Mindez évi maximum 400 ember miatt? (a jelentkezők 1/4 ét kiszórták jövőre lehet a felét kifogják)Egy csak a légierőnél van? A filmeket nézve már elhittem, hogy az egész nemzettel.
Én ott is mondtam, hogy óriási gebasz lesz belőle, ha egy nyelvvizsgához képest jelentősen megnyomják a bejutás esélyét alibi kiképzéssel. És most sem aggódom, mert már így is tovább üzemelt nagyon sok bejutott hülyével a rendszer és biztosra veszem, hogy amikor ez megérződik a felvételizők közhangulatán, akkor nem tovább erőltetik a legyen mindenki kötelezőenválasztahtót 'hogy az egyetemi nyelvezetnél maradjak', hanem le fogják csapni a plusz pont mennyiségét egy reálisra.
De remélhetőleg addigra bele ég a társadalom tudatába, hogy ezzel legális játszani és kevesebb pontért is elmennek majd, csak hogy ők is trükközzenek, ne csak más.
És emiatt a felsőoktatás rendszere nem fog évekre megroppanni a "nem az került be, aki megérdemelte" miatt, viszont újra benne lesz a tudatba, hogy el kéne menni katonának az egyetem előtt.
amejik jó képességekkel rendelkezik és vállal is az fog maradni (jövőre lehet nem is lessz féléves képzés pl. vagy csak azok akik vállalják a nehéztechnikára való kiképzést és utánna az 5+5 év tartalékosságot mondjuk.) (ha beindul)
sok a jelentkező kevés helyre akkor lehet válogatni.