Tökéletes az időzítés (kormány szempontjából): választás jön.Egyetértek hogy kapják, de igazán az dobna a dolgon, ha évente megkaphatnák. Illetve, nem biztos hogy februárban kellene fizetni, inkább decemberben, mondjuk karácsonyi ünnepek előtt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tökéletes az időzítés (kormány szempontjából): választás jön.Egyetértek hogy kapják, de igazán az dobna a dolgon, ha évente megkaphatnák. Illetve, nem biztos hogy februárban kellene fizetni, inkább decemberben, mondjuk karácsonyi ünnepek előtt.
Az a vicc hogy a legtöbb külföldi cég magasabb szintű szolgáltatást ad olcsóbban mint ez a két csodagyár..A Gamma-Respirátor
HMEI
nem kapkodják el még jó hogy tudni hogy kiknek a termékeit fogalmazzák...
ígysem úgysem ők gyártanák...
egyébként elég szomorú de a markukat tartanák még a végén helyettük is külföldről kell céget behozni az országba...
Miért nem jó a február? Jön az adó-visszatérítés is. Nagyobb összeg lesz egyben.Egyetértek hogy kapják, de igazán az dobna a dolgon, ha évente megkaphatnák. Illetve, nem biztos hogy februárban kellene fizetni, inkább decemberben, mondjuk karácsonyi ünnepek előtt.
Nos, én is jobban örülnék, ha a kifutó fegyverzetet a területvédelem kapná teljesen. Simán el tudnám képzelni, hogy a könnyűgyalogos területvédelmi zászlóaljak mellett a felújított, kicsit modernizált T-72, BTR-80, D-20 eszközöket hét területvédelmi zászlóalj harccsoportba szerveznék, ami a területvédelmi ezredek manőverereje lenne, ami felosztható három század alkalmi harci kötelékre vagy egyesíthető két dandár harccsoportban, függően attól, mit kíván a hadihelyzet a védekezés tekintetében. Nyilván nem ennek lenne a feladata az ellenséges főerőkkel szembeni ellenlökés, de egy ilyen TZHCS azért elég komoly erőt képviselne:Nem, ez a te fejed zavaros gondolataiban körvonalazódik (hogy a felújított BTR-eket a szittyák kapnák).
Atyaég, hova jutottunk! Felújított BTR! Mégis mennyit akarnak felújítani? Gondolom, nem szarért- hugyért. Pedig hogy mondták, mennek a kohóba. Sajna a mi 8x8-ainkból 2028-ig semmi sem lesz. Hol a kaposvári üzem? Még csak nem is hallani róla. Hol vannak a Gidranok,NSM-ek? Csend és hullaszag. Esetleg nem lett volna jobb, a BTR-nél valami nagyobb, jobb színvonalú, jobb árazású kerekest beszerezni, ami még ide is érne 2028-ig ? Pl: Pars 6x6-os vagy Guarani. Mert ezek a felujított BTR-eknél is fejlettebbek, űrtecnika.Nos, én is jobban örülnék, ha a kifutó fegyverzetet a területvédelem kapná teljesen. Simán el tudnám képzelni, hogy a könnyűgyalogos területvédelmi zászlóaljak mellett a felújított, kicsit modernizált T-72, BTR-80, D-20 eszközöket hét területvédelmi zászlóalj harccsoportba szerveznék, ami a területvédelmi ezredek manőverereje lenne, ami felosztható három század alkalmi harci kötelékre vagy egyesíthető két dandár harccsoportban, függően attól, mit kíván a hadihelyzet a védekezés tekintetében. Nyilván nem ennek lenne a feladata az ellenséges főerőkkel szembeni ellenlökés, de egy ilyen TZHCS azért elég komoly erőt képviselne:
A huszonegy területvédelmi zászlóalj századai pedig így nézhetnének ki, szerintem a gépesítés nem elkerülhető, de nem is kell túlzásba vinni, a Toyota Hilux tökéletes erre a feladatra. Ők a Gestamen személyi felszerelés mellett szintén megörökölhetnék a kifutó szövjet-orosz eszközöket, mint aknavető, atgm vagy éppen géppuska:
Patria még licenc gyártást is adna: a fele ekkora Litvánia maga építheti a 6x6-osokat, pedig azért nem rendszeresítenek valami sokat (200db)...Atyaég, hova jutottunk! Felújított BTR! Mégis mennyit akarnak felújítani? Gondolom, nem szarért- hugyért. Pedig hogy mondták, mennek a kohóba. Sajna a mi 8x8-ainkból 2028-ig semmi sem lesz. Hol a kaposvári üzem? Még csak nem is hallani róla. Hol vannak a Gidranok,NSM-ek? Csend és hullaszag. Esetleg nem lett volna jobb, a BTR-nél valami nagyobb, jobb színvonalú, jobb árazású kerekest beszerezni, ami még ide is érne 2028-ig ? Pl: Pars 6x6-os vagy Guarani. Mert ezek a felujított BTR-eknél is fejlettebbek, űrtecnika.
