Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
hogya háború elötti nap pár óra alatt ez a teknika lejutott tatáról...Ezt lehet, hogy nem kellett volna ilyen formában prezentálnia a Honvédségnek. 2 MRAP, hasonló mennyiségű T72, valahol egy Gripen épp felszállni készül... Ez nem tudom, kit nyugtat meg ebben a formában, engem nem.
Hát már csak ember kell bele. Na abban a németek nagyon csehül àllnak...Tartok tőle, most már a letárolt Marderből sem adnának. El tudom képzelni, hamarosan újjáéled néhányelaltatott egykori páncélos és páncélgránátos hadosztály náluk.
Bocsánat, de utána érdeklődtem: gyakorlatilag semmit.Talán a választások miatt, de nagyon szűkszavúak mostanság: alig van bejelentése, pedig Krisss szerint nagyon is lenne mit...
Hol ill. hogy érdeklődtél utána ha szabad kérdezni?Bocsánat, de utána érdeklődtem: gyakorlatilag semmit.
Ezt már ne szopjuk be, azonnali beszerzések kellenek!!!
Ugye az megvan, hogy már azon egyezkednek az ukránok, az oroszokkal hogy hol adják meg magukat?Bocsánat, de utána érdeklődtem: gyakorlatilag semmit.
Ezt már ne szopjuk be, azonnali beszerzések kellenek!!!
Szóval akkor megnyugodtunk, Ukrajna elesik és végre jönnek a szivárványunikornisok a rétekre?Ugye az megvan, hogy már azon egyezkednek az ukránok, az oroszokkal hogy hol adják meg magukat?
Milyen beszerzést akarsz ami ide is ér a békekötés előtt?
Akkor jön majd az, hogy lépjünk ki a NATO-ból, ne "rángassuk a medve bajszát", amíg szépen kéri... Illetve ezt már követelte is Putyin.Szóval akkor megnyugodtunk, Ukrajna elesik és végre jönnek a szivárványunikornisok a rétekre?
Ugye az megvan, hogy már azon egyezkednek az ukránok, az oroszokkal hogy hol adják meg magukat?
Milyen beszerzést akarsz ami ide is ér a békekötés előtt?
..és nem mondunk példákat, hogy miket lehetne gyorsan beszerezni, mert akkor rögtön belénk kötnek, az biztos, hogy xar amit mondunk (persze közben a va.... kilátszik a nagy büszkeségben)Ami elfogadható, használt, de még a kor színvonalán álló nehézfegyver. ( harckocsi, önjáró tüzérségi eszköz, rakétastüzérség, légvédelmi komplexum. stb. ) Nincs sok ilyen, le kell csapni valamire. Lehet és kell folytatni a haderőfejlesztést. Azonban addig, ameddig a megfelelő mennyiségben hadrendbe állnak a korszerű eszközök, addig is biztosítani kell a Honvédség harcképességét. Aztán majd, a használt nehézvasak mehetnek a tartalékos erőknek, vagy letárolásra. Kidobni semmi esetre sem szabad majd.
Le lehet vonni bármilyen következtetést az elmúlt két napban látottakból, hogy helyes-e az eddigi haderőfejlesztési irány, esetleg változtatni kell az elképzeléseken?
Mindennek az alapja a megfelelő mennyiségű és minőségű rendelkezésre álló humán erőforrás. Ha ez nincs vagy csak részben áll rendelkezésre, akkor csak küszködés, erőltetés, kozmetikázás lenne a vége.Le lehet vonni bármilyen következtetést az elmúlt két napban látottakból, hogy helyes-e az eddigi haderőfejlesztési irány, esetleg változtatni kell az elképzeléseken?
Laikus szemmel nézve úgy gondolom, hogy sokkal jobban felértékelődik a légvédelem minden rétege, a tüzérség, és a páncéltörő képesség.
Valamint kell a mennyiség, legalább akkora mértékben, hogy a saját területünket le tudjuk fedni.
Kíváncsi vagyok, hogy a képzettebb fórumozók hogyan látják ezt a kérdést.
Valószínűnek tartom, hogy a pénz faktor megváltozik a közeljövőben, szóval reális keretek között szabadon lehet engedni a fantáziát.
Ezt nem is vontam kétségbe, csak gondoltam ki lehetne jobban bontani a kérdést.A modern háború továbbra is összfegyvernemi harc maradt. Tehát a haderőfejlesztési irány helyes. Sőt, további eszközök beszerzése szükséges.
Bocsánatos bűn. Akkoriban mindenki az azeri konfliktust figyelte, és jól működött a bayraktar maketingje. Ráadásul kevésbé izzadtunk meg a jóleső földrajzi távolság muatt.1 éve a kutya se akart MANPADS/ATGM-et venni, mindenki dróozott.
A szélkakas jut eszembe erről...
Csak hiába mantrázta itt pár ember, hogy tévúton jár a kommentelők jelentős része...Bocsánatos bűn. Akkoriban mindenki az azeri konfliktust figyelte, és jól működött a bayraktar maketingje. Ráadásul kevésbé izzadtunk meg a jóleső földrajzi távolság muatt.
Az lenne a baj, ha most is csak azt akarna mindenki.