A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 145
45 471
113
Én nem szidnám a flanciák cuccait mert vannak bennük igen jól elképzelések gondolatok. Pl a személyi felszerelésük.....járműveik...
Mi a baj a frankok dolgaival?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mistral rakétájuk szerintem elég jó cucc a maga kategóriájában. Lánctalpas technikában pl. annyira azért nem alkottak átütőt a francik. Szóval vegyes a kép hogy miben jók, miben nem...

Szerintem ez a híd túl nagy nekünk és nem önjáró - látom teherautóra tehető, de azért az M3/Otter jobb megoldás szerintem.

T

Törölt tag

Guest
Amúgy ezzel az a gond, hogy kuuurva drága.
Ezért mozognék a török felé ebben a kérdésben.
Ez biztos? Mert ha jól sejtem a lengyelek pont az ára miatt döntöttek a PFM mellett.
12 v. 13 settet vettek meg belőle 320M EUR-ért. Egy szet az 8 vizen önjáró ponton elem + 4 rámpa elem. Mindegyik saját traileren. Azaz egy szett olyan 26-27M EUR lehet. Egy szett olyan 90m -es hídra, vagy pontonra elegendő.
Nekem a CNIM megoldásában a magas vagy meredek partfalas rámpa az ami megfogott. Lehet, hogy a lengyeleket is?

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 199
14 450
113
...
Azért írom, hogy többek közt. De a jó minőségű holland termékekért cserébe a spanyolok gyarmati aranyat adtak és nem fejlesztették gazdaságukat, aztán egy idő után lekörözték őket, az arany meg elfogyott.

Itt most a magyar Leopard2/Lynx/Pzh2000 vásárlás és a magyar hadiipar valódi gazdasági összefüggéseiről írtál? :oops:

spanyol arany=> Magyarország: kifehérített GDP, + EU-s pénzek,
holland termék=> túlárazott-német h-technika,

...csak mert ezt pedzegetjük páran, bő egy éve!

Kulcsszavak a sikerhez/kudarchoz: költség-hatékonyság, Ár-Érték arány, és társaik...

.

• Tetszik
Reactions: Venom85

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 015
135 260
113
...

Itt most a magyar Leopard2/Lynx/Pzh2000 vásárlás és a magyar hadiipar valódi gazdasági összefüggéseiről írtál? :oops:

spanyol arany=> Magyarország: kifehérített GDP, + EU-s pénzek,
holland termék=> túlárazott-német h-technika,

...csak mert ezt pedzegetjük páran, bő egy éve!

Kulcsszavak a sikerhez/kudarchoz: költség-hatékonyság, Ár-Érték arány, és társaik...

.
A németekkel azóta kissé teleszaladt a puttonyom ha ez megnyugtat.

A szovjet technika reszeléséről viszont továbbra sem vàltozott a véleményem.
Azóta az még nehezedett is.

• Tetszik
Reactions: honved

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 199
14 450
113
A németekkel azóta kissé teleszaladt a puttonyom ha ez megnyugtat.

A szovjet technika reszeléséről viszont továbbra sem vàltozott a véleményem.
Azóta az még nehezedett is.

Most egy évig nem érdekel, mert ennyi idő kell kb. hogy egy választások után a folyamatokat meg tudjam ítélni --bocs: LMezni ;) --, bár nem várok változást, hisz nem kellett ezen a területen semmi realizmus az újabb 2/3-hoz.

Az évi 100-150 média-milliárd és a korábbi --valós-- sikerek --felélése-- miatt még lendületben vannak...

Amúgy: Nem érdekel az orosz technika "önmagáért"!
A költséghatékonyság érdekel! ...és mintha jönnének a hírek, hogy az egész nyugati világ nem bírja kapacitással!!! ...és Kína még be sem szállt!!! :oops:
...és láda pezsgőm van, hogy ha Oroszország --esetleg-- meginog akkor Kína mögé áll(É-Koreán keresztül ("PöLö") !!!

...viszont ha az technika a sikerhez/fennmaradáshoz az ördögtől --és akár az orosztól-- van, akkor a politikus ne "hálából" döntsön, hanem tanuljon és "honosítson" a sikeres izraeli példából!!!

...vagy takarodjon!

U.I.: Ezért --Köszönettel-- le is zártam a részemről....

.

• Tetszik
Reactions: Nemerson

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 747
36 618
113

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 584
7 111
113
Azt ha jól tudom felújította (legalábbis elkezdte) egy közelkeleti érdekeltség öregotthonnak; azon kívül már semmi nincs ott, amit fel lehetne újítani.
Abasárt már én is felvetettem többször! Az is egy nagy pazarlás volt ott hagyni...
De ami a sajnálatos tény eddig:
1. Volt ott egy bútorüzem, látszatmunka, milliáros állami támogatás, leléptek, felszámolták
2. Utána jött az általad említett szokásos csoport, részben felújították a laktanya épületeit, legalábbis kívülről, tehát egyáltalán nem rossz állapotúak az épületek. De a projekt itt is befuccsolt, jelenleg senki nem üzemelteti
3. Tudtommal a helyi önkormányzaté a tulajdon jenleg, de ők gyorsan túladnának rajta pár gombért és némi politikai nyomás és támogatásért cserébe, mint mindenhol.
4. Fekvése jó, épületek elfogadhatóak, nem romos, mint a kb. 30 km-re lévő ugyancsak ex harckocsizó laktanya, Verpelét.

Illetve legjobb tudomásom szerint az ország 2. legnagyobb lőtere volt közvetlenül a Mátra lábánál egy sratégiai hőerömű és bánya pár km-es közelségében.

Én támogatnám, az egyik új lövész zlj-nek mindenképpen!

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 502
25 639
113
Illetve legjobb tudomásom szerint az ország 2. legnagyobb lőtere volt közvetlenül a Mátra lábánál egy sratégiai hőerömű és bánya pár km-es közelségében.

Én támogatnám, az egyik új lövész zlj-nek mindenképpen!
AF1QipM-joC2GHNpvfUHI5zN5IQrmoJja2ch-xj0DXot=w2560-h1440-pd

Egyébként az a lő és gyaktér tényleg szép fekvésű helyen van...kérdés, hogy a Markaziak mennyire örülnének egy újranyitásnak...