VN-1...Atyaég, hova jutottunk! Felújított BTR! Mégis mennyit akarnak felújítani? Gondolom, nem szarért- hugyért. Pedig hogy mondták, mennek a kohóba. Sajna a mi 8x8-ainkból 2028-ig semmi sem lesz. Hol a kaposvári üzem? Még csak nem is hallani róla. Hol vannak a Gidranok,NSM-ek? Csend és hullaszag. Esetleg nem lett volna jobb, a BTR-nél valami nagyobb, jobb színvonalú, jobb árazású kerekest beszerezni, ami még ide is érne 2028-ig ? Pl: Pars 6x6-os vagy Guarani. Mert ezek a felujított BTR-eknél is fejlettebbek, űrtecnika.
sosem fogunk kínai cuccot venni.VN-1...
Csak kínai alkatrészeket amiből megépítjük az európai tutit!sosem fogunk kínai cuccot venni.
Az biztos van benne...Csak kínai alkatrészeket amiből megépítjük az európai tutit!
Elég sok!!Az biztos van benne...
Amíg nem tudják átvenni a fegyverek felett az irányítást és nem szar a minőség, addig nem zavar!Elég sok!!
Nyugodjál már le!Atyaég, hova jutottunk! Felújított BTR! Mégis mennyit akarnak felújítani? Gondolom, nem szarért- hugyért. Pedig hogy mondták, mennek a kohóba. Sajna a mi 8x8-ainkból 2028-ig semmi sem lesz. Hol a kaposvári üzem? Még csak nem is hallani róla. Hol vannak a Gidranok,NSM-ek? Csend és hullaszag. Esetleg nem lett volna jobb, a BTR-nél valami nagyobb, jobb színvonalú, jobb árazású kerekest beszerezni, ami még ide is érne 2028-ig ? Pl: Pars 6x6-os vagy Guarani. Mert ezek a felujított BTR-eknél is fejlettebbek, űrtecnika.
A BTR felújítást nem én találtam ki...Nyugodjál már le!
@blogen - megint - "túltoltuk Béláim"...
Ne vegyél már - megint - mindent készpénznek!
Inkább csak "életben tartás" lesz abból...nem nagyon van hova fejleszteni: motor gyenge, páncélzat elégtelen, tűzvezető rendszer nulla.A BTR felújítást nem én találtam ki...
Maróth Gáspár, hozzátéve: hasonló módon készülünk a BTR páncélozott szállító harcjárművek, a páncéltörő rakéták és számos más speciális eszköz további üzemben tartására.
Hadrendbe állnak a H145M helikopterek
Fontos mérföldkőhöz érkezik a Magyar Honvédség az Airbus csúcstechnikát képviselő könnyű-, több feladatú helikoptereinek hadrendbe állításával. Maróth Gáspár szerint a mai fontos, de nem az utolsó lépés a típus hazai fejlesztésével. A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a Magyar...magyarnemzet.hu
...meg rettenetes sok ideje van!A BTR modernizációt nem én találtam ki...
Nem baj ha néha elgurul a gyógyszer!...meg rettenetes sok ideje van!
/nem basztatom, mert van, hogy én is túltolom....legalábbis ezt mondják... /
Azért ha Maróth nyilatkozik az nem "túltolás"......meg rettenetes sok ideje van!
/nem basztatom, mert van, hogy én is túltolom....legalábbis ezt mondják... /