Van sokféle opció. De szerintem elsősorban kisebb projektek lehetnek. Alkatrészek, lőszerek, esetleg közös drón fejlesztések. De konkrét nagy projektet én nem nagyon látok jönni. Van több közös szál is a védelmi modernizációban is. Pl.: Airbus helikopterek (ugyan azokat rendelték mint mi, csak kevesebbet), Spike rakéták, Mistral rakéták,
De mivel Maróth most kapta meg nemrég az inkurrencia értékesítést, esetleg arról is lehet szó, hogy nagyobb tételben nekik passzoljuk a VSZ technika maradványait. Aztán ők vagy maguk upgradeelik őket, vagy az oroszok segítenek nekik - majd eldöntik. Gondolok itt esetleg a Mi-24-esekre (akár a működőkre, akár a leállítottakra), de a MIG-29-es "roncsaink" sem nagyon eladhatók már máshova.
Esetleg ha van valamilyen végleges megoldás a T-72-eseink mennyiségi kiváltására, akkor a maradékot szerintem örömmel átvennék. A felújítási programjukkal még nagyon korrekt gépeket tudnának belőlük faragni.
Nekem is az Airbus helikopter projekt ugrik be Náluk. Ez például olyan dolog amin lehetett molyolni akár egy-két évet. LEhet komolyabb beszállítók is lesznek, ha jól valószínűsítem ...
A 'Szerb haderőfejlesztési program' topikból:
Erbas: Na Partneru 2021 promovisaćemo H145M, Karakal, C295 i putnički A220 - Tango Six
Kompanija Erbas najavila je danas saopštenjem svoje učešće na sajmu naoružanja i vojne opreme Partner 2021 koji počinje u ponedeljak....tangosix.rs
[PARTNER 2021] Leonardo: Došli smo prvi put da ponudimo Spartan; Stefanović: Uzimamo C-295 - Tango Six
Juče, prvog dana 10. jubilarnog sajma naoružanja Partner 2021, najavljene su i prve dve veće narudžbine za srpsko RV i...tangosix.rs
2 db C-295-ről szóló szerződés aláírását is valószínűsítik...