Aha. Illetve a KRD. a horvát sisaknak a high cut (nincs fülrésze) verizóját kapta.
Na jó, ennyire nem mélyedtem bele, melyik milyen ebből a szempontból, lényeg hogy kényelmes a viselete és megvéd, amitől kell.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Aha. Illetve a KRD. a horvát sisaknak a high cut (nincs fülrésze) verizóját kapta.
Na ezt meg nem mondom.Nem a link-16on keresztül megy egymás BMS-rendszerébe az adat?
Óhh ha csak egyet demoralizálna....
Amúgy a nemzetközi gyakorlatoknak van angol neve. És ez az volt.
feljebb leírtam, hogy lehetett volna normálisan előadni a szittya nevet anélkül, hogy hülyének néznének bárkit.
" Bemtuatásra kerül az újragondolt úgynevezettt "Szittya" könnyű lövész zászlóalj koncepció ami új elvek szerint szervezi meg a könnyű lövész alegységek felépítését, az elnevezés utalás az elődeink által alkalmazott könnyűlovas-nomád harcmodorra.
És így egyből nem néznek hülyének és az állomány se röhög (mert amúgy ez a reakció) Szerintem így hogy odabaszták, hogy szittya zászlóalj kegyetlen szakmaiatlanul hangzik.
Hát igen, 1000 éve keresztény nép amelyiknek a legfontosabb ünnepe a keresztény állam megalapítása, annak pont a szittya névre kell neveznie egy zászlóalj típust.Pedig teljesen egyszerű. Például megfelelő lehetne a "Bré-túró" vagy "Bré-Varjú" (Breakhtrough vagy Brave Warrior), mert azon kívül, hogy nem populista igazolható a szavak magyar eredete.
Ellentétben a "Szittya" szóval, mely a mellett, hogy rendkívül populista és ez által módfelett demoralizálja honvédeinket (egyet biztosan) még áttételesen sem köthető semmihez ami magyar. Ez teljességgel elfogadhatatlan a Magyar Honvédség tekintetében!
https://sestan-busch.hr/project/bk-ach-hc/
Pedig...Sokan belédrugtak itt maeste.
A komm rendszer fülese jobban odafér, és könnyebb a sisak ami nekik fontosabb.A különlegeseknél milyen szakmai oka van, hogy nincs fül része a sisaknak ?
Hát igen, 1000 éve keresztény nép amelyiknek a legfontosabb ünnepe a keresztény állam megalapítása, annak pont a szittya névre kell neveznie egy zászlóalj típust.
Jól látom, hogy a harckocsis sisakok viszont nem a horvátoktól van? Olyanokat mintha amerikaiakon láttam volna.Aha. Illetve a KRD. a horvát sisaknak a high cut (nincs fülrésze) verizóját kapta.
https://sestan-busch.hr/project/bk-ach-hc/
A különlegeseknél milyen szakmai oka van, hogy nincs fül része a sisaknak ?
A hülyesegen kívül írtam értelmes alternatívát is. Javaslom neked is ezt a szemléletet.Pontosan így van. Ezért is ajánlottam inkább az "áttörő bátor harcos" opciót, mert ez például a kereszténységgel is kompatibilis - ami ahogy írod feltételezem szintén fontos szempont ...
Hát igen, 1000 éve keresztény nép amelyiknek a legfontosabb ünnepe a keresztény állam megalapítása, annak pont a szittya névre kell neveznie egy zászlóalj típust.
A harckocsizó fejvédő a harckocsihoz van, nem külön beszerzés.Jól látom, hogy a harckocsis sisakok viszont nem a horvátoktól van? Olyanokat mintha amerikaiakon láttam volna.
Gynaús volt a BK-TL, de mintha mégsem...
Nem volt nekik nevük.Én a honfoglalás utáni kalandozó hadjáratokban részt vevő lovas csapatok elnevezését preferáltam volna, ha akkor volt ilyen. Esetleg a magyar hadtörténet valami ikonikus, mondjuk kuruc lovas csapat elnevezését választottam volna. Vagy hasonlót. Mert csak tippelem, de ezen kötelékek harcászata, feltehetően hasonlít majd, az "üss és fuss" típusú harcászati elvekre.
A hülyesegen kívül írtam értelmes alternatívát is. Javaslom neked is ezt a szemléletet.
Téves.A harckocsizó fejvédő a harckocsihoz van, nem külön beszerzés.
Ja. Harcjámű vezető sisak külön beszerzés.Vettünk nekik külön?
Ja. Harcjámű vezető sisak külön beszerzés.