Biztos pozitívan, de az orosz-ukrán meg erősen negatívan. Nem fognak örülni az anyukák, ha a kisfiúk, kislányuk 1 háború szomszédságában katonának megy.
Sztem ennek jövőre lesz valós hatása. Már most pedzegetik, hogy a horror rezsi miatt pár kisétterem stb. bedobja a kulcsot vagy erősen megszorít. Nos, majd a kényszer és az ahhoz képest relatív jobb pénz fog esetleg többeket bevonzani. Fél, 1 év múlva sztem lesz hatása a toborzasra.
A napokban zárt be a városomban (megyeszékhely) két étterem emiatt. De a vendéglátás sokat nem fog a latba nyomni, onnan nagyon erős a kivándorlás eleve. Aminek komoly súlya lehet, ha tényleg igaza lesz a komoly recessziót jósolóknak és kb fél éves távlatban jelentős leépítések lesznek az iparban - de ne legyen, mert egy ilyen recessziónál az egy dolog hogy lesz némi érdeklődés a sereg felé, csak a megcsappant adóbevételekből kérdés miből lesz pénz magára a seregre, szóval ördögi kör ez.
Egyébként az első kovidhullámnál is voltak leépítések a gyárakban, csak nem olyan mértékben hogy abból országos téma legyen, és jópáran mentek közülük katonának - voltam együtt olyanokkal akiket a makói Continentalból vagy a Merciből küldtek el.