OFF
1-2 hónapos sorkatonaság visszaállítása?
Most már tudom, hogy kire fogok szavazni. Krisss meg Dudi is valami ilyen felkészítést szokott követelni azoktól, akikkel majd együtt kell mozogniuk a harctéren.
"
Évi kb. 30 ezer fős sor állománnyal. Ezek a katonák kis kötelékben vívott harcra és városi hadviselésre lennének kiképezve.
Forrás:
https://kuruc.info/r/9/223430/
Kiképzésükhöz még laktanyákra se lenne szükség
"
A technikai eszközöknél alapvetően egyetértek a fő irányokkal. Viszont a gazdasági számítások közel teljesen hiányoznak. Annyi kivétel, hogy az elején még leírnak pár eszköznél, hogy mi mennyibe kerül. Ha jól láttam, a végére már ez is teljesen elmaradt. De se költségbecslés egy kívánt új gyár felállítására.
"a több ezres nagyságrend miatt már megérné összeszerelő- vagy gyártóüzemet felállítani"
Utalás szintjén sem tartalmaz a mű összehasonlítást, hogy a GDP 2%-ához viszonyítva ezen eszközök fenntartása hogyan aránylana. (Sorkatonaság bevezetésére meg abszolút nem láttam ilyet, azon kívül, hogy 2 hónapig tábor és nem is kell laktanya nekik. De se hogy mennyi lőszerellátást rendszeresítenének a kiképzésükhöz, se étel.)
ON