Tökéletes az időzítés (kormány szempontjából): választás jön.Egyetértek hogy kapják, de igazán az dobna a dolgon, ha évente megkaphatnák. Illetve, nem biztos hogy februárban kellene fizetni, inkább decemberben, mondjuk karácsonyi ünnepek előtt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tökéletes az időzítés (kormány szempontjából): választás jön.Egyetértek hogy kapják, de igazán az dobna a dolgon, ha évente megkaphatnák. Illetve, nem biztos hogy februárban kellene fizetni, inkább decemberben, mondjuk karácsonyi ünnepek előtt.
Az a vicc hogy a legtöbb külföldi cég magasabb szintű szolgáltatást ad olcsóbban mint ez a két csodagyár..A Gamma-Respirátor
HMEI
nem kapkodják el még jó hogy tudni hogy kiknek a termékeit fogalmazzák...
ígysem úgysem ők gyártanák...
egyébként elég szomorú de a markukat tartanák még a végén helyettük is külföldről kell céget behozni az országba...
Miért nem jó a február? Jön az adó-visszatérítés is. Nagyobb összeg lesz egyben.Egyetértek hogy kapják, de igazán az dobna a dolgon, ha évente megkaphatnák. Illetve, nem biztos hogy februárban kellene fizetni, inkább decemberben, mondjuk karácsonyi ünnepek előtt.
Nos, én is jobban örülnék, ha a kifutó fegyverzetet a területvédelem kapná teljesen. Simán el tudnám képzelni, hogy a könnyűgyalogos területvédelmi zászlóaljak mellett a felújított, kicsit modernizált T-72, BTR-80, D-20 eszközöket hét területvédelmi zászlóalj harccsoportba szerveznék, ami a területvédelmi ezredek manőverereje lenne, ami felosztható három század alkalmi harci kötelékre vagy egyesíthető két dandár harccsoportban, függően attól, mit kíván a hadihelyzet a védekezés tekintetében. Nyilván nem ennek lenne a feladata az ellenséges főerőkkel szembeni ellenlökés, de egy ilyen TZHCS azért elég komoly erőt képviselne:Nem, ez a te fejed zavaros gondolataiban körvonalazódik (hogy a felújított BTR-eket a szittyák kapnák).
Atyaég, hova jutottunk! Felújított BTR! Mégis mennyit akarnak felújítani? Gondolom, nem szarért- hugyért. Pedig hogy mondták, mennek a kohóba. Sajna a mi 8x8-ainkból 2028-ig semmi sem lesz. Hol a kaposvári üzem? Még csak nem is hallani róla. Hol vannak a Gidranok,NSM-ek? Csend és hullaszag. Esetleg nem lett volna jobb, a BTR-nél valami nagyobb, jobb színvonalú, jobb árazású kerekest beszerezni, ami még ide is érne 2028-ig ? Pl: Pars 6x6-os vagy Guarani. Mert ezek a felujított BTR-eknél is fejlettebbek, űrtecnika.Nos, én is jobban örülnék, ha a kifutó fegyverzetet a területvédelem kapná teljesen. Simán el tudnám képzelni, hogy a könnyűgyalogos területvédelmi zászlóaljak mellett a felújított, kicsit modernizált T-72, BTR-80, D-20 eszközöket hét területvédelmi zászlóalj harccsoportba szerveznék, ami a területvédelmi ezredek manőverereje lenne, ami felosztható három század alkalmi harci kötelékre vagy egyesíthető két dandár harccsoportban, függően attól, mit kíván a hadihelyzet a védekezés tekintetében. Nyilván nem ennek lenne a feladata az ellenséges főerőkkel szembeni ellenlökés, de egy ilyen TZHCS azért elég komoly erőt képviselne:
A huszonegy területvédelmi zászlóalj századai pedig így nézhetnének ki, szerintem a gépesítés nem elkerülhető, de nem is kell túlzásba vinni, a Toyota Hilux tökéletes erre a feladatra. Ők a Gestamen személyi felszerelés mellett szintén megörökölhetnék a kifutó szövjet-orosz eszközöket, mint aknavető, atgm vagy éppen géppuska:
![]()
Patria még licenc gyártást is adna: a fele ekkora Litvánia maga építheti a 6x6-osokat, pedig azért nem rendszeresítenek valami sokat (200db)...Atyaég, hova jutottunk! Felújított BTR! Mégis mennyit akarnak felújítani? Gondolom, nem szarért- hugyért. Pedig hogy mondták, mennek a kohóba. Sajna a mi 8x8-ainkból 2028-ig semmi sem lesz. Hol a kaposvári üzem? Még csak nem is hallani róla. Hol vannak a Gidranok,NSM-ek? Csend és hullaszag. Esetleg nem lett volna jobb, a BTR-nél valami nagyobb, jobb színvonalú, jobb árazású kerekest beszerezni, ami még ide is érne 2028-ig ? Pl: Pars 6x6-os vagy Guarani. Mert ezek a felujított BTR-eknél is fejlettebbek, űrtecnika.
