Ott van Paks - nálatok készül majd a magyar atombomba.Tolna megye
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ott van Paks - nálatok készül majd a magyar atombomba.Tolna megye
Most látom az új avatarod, kíváncsi vagyok ki fogja ezt túl gondolniHogy ha a tanulmányban leírt fejlesztések és kiegészítések megtörténnek az lesz.
Jelenleg egy sima C2 rendszer és a BMS közt van.
Ennyi kb a lenyeg belole:
Is, de nem a Skyknight-ra gondoltam, mert az már arab (ex-dél-afrikai).Légvédelmi raketta (ami az RM preziben volt), meg MLRS?
Ez érdekes lehet. Mi is lesz ez? Tényleg full MAN teherautók, vagy esetleg MAN alapon saját felépítmény, illetve fegyverrendszerek?Szerintem ez itt új infó a fórumon:
Rajnai előadásának első felében az általa irányított cég jelenlegi helyzetét mutatta be. Itt megtudhattuk, hogy a BM Heros száz százalékosan állami tulajdonú cég és eddig főként tűzoltóautókat gyártott és szervizelt. A cégnek jelenleg öt (Budapest, Eger, Veszprém, Debrecen és Kaposvár) telephelye van, összesen 240 alkalmazottal. A gyártócégnek 120 (!) alvállalkozója van, amelyek körét hamarosan újabb beszállítókkal bővítik. Nemrég pedig stratégiai megállapodást kötöttek az MAN-nel, így a jövőben a Volkswagen konszern és az MAN alapjaira építhetik kész járműveiket.
Az államé lesz a legújabb magyar buszgyártó
A Porsche Hungária szervezésében megrendezett In-Mobilty rendezvényen, amelyet a zalaegerszegi ZalaZone tesztpályán tartottak, a magyar kormány aláírt egy összesen 700 milliárdos harcjármű gyártási szerződést a német Rheinmetall-lal. Azonban egy másik érdekes fejlemény is napvilágot látott,…omnibusz.blog.hu
Én is találtam egy érdekes videót. Egy ROK katona szóban foglalja össze a rendszert. Érdekesség, hogy az irányított rakétákkal akár egyszerre indítva 12 célpontot is tud támadni, és a 12-es csomagot 1 perc alatt el is tudja indítani.Lehet gombokért megkapnánk!
Valószínűleg én maradtam le. Egy - Kaposváron milyen teherautókat terveznek gyártani? Kettő - az aknavetőgyárat nem Várpalotára költöztetik? Nekem az maradt meg.
Szerintem ez itt új infó a fórumon:
Rajnai előadásának első felében az általa irányított cég jelenlegi helyzetét mutatta be. Itt megtudhattuk, hogy a BM Heros száz százalékosan állami tulajdonú cég és eddig főként tűzoltóautókat gyártott és szervizelt. A cégnek jelenleg öt (Budapest, Eger, Veszprém, Debrecen és Kaposvár) telephelye van, összesen 240 alkalmazottal. A gyártócégnek 120 (!) alvállalkozója van, amelyek körét hamarosan újabb beszállítókkal bővítik. Nemrég pedig stratégiai megállapodást kötöttek az MAN-nel, így a jövőben a Volkswagen konszern és az MAN alapjaira építhetik kész járműveiket.
Az államé lesz a legújabb magyar buszgyártó
A Porsche Hungária szervezésében megrendezett In-Mobilty rendezvényen, amelyet a zalaegerszegi ZalaZone tesztpályán tartottak, a magyar kormány aláírt egy összesen 700 milliárdos harcjármű gyártási szerződést a német Rheinmetall-lal. Azonban egy másik érdekes fejlemény is napvilágot látott,…omnibusz.blog.hu
A gránátokat igen, de a csövet minek?Valószínűleg én maradtam le. Egy - Kaposváron milyen teherautókat terveznek gyártani? Kettő - az aknavetőgyárat nem Várpalotára költöztetik? Nekem az maradt meg.
Link
A PUMA topicban bent van a kép nagyobb felbontásban is - úgy emlékszem.
Szerk:
A wikiről:
Korábban 4db 3 járműves szakaszok voltak. De utoljára visszaáltak a 4 járművesekre.
Az alatt a tavaly oszi cikk alatt a kommentek eleg durvak...Ez érdekes lehet. Mi is lesz ez? Tényleg full MAN teherautók, vagy esetleg MAN alapon saját felépítmény, illetve fegyverrendszerek?
