Kovács Gyula álláspontja a tartalékos rendszerről.
http://blog.atlatszo.hu/2016/02/a-haderoreform-ugyeert-aggodo-katonak-gyanakvassal-fogadjak-az-onkentes-tartalekosi-rendszert/
Nemrossz gondolat ezt a rendszert létrehozni csak azért lássunk mögé hogy mi ennek a lényege.Konkrétan így akarják megoldani a Honvédségen belüli létszámhiányt a legénységi állománynál.Eszük ágában sincs helyreállítani az állománytáblát,jó az nekik így ahogy van,ehelyett létrehoznak egy önkéntes állományt,akik majd gebaszban bevonulnak és csinájják amit pampognak nekik.
Vicc....
Az elmúlt pár napban végigolvastam ennek a topiknak az összes hozzászólását.3 éve indult ez a topik.Annyi ábrándozást mint ami itt lement,még se nem hallottam meg láttam meg olvastam.És mi történt az elmúlt 3 évben? A nagy semmi!
Szó van róla hogy mit kellene beszerezni.Hát bakker olyan szinten szarrá van rohadva minden,de tényleg minden,hogy itt csak 1 válasz van arra hogy mit kellene beszerezni.Mindent.....
Nincs prioritás,mert minden prioritás.És se az elmúlt 3 évben,se az elkövetkező kituggya hány évtizedben itt változás nemlesz.Mert nincs meg az akarat.Valójában nem is az akarat itt a lényeg hanem az a sok sok milliárd amit haveroknak kiosztogatnak a honvédség keretéből.Ennek ilyen őrző védő cége van,amannak is van,a honvédség milliárdokat költ őrzés védelemre,amit immel ámmal talán elvégeznek a csókos alvállalkozók.Kérdem én.A katonák nemtudnák ellátni a védelmét a honvédségi objektumoknak? Jah hogy akkor a csókosok nemjutnának zsíros falatokhoz.7000 fős végrehajtó személyzet van a 25000 ből? Atomdurva!! És majd évente alsó hangon 20-30 milliárd forinttal nő majd a költségvetés?Nagyon fasza lesz.Igazi kánaán a haveroknak.Mert hogy totálisan semmi látszatja nemlesz az tuti.És majd amikor elmegy évi 500 milliárd 0 valós képességre a honvédségben.nah akkkor bakker már nem azért de egy kicsit hasznosabban is ellehetne költeni azt a pénzt.Mert az hogy évente százmilliárdok tűnnek el a süllyesztőben hát azé neharagudjunk már...
Jópárszor elmondtam azon véleményemet hogy nemkell szarni mert a szomszédságban se sokkal jobb a helyzet.AZ a helyzet hogy tévedtem be kell valljam.Itt van példa okán Szlovénia,Horvátorzság pl.Mindkét ország meglépte azt hogy leépítette a tömeghadseregét,és létrehoztak egy kicsi de professzionális hadsereget.Igazi minta.Horvátok pl. 2/3 ad annyiból mint amiből a honvédség gazdálkodik,folyamatosan modernizálják a sereget.Van nekik egy 16000 es seregük,jó állománytáblával.Folyamatosan szerzik be a Patria AMV ket,vadiúj teherautók folyamatos beszerzése többszázas darabszámban,Iveco LMV beszerzés.Van dedikált komoly harckocsiképességük.STB. Azt kell mondjam hogy egy háborúban 1 hét alatt megbasznák a honvédséget. És ezt úgy hogy 10ezerrel kisebb a seregük,és 2/3 annyiból gazdálkodnak csak.Szlovénia ugyanez.Igaz ott kicsi a sereg,csak éppen modern cuccokkal,kiváló állománytáblával.
Az a helyzet hogy lehet itt ábrándozni,se az elmúlt 15 évben,se soha nem lesz itt fejlődés.Eltelt 3,5 év amióta belett lengetve hogy új helik. Lószar nem történt.És most azt papolják hogy majd jövőre stb...Nah jahh. Az eszköállomány totálisan szétvan rohadva.És még csak akarat se látszik hogy tegyenek valamit.Persze amíg megtudják fejni a honvédséget a haverok addig ne csodálkozzunk...SZomorú az a helyzet..Nagyon szomorú....
De majd az önkéntesek megoldják ha már sok sok száz meg ezermilliárdból nemmegy!!