A CG-re gondolsz?Emlékeid csalnak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A CG-re gondolsz?Emlékeid csalnak.
Szerintem Spike-ra.A CG-re gondolsz?
mondjuk az nekem is új info, hogy vettünk / rendeltünk állvanyos Spike-ot. Pontosan melyiket?Emlékeid csalnak.
Spike
mondjuk az nekem is új info, hogy vettünk / rendeltünk állvanyos Spike-ot. Pontosan melyiket?
Nekem ez most meghallgatva nem volt egyértelmű.
Komplett csomagot vettünk.
1. Lövészeknek, állványos földi telepítésű.
2. Lynxekre.
3.H145Mre ER2, ennek az integrációja folyik.
4.NLOS helire, szárazföldre.
Én ez utolsóra ertettem, hogy pár tucatot vettünk és 2025ben veszünk többet ha az eszközeinkre integrálva lesz. Nem hinném, hogy a már zajló ER integráció tart 2025ig.
De aki még látta a végét, mondja, hogyan értette.
Spike LR volt bejelentve az van kézi hordozható veruióban is?A CG-re gondolsz?
120 mm: most akkor lesz vontatott is meg gidranos is? Nem lesz ez így kicsit... Összevissza? Hirtenbergerest nem bírták rakendacsolni gidranra?Ennek se híre, se hamva .....
Egyedül a Lynx légvédelmi verziójának prootipusa Mistrallal megspékelve lehet kész idén.
Ez a leggyorsabbam megoldható.
Egyrészt idén még kell érkeznie az első Hirtenbergertől rendelt 120-as vontatott csomagnak, másrészt a Gidranba is összedobtak egy Ragnarök verziót.
Hónapok óta hetekre vagyunk a bejelentéstől.....
Nah, ez nem most lesz ....csak ha vmi használt cucc, de azt se tudjuk Európából venni, mert minden fölösleg, sőt már azon túl is már Ukrajnában
Másra van a kettő! Kell vontatott (pl. területvédelmiseknek) meg önjáró a hajdúknak!120 mm: most akkor lesz vontatott is meg gidranos is? Nem lesz ez így kicsit... Összevissza? Hirtenbergerest nem bírták rakendacsolni gidranra?
Értem én, hogy ez Tiborcz panaszkodasa részemről, de valami egységesítés jó lenne és a 120mm nekem nehéz vontatottnak - én jobbnak látnám ha önjáró lenney ha már van rá lehetőség.
Akkor a hírportálok (köztük külfodiek is), csak úgy kitalálták?
A CG-re gondolsz?
Nézd, nincs fogaknak csikorgatása, tudomásulvétel van.Azért ez a folyamatos panaszkodás, "sírás és fogaknak csikorgatása" is kicsit -nekem- érthetetlen. Nem azt mondom, hogy minden szép, minden jó, minden tökéletes, de:
Belátható időn belül beérkezik a megrendelt haditechnikai eszközök nagy része. Ezzel nem csak szinten tartás történik meg, hanem olyan képességek épülnek vissza, amiket évtizedekkel ezelőtt elvesztett a Magyar Honvédség. Ráadásul az elérhető legmodernebb eszközök közé tartozó típusokkal, és nem elhanyagolható módon részben hazai hozzáadott értékekkel.
Lehet, hogy ez egyeseknek "szar", lehet, hogy kevés; de ez a realitás.
Mint ahogy az is realitás, hogy ha beérkezik minden eddig megrendelt felszerelés már önmagában meghatározó haderő lesz, amely' a kijelölt feladatát el tudja látni, azaz senkinek ne érje meg megtámadni az országot, és ha valóban úgy is van, hogy vannak olyan környező országok, melyek hadereje ebben, vagy abban a mutatóban, vagy akár minden mutatóban (van ilyen?) jobb; az még nem azt predesztinálja, hogy megvan a képessége Magyarország megtámadására.