Nem feltétlen!Ez szép meg jó, de a dandárroknak kell saját PzH2000 osztály. Ezt nem lehet lespórolni.
Nekem meg az a mániám, hogy amíg nincs elegendő (5-6) teljes tüzér osztály a MH szervezetében, addig nem kell feltétlen dandár szintre leszervezni a tüzér osztályokat.Bingo. Ez az en maniam, BW hdo-szinten = MH dd-szinten....
Melyikre gondolsz?Az alatt a tavaly oszi cikk alatt a kommentek eleg durvak...
MHP-közvetlen tüzérezred Kalocsán/Pécsett?Nem feltétlen!
Nekem meg az a mániám, hogy amíg nincs elegendő (5-6) teljes tüzér osztály a MH szervezetében, addig nem kell feltétlen dandár szintre leszervezni a tüzér osztályokat.
Ez korábban nem igazán működhetett, mert a rádiós parancs/hiradó lánc csak úgy működik jól, ha a tűztámogatást kérő alegység minél rövidebb "úton" jut el a tüzéralegységhez.
Egy modern BMS rendszerrel ez a probléma áthidalható. Viszont a tüzérség ereje rugalmasabban szervezhető.
Logisztikai okokból pedig sokkal jobb békeidőben az egy helyre települt azonos technikával rendelkező alegységek alkalmazása.
Nem feltétlen!
Nekem meg az a mániám, hogy amíg nincs elegendő (5-6) teljes tüzér osztály a MH szervezetében, addig nem kell feltétlen dandár szintre leszervezni a tüzér osztályokat.
Ez korábban nem igazán működhetett, mert a rádiós parancs/hiradó lánc csak úgy működik jól, ha a tűztámogatást kérő alegység minél rövidebb "úton" jut el a tüzéralegységhez.
Egy modern BMS rendszerrel ez a probléma áthidalható. Viszont a tüzérség ereje rugalmasabban szervezhető.
Logisztikai okokból pedig sokkal jobb békeidőben az egy helyre települt azonos technikával rendelkező alegységek alkalmazása.
Te a HH-s technikákból (rádiós hang alapú koordinátaközlés), és a vontatott tábori tüzérségből indulsz ki. A vontatottak esetén nincs meg az a mobilitás, ami lehetővé teszi, hogy egy üteg egyik órában még az egyik dandárt támogassa, hogy utána egy komolyabb áttörési kisérletet akadályozzon meg fél órával később 50-70km-rel arrébb.Összfegyvernemi harc továbbra is a háború alapvetően. Nem véletlen a szervezete az összfegyvernemi dandároknak. A harckocsi, lövész, tüzér fegyvernem alap, egy ilyen egységben. Különben nem tud a legeredményesebben harcolni. Ezeknek egy kézben kell lenniük, békében is. Ez nem logisztikai kérdés, hanem szakmai. Ettől még jó ha van persze, egy önálló tüzér alakulat, ami jelentős erősítés lehet adott terepszakaszokon folyó harctevékenységhez. Azonban a realitásunk jelenleg, hogy Tatán feláll egy önjáró tüzér osztály, teljesen felszerelve technikával. Azt nem tudjuk, emberrel hogy fog kinézni, minden üteg aktív lesz, vagy lesz egy üteg, ami tartalékosokkal kerül feltöltésre, háborús helyzet esetén. Debrecen továbbra is rejtély, hogy mivé lesz, mivel lesz felszerelve. Az pedig a napi izgalmak fokozása, hogy nem tudjuk még azt sem, hol milyen alegységek kerülnek felállításra, mert ugye az meg elhangzott hivatalos embertől, hogy újabb helyőrségek is nyílhatnak. Próbálok bízni benne, hogy nem csak lövész alegységek kerülnek felállításra a jövőben.
Ez cuki:@Mokiengine olvtárs előtt egy komoly üzleti lehetőség bontakozik a szemünk előtt egy "suttogó" erőforrás megvalósulása esetén...
3.1 Női köznapi zubbony tábornoki: 1 db
Nem túl régen van nő nemű magyar tábornokunk. Egyelőre nincs csak egy.Ez cuki:
Azt hittem a szoknyát a @krisss kapja gatya helyett!Nem túl régen van nő nemű magyar tábornokunk. Egyelőre nincs csak egy.