A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
Orbán ma vicces kedvében volt:

A veszélyek korában Magyarország megvédése a kormány legfontosabb célja, ezért a honvédség és a hadiipar fejlesztése a szankciók okozta európai gazdasági válság ellenére sem lassulhat." :D

Erről remélem Varga Misi bácsi is tud, mert nélküle a kincstár zárva marad a beszerzések előtt! :hadonaszos:
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and L.O.B

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
Meg nem erősített hírsztelések szerint Maróth elefánt volt a porcelánboltban, erősen "túltolta" a hadiipar fejlesztését és eközben "néhány érzékeny tyúkszemre is rálépett" (többek között azzal, hogy jó pár esetben úgy gondolta, hogy jobban ért a szakmához mint a katonák) , miközben a honvédség személyzettel történő és egyéb fejlesztése nem haladt semerre sem, mondjuk az igazsághoz tartozik, hogy ezért a területért nem Maróth felelt, emellett az uniós pénzek ideiglenes befagyasztása illetve az uniós pénzek felhasználásának szigorítása miatt egyre több fajsúlyos NER szereplő és a hozzájuk tartozó politikus "szeretné kivenni a részét a magyar haderőfejlesztésben", többek között a "főni" ezért is vonta szorosabb ellenőrzése alá a haderőfejlesztést.

Magyarul a Zrínyire is az vár mint az orosz haderőreformra.
 
K

kamm

Guest
Na most, gondolj bele abba, hogy ebben a közegben a kormányzati golden boy pozícióból egyik napról a másikra mint szürke szamár a ködben... úgy hogy nem elraknak egy másik poziba vigaszdíjként.

A következmények nélküliség országàban ez nagyon drasztikus, nem gondolod?
Nem tudom, a NER sok minden, csak nem egy megszokott, logikus szabalyok szerint mukodo normalis politikai rendszer...
Nekem ez tovabbra is szemelyes dolognak tunik; melleteve DJ Bobo latvanyos helybenjarasat... erted, innen kintrol-messzirol mas a latvany.
Nagyot csalodnek, ha valami penzugyi trukkozes derulne ki a tavozasa kapcsan a vegen, az mondjuk biztos.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and Pogány

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 340
35 172
113
Erről remélem Varga Misi bácsi is tud, mert nélküle a kincstár zárva marad a beszerzések előtt! :hadonaszos:
Szerintem megvárják, hogy milyen áron tudnak gázt venni a következő télre illetve jön-e EU pénz. Szóval inkább ősszel várható "bejelentés" szerintem.
Amúgy az elmúlt években is eléggé jellemző volt, hogy novemberben és decemberben lettek bejelentve a beszerzések, de mindenképp a második félévben.
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and Pogány
K

kamm

Guest
akkó?
Ha nem katonát raksz ilyen poziba akkor nem fog a védelmi részéhez érteni, ha katonát raksz ilyen poziba akkor meg az ipari és beszerzési részéhez és a multikkal való biznichez nem fog érteni.
Ez ez gy érdekes dilemma.
Mindenkeppen business ppl kell ilyesmi helyekre, de azert Maroth egyreszt gyorsan tanulo tipus, masreszt ha jol emlekszem, meg a posztgrad hadmernoki szakra is beiratkozott (mintha valamelyik jol ismert arc remlene temavezetojenek?)
 
W

Wilson

Guest
Magyarul a Zrínyire is az vár mint az orosz haderőreformra.
Én ezt én személy szerint nem jelenteném ki már csak azért sem mert teljesen más a helyzete Magyarországnak és Oroszországnak.Ezt elsősorban a NATO tagságunkra értem...
Akkor jol tippeltem, az igenis elmaradott honvedsegi gondolkodasmod meg a HMes burokratak nem birtak sem a tempot, amit diktalt, sem beallitani egy ertelmes constraint rendszert, amit aztan flexibilisen lehetett volna igazitgatni... mikozben a katonak maguk lof@szra nem jutottak a sajat vizfejuk leepiteseben, meg altalaban a modernizacioval stb. (Utobbi eleg jol latszik ma is, immaron a 3-4. szerkezeti/szervezeti atalakitas, atnevezes, atkoltes utan. :p)
Mas szoval "fanboy" siker, ahogyan @krisss gunyolta – ami, jegyzem meg, egyebkent nagyon ugy hangzik @krisss , mint akiknek Maroth megsertette az onerzetet, mert bezony bizonyos dolgokat jobban tudott, meg nem felt rajuk szallni erosebben stb. lasd @Pogány szummajat feljebb.
Mint írtam ezek nem megerősített híresztelések, olyan embertől halottam aki egy kicsit rálát ezekre a dolgokra, biztos volt olyan összetevője is a dolognak amiről te is írsz, de azért saját tapasztalataim alapján azt mondom, hogy minden ilyen történetnek több összetevője van és szerintem Maróth esetében sem kell őt szentté avatni, mondom ezt úgy, hogy a mostani Hadik imitátor Honvédelmi miniszter nagyon nem a szívem csücske.