Tekintsük úgy, hogy lassan eljutunk oda, hogy nem mínuszban, hanem nullán vagyunk; le lettek/lesznek rakva az alapok. Innen van lehetőség tovább építkezni. De az már egy másik fejezet lesz.
Pont, hogy ezekre még nem. Mivel mindkettő esetén integrálásra várnak. Viszont ki is volt állítva a Spike 3 lábú indítóval Kecskeméten...Emlékeim szerint a Lynxee meg a helikre talán. Gyalogságnak?
Alapvetően a Gridrán aknavetős verziójában is Hirtenberger volt a cső. A mechanizációt meg lecserélték egy sokkal kisebbre, mint amit az ST féle SRAMS.120 mm: most akkor lesz vontatott is meg gidranos is? Nem lesz ez így kicsit... Összevissza? Hirtenbergerest nem bírták rakendacsolni gidranra?
Értem én, hogy ez Tiborcz panaszkodasa részemről, de valami egységesítés jó lenne és a 120mm nekem nehéz vontatottnak - én jobbnak látnám ha önjáró lenney ha már van rá lehetőség.
Itt van egy összefoglaló az osztákoktól is...Akkor a hírportálok (köztük külfodiek is), csak úgy kitalálták?
Itt volt róla szó...A CG-hez van irányított lőszer?
Én a fellángolásokban nem hiszek, illetve ezek csak felszínes dolgok. Az, hogy akkor jutott egy olyan pontra a dolog, illetve az újdonság hatása, az tényszerű. Aztán mint minden ez a csoda is három napig tartott. Ha megfigyeled egyre kevesebb figyelem, egyre kevesebb extázis kísérte, kíséri az újabb és újabb bejelentéseket. Még ""szakértői"" körökben is. Aztán a folyamat eljutott egy olyan fázisba, ahol a szabad bölcsészeket meghazudtoló filozofálást át kellett engedni a gyártási folyamat szürke realitásának, ami soha se nem gyors, se nem látványos. Majd a vége, esetleg; de az sem feltétlenül. Sőt, ugye a legtöbb dolog már valamilyen formában itt van, folyik a kiképzés a tesztelés, a nyúzás. Már a sorozatgyártás produktuma sem lesz katartikus élmény.Nézd, nincs fogaknak csikorgatása, tudomásulvétel van.
Volt egy fellángolás valamikor ‘16-18 tájékán, hogy haderőt kell fejleszteni, mert a biztpol helyzet ezt megkívánja. Volt egy koncepció - hadiipar párhuzamos kiépítése olyan haditechnikában élenjáró cégekkel, akik akkoriban éhezték a megrendeléseket -, ami egy jó elgondolásnak tűnt, ki is forrhatta volna magát, ha nincs ‘22 februárja. Az rámutatott, hogy ezzel egy időben érdemes lenne (lett volna) egy B tervvel (használt technikával) áthidalni a gyártási időt, ezzel egyszersmind tartalékot/mennyiséget is képezni. Egy optimális ilyenre a - véletlenül beesett - a4 csonkaszázad egy jó példa.
Mondhatjuk, hogy mínusz egyen voltunk, és lassan 0-n leszünk, és ez progresszijó, örvendjünk. Csak az a baj, hogy nem 2018-at írunk és ha most beüt a gebasz - 70 éve nem voltunk ilyen közel ehhez -, akkor ez kevés lesz.
Azért vagyunk itt többen is keserűek, mert eddig a remény megvolt arra, hogy vannak tervek - jobb esetben akár lépések is - a helyzet megváltoztatására; de (most már?) bevallottan ilyen irányú akarat nincsen.
Háttő kurvára nem egészen így vanNem ertelek titeket! Már a legelején megmondták, hogy mi lesz: 1 nehéz dandár tokkal vonóval és és egy közepes majd valamikor új platformon. Ti meg beleképzeltetek mindent, holott már az elején elmondtak, hogy ennyivel lesz ennyi.