Na mindegy, az elnevezéstől függetlenül a koncepció nem hülyeség. És ha emlékeztek amikor először kijött a z2026 tervezete akkor külön volt számolva a könnyű dandár a különlegestől
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Annyira pörög ez a topik, hogy sokszor elkerülik dolgok a figyelmemet.Olvass vissza az elmúlt 2 oldalon. Ami ide ki van pakolva meg szemléltető eszköz nem ennyi van összesen.
Ezt írtam. Nem így lehetett érteni?Magyar fejlesztésű PROTAR céldrón légvédelmi gyakorlathoz
Ő mintha lett volna Kecskeméten is...
A Szittya a szkíta szóból ered, és csak a "nem nemzeti" oldal akarja lejáratni. Ideje új fényt adni neki.Ha már annyira erőltetni akarják ezt az (ős)magyarkodást akkor bőven lett volna alkalmuk más sokkal jobban "hangzó" kifejezést találni,ezzel szemben sikerült az egyik legjobban "lejáratott" kifejezést kiválasztaniuk....
Csak ennek a próbálkozásnak kurvára nem itt van a helye...A Szittya a szkíta szóból ered, és csak a "nem nemzeti" oldal akarja lejáratni. Ideje új fényt adni neki.
Erre mivel lőnek? Mistral? Gidran 50-es?Magyar fejlesztésű PROTAR céldrón légvédelmi gyakorlathoz
Ő mintha lett volna Kecskeméten is...
Amíg nem mondod el nekünk részletesen a zlj. felépítését addig "nem tudhatjuk"Na mindegy, az elnevezéstől függetlenül a koncepció nem hülyeség.
Igazából mindennel. Mistral, meg még BTR géppuska gépágyú is szokott menni rá.Erre mivel lőnek? Mistral?
Tökéletesen tisztában vagyok vele honnan ered a szittya szó(csak elég ránézni az avataromra),de hidd el nem ezzel fognak "új fényt adni neki"A Szittya a szkíta szóból ered, és csak a "nem nemzeti" oldal akarja lejáratni. Ideje új fényt adni neki.
Erről céldrónt indítaszErre mivel lőnek? Mistral?
Kénytelen leszel elhinni nekem. Amúgy ha ráguglizol a light infantry battalionra akkor nem jársz messze a valóságtól.Amíg nem mondod el nekünk részletesen a zlj. felépítését addig "nem tudhatjuk"
Hát az indítót tényleg ne löjjük szét!Erről céldrónt indítasz
Azt kérdi mivel lőnek a drónra.Erről céldrónt indítasz
Ez csak egy elírás. A múltkori repülőnapos írásukhoz viszonyítva most sokkal jobb a találati arányuk a típusok megnevezése terén.Már a cikkben is feltűnt, hogy nagyon cérna pipi lesz az a 6mm-es aknavető!
Jó lesz az 60mm-esnek vagy 6cm-esnek is.
Hááát ööö ez egy támogató rajos szakasznak tűnik nekem, de nem vagyok benne biztos hogy Vágner jól adja tovább a hallottakat. De mondjuk ez tényleg nem a hagyományos könnyűlövész rendszer. Az állványos 60-as aknavető (jelenleg csak ilyen van) minimum 3 ember. De inkább 4.Szittyák
Kövezzetek meg, nekem bejön!!!
A gyakorlaton az új koncepció alapján összeállított úgynevezett Szittya zászlóalj is kipróbálásra került. Ez tulajdonképpen egy lecsupaszított lövész zászlóalj. Az új szittya koncepció része, hogy minden szakaszban van 2 CarlGustaf páncéltörő, 2 db 6mm-es aknavető, és két mesterlövész.
És ezt én mióta mondom....Na mindegy, az elnevezéstől függetlenül a koncepció nem hülyeség. És ha emlékeztek amikor először kijött a z2026 tervezete akkor külön volt számolva a könnyű dandár a különlegestől
A névre most nem reagálok,viszont a koncepció nekem nagyon tetszik. Ütőképes modern hadviselésre optimalizált. Olyan gerillaszerű,de nagyon hatékony ezzel a kiosztással....Szittyák
Kövezzetek meg, nekem bejön!!!
A gyakorlaton az új koncepció alapján összeállított úgynevezett Szittya zászlóalj is kipróbálásra került. Ez tulajdonképpen egy lecsupaszított lövész zászlóalj. Az új szittya koncepció része, hogy minden szakaszban van 2 CarlGustaf páncéltörő, 2 db 6mm-es aknavető, és két mesterlövész.
A modern tekintetben vett könnyű lövészek általában könnyen páncélozott 4x4-es technikát használnak.A klasszikus könnyű lövész nincsen motorizálva
Nem akarok belegondolni.Most gondolj csak bele ha akkor kitartóan ügyintézel akkor már nem sok választana el attól,hogy egy Leo2A7 1500 lóerős motorját röffentsd be