Akitől ezeket az információkat kaptam azt mondta, hogy az ő véleménye szerint (hangsúlyozom, hogy ez a saját véleménye) Maróth teljesen a szakmán kívülről jött, de beletanult a feladatba és felhasználva a korábbi tapasztalatait és a versenyszférából származó szemléletét sikeresen fel illetve kiépített egy csapatot (amely még mindig a helyén van és dolgozik) amellyel kihasználva a háború előtti kínálati piacot és felismerve a német hadiipar problémáit elindította a modern magyar hadiipar megteremtésének a folyamatát, az is kétségtelen tény, hogy nagyon jól és profin használta a médiát és ez jó szolgálatot tett a saját személye mellett a magyar haderő reformnak is.

De egy idő után nagyon önjáróvá kezdett válni és olyan dolgokba is belefolyt amihez nem igazán értett és ebből komoly konfliktusok voltak , nem véletlen, hogy csak ő került a partvonalra az általa össze grundolt csapat maradt és dolgozik tovább.Elismerve Maróth érdemeit azért nem kell túlértékelni a szerepét a magyar haderőreform sikere nem egyetlen személyen múlik hanem legfőképpen azon, hogy mennyi pénzt biztosítanak hozzá.
 
K

kamm

Guest
De egy idő után nagyon önjáróvá kezdett válni és olyan dolgokba is belefolyt amihez nem igazán értett és ebből komoly konfliktusok voltak ,
Peldaul mibe?

nem véletlen, hogy csak ő került a partvonalra az általa össze grundolt csapat maradt és dolgozik tovább.
Ez nekem inkabb pont azt erositi, hogy DJ Bobo ki nem allhatta a mediaban megjelent szerepet...

Elismerve Maróth érdemeit azért nem kell túlértékelni a szerepét a magyar haderőreform sikere nem egyetlen személyen múlik hanem legfőképpen azon, hogy mennyi pénzt biztosítanak hozzá.
Ja, hat hogyne - gyakorlatilag biztosan ellopjak minimum a felet, ha nincs ott valaki, mint Maroth. Lapozz vissza ~10 evet a tabornoki korrupcios perekig es rajossz, micsoda mukodeskeptelen, inkompetens, korrupt kelet-europai artany es ferto volt mindig is a HM es a Honvedseg csucsa.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 816
117 960
113
Peldaul mibe?


Ez nekem inkabb pont azt erositi, hogy DJ Bobo ki nem allhatta a mediaban megjelent szerepet...


Ja, hat hogyne - gyakorlatilag biztosan ellopjak minimum a felet, ha nincs ott valaki, mint Maroth. Lapozz vissza ~10 evet a tabornoki korrupcios perekig es rajossz, micsoda mukodeskeptelen, inkompetens, korrupt kelet-europai artany es ferto volt mindig is a HM es a Honvedseg csucsa.
Istenem....
 
W

Wilson

Guest
Konkrétumról nem tudok, csak azokról a tényekről, hogy olyan szakmai kérdésekbe is belefolyt illetve olyan területek fölött is megpróbált befolyást gyakorolni ami nem az ő asztala és amihez nem is értett és ebből komoly konfliktusok voltak.
Ez nekem inkabb pont azt erositi, hogy DJ Bobo ki nem allhatta a mediaban megjelent szerepet...
DJ Bobo gyakorlatilag csak egy biodíszlet ő max csak megfogalmazhatja azt, hogy kivel szeretne vagy kivel nem szeretne dolgozni , de a döntés nem az ő kezében van.
Ja, hat hogyne - gyakorlatilag biztosan ellopjak minimum a felet, ha nincs ott valaki, mint Maroth. Lapozz vissza ~10 evet a tabornoki korrupcios perekig es rajossz, micsoda mukodeskeptelen, inkompetens, korrupt kelet-europai artany es ferto volt mindig is a HM es a Honvedseg csucsa.
Lehet , hogy így lesz, lehet, hogy nem majd az idő eldönti , de ha a magyar haderőreform O.V által lefektetett alapelvei nem változnak a haderőreform megkapja a szükséges mennyiségű anyagi erőforrást a személyi állományt sikerül megfelelő módon feltölteni és a katonák úgy érzik, hogy megtalálják a számításukat a seregben, akkor szerintem a katonák 99,99999999 %-t egyáltalán nem fogja érdekelni az, hogy a honvédelemre fordított pénzből mennyit nyúl le a NER. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez így helyes de ettől függetlenül ez a jelenség (nemcsak) a mai magyar valóság .
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 498
72 471
113
Orbán ma vicces kedvében volt:

A veszélyek korában Magyarország megvédése a kormány legfontosabb célja, ezért a honvédség és a hadiipar fejlesztése a szankciók okozta európai gazdasági válság ellenére sem lassulhat." :D


 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 816
117 960
113
Linkeljek? https://biztonsagpiac.hu/tabornokok-pere-tizenharman-mennek-bortonbe/
13 fotiszt kapott borit, 2 ment egybol sittre es 11 felfuggesztve ( kinos lett volna ennyi mindenkit lecsukni.)