VN-1...Atyaég, hova jutottunk! Felújított BTR! Mégis mennyit akarnak felújítani? Gondolom, nem szarért- hugyért. Pedig hogy mondták, mennek a kohóba. Sajna a mi 8x8-ainkból 2028-ig semmi sem lesz. Hol a kaposvári üzem? Még csak nem is hallani róla. Hol vannak a Gidranok,NSM-ek? Csend és hullaszag. Esetleg nem lett volna jobb, a BTR-nél valami nagyobb, jobb színvonalú, jobb árazású kerekest beszerezni, ami még ide is érne 2028-ig ? Pl: Pars 6x6-os vagy Guarani. Mert ezek a felujított BTR-eknél is fejlettebbek, űrtecnika.
sosem fogunk kínai cuccot venni.VN-1...
![]()
Csak kínai alkatrészeket amiből megépítjük az európai tutit!sosem fogunk kínai cuccot venni.
Az biztos van benne...Csak kínai alkatrészeket amiből megépítjük az európai tutit!![]()
Elég sok!!Az biztos van benne...![]()
Amíg nem tudják átvenni a fegyverek felett az irányítást és nem szar a minőség, addig nem zavar!Elég sok!!![]()
Nyugodjál már le!Atyaég, hova jutottunk! Felújított BTR! Mégis mennyit akarnak felújítani? Gondolom, nem szarért- hugyért. Pedig hogy mondták, mennek a kohóba. Sajna a mi 8x8-ainkból 2028-ig semmi sem lesz. Hol a kaposvári üzem? Még csak nem is hallani róla. Hol vannak a Gidranok,NSM-ek? Csend és hullaszag. Esetleg nem lett volna jobb, a BTR-nél valami nagyobb, jobb színvonalú, jobb árazású kerekest beszerezni, ami még ide is érne 2028-ig ? Pl: Pars 6x6-os vagy Guarani. Mert ezek a felujított BTR-eknél is fejlettebbek, űrtecnika.
A BTR felújítást nem én találtam ki...Nyugodjál már le!
@blogen - megint - "túltoltuk Béláim"...
Ne vegyél már - megint - mindent készpénznek!
Inkább csak "életben tartás" lesz abból...nem nagyon van hova fejleszteni: motor gyenge, páncélzat elégtelen, tűzvezető rendszer nulla.A BTR felújítást nem én találtam ki...
Maróth Gáspár, hozzátéve: hasonló módon készülünk a BTR páncélozott szállító harcjárművek, a páncéltörő rakéták és számos más speciális eszköz további üzemben tartására.
![]()
Hadrendbe állnak a H145M helikopterek
Fontos mérföldkÅhöz érkezik a Magyar Honvédség az Airbus csúcstechnikát képviselÅ könnyű-, több feladatú helikoptereiÂnek hadrendbe állÃtásával. Maróth Gáspár szerint a mai fontos, de nem az utolsó lépés a tÃpus hazai fejlesztésével. A védelmi fejlesztésekért felelÅs...magyarnemzet.hu
...meg rettenetes sok ideje van!A BTR modernizációt nem én találtam ki...
Nem baj ha néha elgurul a gyógyszer!...meg rettenetes sok ideje van!
/nem basztatom, mert van, hogy én is túltolom....legalábbis ezt mondják.../
Azért ha Maróth nyilatkozik az nem "túltolás"......meg rettenetes sok ideje van!
/nem basztatom, mert van, hogy én is túltolom....legalábbis ezt mondják.../
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..