Én M.G-t becsületes magyar embernek tartom. Azt a helyzetet amibe került, jórészt nem maga idézte elő, bár tény, hogy a honvédség főtiszti állományával néha kicsit "nyeglén" bánt. Úgy gondolom, többel máshogy én se bántam volna. Én egy percet nem töltöttem el még Német Szilárd társaságában, akit egy poliitkai kommiszárnak tartottam. Az emlékplakettet nem M.G hanem Benkő miniszer adományozta és nem csak nekem. Az biztos, hogy az NG-k átvételekor nem fogok vigyorogni, tapsolni. Higgyétek el, hogy az összenemzeti haderőfejlesztési program szívügyem, mellette pedig a tranparencia, átláthatóság biztosítása és a "lopás" alacsony százalékon tartása. Egyébként eddig sincs rólam kép M.G mellett vigyorogva
.. Én nem propagandista vagyok, és nem igazán lehet megvenni egyik oldalnak sem. Viszont meg lehet győzni bizonyos kérdésekben. Pld. nem lelkesedem a KF41-ért, mert azt és a többi hasonló harcjárművet egy túl nagy célpontnak tartom a BMP méretű IFV-k helyett, amelyeket aktív védelmi rendszerekkel jobbnak itélek, ráadásul úszóképesek. A Pzh2000-et kiváló harci tulajdonságai mellett nehéznek gondolom és kevésnek, tehát ergo végig mellette kerekes önjáró tüzéreszkzök mellett kardoskodtam. A LeoA7 városi harcra kifejlesztett változatát nehéznek tartom és a sok csatorna és áteresz mellett magyarországon korlátozottan használhatónak, meg persze kevésnek is, de nagyon drága jármű. Az A6 illetve az A7 nem városi harcra tervezett változatait, tehát kisebb védettséggel inkább használhatónak, ha nem meg urbánus környezetbe. A Gidrán-t pedig MRAP-ként, - és minden más MRAP-ot is - nem tartok megfelelőnke, azok a közel-keleti aszimmetrikus hadviselére meg sivatagokba valók, nekem méretileg a M-ATV tetszik, mert sokkal szélesebb, jobb az aránya, kisebb a borulásveszély. A yörüköt meg jónak. A KF-41 RM légvédelmi gépágyús változata mellett, az akár rá, akár Yörükre, Gidránra szerelt Mistral lérak és ATGM nagy híve vagyok, akárcsak a MANPAD-nak, ami kéne.
Szóval vannak meggyőződéseim, vannak amiről meg lehet győzni szakmai alapon hogy kellenek. Vannak korlátaim is, és olyan dolgok amelykről nem lehet meggyőzni, pld. finoman fogalmazva a magya nagytöke behozatala a haderőfejlesztésbe állami szerepvállalás helyett. Ez számomra szálka, mert a tőkés a saját érdekét nézi nem az országét. No ennyi polémiát most megengedtem magamnak. Ja lehet aztán, hogy SZBK alatt majd az MTVA és volt Pesti Srácok nyomják a propagandát, és nem szakmai ujságírás lesz, meg ilyesmi... Meglátjuk. Biztos, hogy eddigi tevékenysége és a mostani megnyilvánsulásai miatt nem a szívem csücske a kis dzsentri. Ja ha én vagyok vitriolos akkor ezt még nem hallottátok:
Havas Henrik
Jó reggelt mindenkinek.