T
Törölt tag 467
Guest
Legyen loszer, mindenhez. Loszer, bombak, raketak. Leohoz, airbusokhoz, sknaveto, tuzerseg, kezi fegyverek minden. Meg gatya, ofc.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
igen rengeteg dolgot rendbe lehet tenni ennyiből ami harcértéknövelő és javítja a mukakörülményeket vagy könnyíti a harcászatot. vólt év amikor nem volt ennyi összsen fejlesztésre. a 2 évi összeg hogy géptételesítsem. kb 100 db H145 ös. viszonyítás képp 2015 260 milliárd vólt az éves költségvetés.Jónak hangzik a 200 mrd de ha belehondolsz, hogy haderőre költve nem lófasz ez az összeg!
Neked csináltam. Remélem tetszik.Szerintem a csehek az A7V-s vonatra próbálnak meg felülni.
Azzal az a kellemes, hogyha sikerült licenceben elvégezni az átalakításokat, akkor nem csak a sajátjaikat tudnák megcsinálni, hanem egy csomó, még az A4-be beleragadt országét is.
Ezzel még a németeknek is szivességet tehetnek, mert a saját állományuk eléggé le fogja foglalni a saját kapacitásokat.
Akkor ebből a 200 mrd-ból futná még egy mennyiségű 44/24 láncosra?!igen rengeteg dolgot rendbe lehet tenni ennyiből ami harcértéknövelő és javítja a mukakörülményeket vagy könnyíti a harcászatot. vólt év amikor nem volt ennyi összsen fejlesztésre. a 2 évi összeg hogy géptételesítsem. kb 100 db H145 ös. viszonyítás képp 2015 260 milliárd vólt az éves költségvetés.
132 milliárd forint jut a 44 darab Leopard 2 A7+HU, illetve kilenc harctámogató műszaki, hídvető és kiképző jármű, valamint a 24 darab PzH 2000-es önjáró löveg részarányos kifizetésére is. A szárazföldi eszközök megfelelő elhelyezését és kiszolgálását szolgáló infrastruktúra-fejlesztésre 6,8 milliárd forint jut, illetve 1,7 milliárd forintot fordítanak új gyalogsági páncéltörő fegyverek beszerzésére is. ez is jó kiindulási alap. mi mindenre is elég lehet.
Inkább kell venni 2000-3000 db Spike-ot meg X ezer RGW-t, mert páncéltörő képességünk jelenleg közel nulla!Akkor ebből a 200 mrd-ból futná még egy mennyiségű 44/24 láncosra?!
Dehogyis.Akkor ebből a 200 mrd-ból futná még egy mennyiségű 44/24 láncosra?!
Nem újat vesznek hanem bizonyos beszerzéseket előrébb vesznek! Felgyorsítják! Vagy olyan beszerzéseket vesznek előre ami még nem volt bejelentve?Inkább kell venni 2000-3000 db Spike-ot meg X ezer RGW-t, mert páncéltörő képességünk jelenleg közel nulla!
Inkább szerintem ilyesmi beszerzések lesznek.
Inkább kell venni 2000-3000 db Spike-ot meg X ezer RGW-t, mert páncéltörő képességünk jelenleg közel nulla!
Inkább szerintem ilyesmi beszerzések lesznek felgyorsítva.
1 Spike rakéta 40-50 millió forint...2000 rakéta 100 mrd forint - máris elköltöttem a felét!Akkor mire elég ez az összeg?
Szerintem a Skyrangernek kell még vagy 2 év hogy gyártható legyen... Addig Mistral és NASAMS lesz a légvédelmünk...meg Sidewinderes L-39NG!Valamint csapatlégvédelem, szerintem ez is az egyik legfontosabb tétel lenne. Illetve, az illetmények jelentős emelése.
De nem mindet idén kellene kifizetni. Arányosan évekre lebontva, ahogy eddig is.1 Spike rakéta 40-50 millió forint...2000 rakéta 100 mrd forint - máris elköltöttem a felét!
Ez igaz, vélhetően ennyit nem is tudnának szállítani. Kb. megkérdezném tőlük egy éven belül mi a maximum mennyiség amit küldeni tudtok?De nem mindet idén kellene kifizetni. Arányosan évekre lebontva, ahogy eddig is.
kb. 4mrd/stück körül van ha jól rémlik.Dehogyis.
MG olyasmit mondott hogy a komolyabb mennyiség 2025-re volt betervezve Spikeból, vélhetően ez előbbre jön most.De nem mindet idén kellene kifizetni. Arányosan évekre lebontva, ahogy eddig is.
Így van, ezért megfontolandó mégis, ha ez a kétéves keret a 2%-tól elkülönülő összeg lesz (nem nagyon hiszek benne, de ha mégis), akkor a további 2x22 Leo2 A7, meg 1x24 használt Pzh. Meg néhány Gripen.De nem mindet idén kellene kifizetni. Arányosan évekre lebontva, ahogy eddig is.
Szerintem a Skyrangernek kell még vagy 2 év hogy gyártható legyen... Addig Mistral és NASAMS lesz a légvédelmünk...meg Sidewinderes L-39NG!
Csak 2-es alvázra átrakva a tornyot.Tudom eretnek gondolta, de én a tatai dandárnak mindenképp vennék a Skayranger érkezéséig, ami több év még, egy tucat Gepárd légvédelmi páncélost. ( Harckocsizó és lövész századonként 2-2 db légvédelmi harcjármű lehetne a rendszerben. Debrecenben is, persze. )