W
Wilson
Guest
Meg nem erősített hírsztelések szerint Maróth elefánt volt a porcelánboltban, erősen "túltolta" a hadiipar fejlesztését és eközben "néhány érzékeny tyúkszemre is rálépett" (többek között azzal, hogy jó pár esetben úgy gondolta, hogy jobban ért a szakmához mint a katonák) , miközben a honvédség személyzettel történő és egyéb fejlesztése nem haladt semerre sem, mondjuk az igazsághoz tartozik, hogy ezért a területért nem Maróth felelt, emellett az uniós pénzek ideiglenes befagyasztása illetve az uniós pénzek felhasználásának szigorítása miatt egyre több fajsúlyos NER szereplő és a hozzájuk tartozó politikus "szeretné kivenni a részét a magyar haderőfejlesztésben", többek között a "főni" ezért is vonta szorosabb ellenőrzése alá a haderőfejlesztést.Így kivülről nézve a rendelkezésre álló információkkal, azért érdekes valamelyest ez a titkos jajj de valami szörnyű bűne vagyon, mert ki lehet listázni ami és ahogy végbement és ebből mint opció a szörnyű bűnre nem sok marad.
- Korrupció. Bár irtózatos pénzek jöttek mentek ezzel, gondolom nyugaton a beszerzéseknél lobbivá változva, valahogy nem tűnik ez a lehetőségnek. A keretek és beszerzések nyíltak voltak eléggé, hogy súlyos összegek ne tűnhessenek el csak úgy. És némileg kevésbé a beágyazott embernek tűnt, mint az ex századvéges, Rogán környezetéből jött Bobó.
- Nyílt kommunikáció. A társadalmának dolgozó ember önálló, a zárt politikai kommunikációs különállásból kilógó nyíltságával beszélt több kérdésről, lett légyen az technika, globális katonai és politikai állapotok, vagy akár a nemlétező magánhatalom hálózatai. Lehet csak fanboy kommunikációnak tekinteni, de azt gondolom, nem csak az volt jórészt, hanem valahol tényleges elismerés is. Amikor összefutottam vele véletlen akkor elmentem volna mellette mert elmerültem a gondolataimban, de lesodortam egy boltban egy rizstejet a halomról és az szétcsattanva szépen összebaszta a cipőjét és bár fogalma sem volt, hogy én vagyok az de ettől még nem volt más ember a reakciójában semmilyen szinten. Nem volt felülálló, hanem ugyanolyan normális mint a műsorszerepeiben, vagy az idekacsintó kommunikációjában. Pont ugyanolyan. Tehát túlzott őszinteség, túlzottan követhető kommunikáció, arrogancia nélkül, ez tűnik itt a legtöbbeknek a nagy bűnnek és hajlok én is efelé lett légyen bármivel is indokolva a történet.
- Ebből fakadó túlzott népszerűség.
- Túl ellenőrizetlen kapcsolatok kiépítése üzleti, politikai és katonai berkekben, túlzott önállóság a kérdésekben. Aminek amúgy lett eredménye minden fronton.
- Letolta a hadiipari és haderőfejlesztési programot azon a szinten amit megfogalmaztak neki a lehető legjobb eszközökkel és iparral ami elérhető volt a kitűzött, nem rajta múló ütemezéshez igazítva. Mert ebben benne volt a pénzügyminiszteri pecséttől az infrát kivitelezők tempóján át a szándékos gátakig minden tényező, miközben a gazdasági és politikai környezet erősen romlani kezdett. Szóval vagy rájött, hogy haderőt is kellene fejleszteni, de ezt határozottan leállították a menesztésével, vagy behisztiztek, hogy azért drága az eddigi és még sokminden kell és most hirtelen nem tudnak venni. Ugyanakkor elég nagy pénzek repkednek ide-oda ahhoz, hogy tudjuk, hogy de, ha prioritás lenne, akkor csak akarni kellene és tudnának venni.
- A kezdődő nehezen teljesítések és késések, amikben ugye benne van a Lynx esetében a kezdetektől erre az esély, mert papírról jött és én nem hazai hibának tartom a csúszást, egyértelmű volt, hogy az RM-nek mit mikorra kell hoznia. Vagy a Gidrán, amihez be lett iktatva az államok közé két üzletember mindkét oldalon akiknek az érdekei beleszólhatnának a teljesítésbe és mégis a harmadik fél RM okozza a csúszást.
- Azt gondolom, hogy ugyanúgy kész tervei voltak a program folytatására ami ugyanúgy pénz miatt állhatott meg és kezdtek lagymatag piackutatásba, mint ahogy a mostaniak teszik, csak ezek egyelőre tényleg abból élnek amit Maróth összehozott, meg mellé az AV-ból, amit a szakma remekül fogadott ha visszaemlékszel. Valószínűnek tartom, hogy amikor lesz zsé, az új programhoz előszedik a tervezeteit és sajátként fogják kommunikálni, csak már kihagyva a társadalom, azaz mi és a döntéshozók azaz ők, közötti kommunikációt.