MG maga különben szerintem se rossz,csak az ügy,amit szolgál.
Ez a program egy NATO felajánlásra készült.Honvédelemre alkalmatlan.
Lynx "gyár" egy helyi összeszerelés,mindenkinek felajálják,ki kicsit is komolyabb mennyiséget rendel.De ami azt illeti,magának a járgánynak a megrendelésének módját is nagyon,megengedhetetlenül kockázatosnak tartom.Egyértelműen másodrangú szempont volt a honvédelem a rendelésnél,elsősorban jóindulatvásárlási célt szolgált.Egy nem is létező járművet rendeltünk.Olyan kockázat,mit minékünk nem szabadott volna felvállalni (ha végiglapozod,én sehol nem mondok semmit a Lynxről.Viszont nagyon várom a kengurú próbák eredményét.Lényegtelen,hogy nyer e,de lényeges,hogy hogyan teljesit).RM 8x8 meg ugyanez,csak méginkább.Gidránt meg simán hibának tartom.
"Nehéz" dd,az egy hh végi elvek alapján összerakott gépesitett dd.Szerintem a 90es évekbeli,Liddel Hart utánérzés önálló vegyes gépesitett-páncélos dd szervezet jobb volt (a világ vezető haderejei abba az irányba mozdultak el).
Szittya zl-ak igéretesek,majd meglátjuk,végül milyenek lesznek.
De legfőképpen nem látok egységes koncepciót.Ad hoc,pillanatnyi politikai érdekek szerinti "programot" látok.Mihut restaurálunk,hogy pusziszkodjunk Putyinnal,Lynxet rendelünk,hogy benyaljunk Merkelnek.Egy modernizált,hálozatba illesztehető felszereléssel ellátott Mihu ellen semmi kifogásom nem lenne,de ezek.....Egy rendes próbákon kivállasztott,igényeinkre szabot Lynx ellen se,de mi elöbb rendeltünk,minthogy lett volna mit kiprobálni.....
De legfőképpen,hol és mi van leirva Z plánban?Hol van letéve egy tervezet?Kedves adófizető,ilyen sereget képzeltünk el,ezért meg azért,és ezt igy kivánjuk létrehozni.
Semmi ilyesmi nincs,csak üres lózungok,meg átláthatatlan beszerzések.