valhallának is.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Kormot is úgy léptették elő miután VKF lett. Tábornoknál nincs kivárási idő se semmi, hanem a beosztáshoz kapnak rendfokozatot.
Ez annyiban sántít, hogy ezzel az erővel RR most vezérezredesi posztra került, mivel - tudtommal - a Honvédség főparancsnoki beosztása az vezérezredesi beosztás. :)
Szetintem a kora miatt nem kapott 4 csillagot, meg talán valamilyen szinten olyan mintha próbaidős lenne.
Végül is dedikált célok vannak elé kitűzve.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Nem lett volna okosabb Patria XP-t venni Kongsberg (vagy akármilyen) toronnyal? Lesz kétfajta 8x8-as kerekesük....
De biztosan, csak szerintem pontosan olyan sima AMV-t már nem tudtak volna kapni, mint amit annak idején kaptak. Esetleg pont integrációs gondok is lehettek az AMV-re. De csak találgatok.
Végül is, van egy úszóképes, meg egy komolyan páncélozott gépük így.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 839
134 209
113
Ez annyiban sántít, hogy ezzel az erővel RR most vezérezredesi posztra került, mivel - tudtommal - a Honvédség főparancsnoki beosztása az vezérezredesi beosztás. :)
Szetintem a kora miatt nem kapott 4 csillagot, meg talán valamilyen szinten olyan mintha próbaidős lenne.
Hát szerintem a vezérezredes az jövő ilyenkor lesz, ha kifutja addig.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
De biztosan, csak szerintem pontosan olyan sima AMV-t már nem tudtak volna kapni, mint amit annak idején kaptak. Esetleg pont integrációs gondok is lehettek az AMV-re. De csak találgatok.
Végül is, van egy úszóképes, meg egy komolyan páncélozott gépük így.
igen elég komoly gondok voltak integrávió terén .(de elötte a pandurokkal sem jártak jobban ott egyszerűen eltőrt az önhordó alváz)
(mondjuk hogy mind2 gép esetébe előjöttek különböző problémák a hazai tornyok kapcsán lehet az is válasz hogy mégsem akkora profik toronytervezésben)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 448
113
Sokkal egyszerűbb oka van. Nem ugranak át rendfokozatot. Majd megkapja márc. 15-én vagy jövő aug. 20-án.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 445
25 362
113
4 Zlin (a 8-ból)

12 H145M (a 18ból)
4 Mi-24 (a 8-ból, V és P vegyesen)
1-2 Mi-17 (az 5-ből)
1 Mókus (a 2-ből)

18-19 helikopter a lehetséges 33-ból... a Honvédség helikoptereinek 57%-a repült ma.
Elvileg maradnia kellett 1-2 gépnek az előírt készenlétre is ill. a tervezett karbantartások is lekötnek pár vasat. Remélem lesz valahonnan videó is erről a látványos kötelékről...

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 861
4 693
113
A Honvédség főparancsnoka a Köztársasági Elnök. RR a Honvédség parancsnoka.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Magyar Vipera fegyvertorony!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tessék megcsinálni .50-esben is ,mert ez harmatos :D
Ha jól emlékszem, ez egy toronycsalád lesz. A RM prezijéből:
image.png

Szerintem a .50-es lesz a Vipera.

• Tetszik
Reactions: kamm