Segitek: nem a mai viszonyokrol beszeltem, hanem 2016 korulrol il. azelottrol.
Tisztában vagyok a tábornokperekkel nyugi. Nem erre reagáltam.

Hanem arra a gyermeteg feltevésre, hogy a korábban már korrupciós botrànyokba keveredett NER belső körös Maróth személye lenne a megfelelő pénzügyi kezelésre a garancia.

A sajtó felhasználásának lehetőségét kiválóan ismerte fel és alkalmazta és volt egy nagy léptékű víziója főleg az ipari reszről a hosszú távra ( akár a valóságtól kissé elrugaszkodva is) és amiért nagyon becsülöm , hogy tènyleg kitanulta a szakmai részét mélységeiben is, tuti hogy szegényebbek leszünk nélküle bizonyos területeken.

De továbbra sem lesz se Szent sem pedig grál lovag. Ő is a NER része volt tokától bokáig annak minden velejárójával együtt, de a média megfelelő alkalmazásával eladhatóvá és szerethetővé, sőt látszólag transzparenssé tette a programot. Ez a kommunikációs érzék tényleg nagyon fog hiányozni.
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 527
8 073
113
Tisztában vagyok a tábornokperekkel nyugi. Nem erre reagáltam.

Hanem arra a gyermeteg feltevésre, hogy a korábban már korrupciós botrànyokba keveredett NER belső körös Maróth személye lenne a megfelelő pénzügyi kezelésre a garancia.

A sajtó felhasználásának lehetőségét kiválóan ismerte fel és alkalmazta és volt egy nagy léptékű víziója főleg az ipari reszről a hosszú távra ( akár a valóságtól kissé elrugaszkodva is) és amiért nagyon becsülöm , hogy tènyleg kitanulta a szakmai részét mélységeiben is, tuti hogy szegényebbek leszünk nélküle bizonyos területeken.

De továbbra sem lesz se Szent sem pedig grál lovag. Ő is a NER része volt tokától bokáig annak minden velejárójával együtt, de a média megfelelő alkalmazásával eladhatóvá és szerethetővé, sőt látszólag transzparenssé tette a programot. Ez a kommunikációs érzék tényleg nagyon fog hiányozni.
Akkor a tisztakezűsége hiányára gondoljunk?
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 771
30 526
113
No,ezért nem mászunk ki soha a mucsajröcs99,99999999 %-t egyáltalán nem fogja érdekelni az, hogy a honvédelemre fordított pénzből mennyit nyúl le a NER
No,ezért nem mászunk ki soha a mucsajröcsögei posványbol.Senkit nem érdekel,hány köbKM-t lopnak ,mig neki is jut 1-2 csöppecske.....
 
  • Tetszik
Reactions: alter ego

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93
Szalay-Bobrovniczky Kristóf Fb: Modern és erős hadsereget építünk, ami képes garantálni Magyarország biztonságát. A haderőfejlesztés nemcsak a Magyar Honvédség felszereléseinek és állományának meg- és felújítását jelenti. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a Honvédséghez kapcsolódó területeket és az infrastruktúrát is folyamatosan fejlesszük, erről tágyaltunk Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kollégámmal.

Navracsics Tibor Fb: Közös célunk, hogy a honvédelmi fejlesztések összhangban legyenek a hazai területfejlesztési politikával. A haderőfejlesztésnek elengedhetetlen része, hogy a honvédségi infrastruktúra megújítása során szerepet kapjon a fenntartható várostérségek területfejlesztési koncepciója is. Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter úrral Szolnok fejlesztési terveit tekintettük át részletesen, de több laktanya aktuális helyzetével is foglalkoztunk.

334497493_905754847332489_7878656729585177187_n.jpg
330803380_1178415159511459_6435710393114987320_n.jpg
Bakker, van aki olvassa a a Honvéd magazint!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 775
113
Tisztában vagyok a tábornokperekkel nyugi. Nem erre reagáltam.

Hanem arra a gyermeteg feltevésre, hogy a korábban már korrupciós botrànyokba keveredett NER belső körös Maróth személye lenne a megfelelő pénzügyi kezelésre a garancia.
.
Arra gondolsz hogy az első munkanapján a HM EI Zrt élén, a magyar haderőfejlesztési progi kezdetén a GVH megpróbálta levadászni? Éppen aznap indult ellene vizsgálat, az elég Deep State gyanus. Mindenesetre felmentették, míg az amerikai gyógyászat segédeszköz beszállító multikat megbüntették. Pont fordítva ahogy anno az index írta, a GVH gyanúsította, lett is belőle több helyreigazítás.