Hol, milyet?nyugati munkakultúrát megtapasztalt
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hol, milyet?nyugati munkakultúrát megtapasztalt
Ez olyan, mintha engem raktak volna oda LoLMilyen finoman megfogalmaztad, hogy vagy 100 évvel le van maradva a gondolkodása, állandóan a katona felmenőivel házal és a haderőfejlesztés közben a gróf Nádasdy huszárosztály felállítása volt az egyik legfontosabb döntése.
Hol, milyet?
A tábornokok amúgy látástól mikulásig bent vannak. Plusz állandó rendezvények hétvégéken, külföldi látogatások stb.Mondjuk hogy egy felsővezető, reggel 8 körül bemegy és nem megy haza du 16.00 körül. Hanem ha munka van, akkor esetleg este 21.00 körül távozik. Ez általános egy multinál. A Honvédség régi szoci múltból eredő hagyományai esetében ez lehet ez a frászt hozná a tábornoki karra. Igaz ez a teljes közszférára, ahol már péntek délben véget ér az élet és fel lennének háborodva, ha tovább bent kellene maradniuk. Az sem mehet a végtelenségig, hogy minden toborzóiroda vezetőjének saját, külön sofőr dukál. Ez elképesztő. Egy nagyvállalatnál is ott a céges szuper kocsi a vezérigazgatónak. De sofőr az nem jár hozzá, maga vezeti. mert egy sofőr, plusz költség. A szombathelyi toborzóirodán, sofőr fuvarozza az iroda parancsnokát, aki talán százados, vagy őrnagy lehet ? Döbbenetes pazarlás. Döbbenetes pazarlás és miegyéb, ha komolyabban nézzük.
A tábornokok amúgy látástól mikulásig bent vannak. Plusz állandó rendezvények hétvégéken, külföldi látogatások stb.
A toborzóirodák kapujában a toborzó kampány eredményeként egymást taposó tömegek tiszta visszajelzést adnak...
Nem is olyan juttatásokat kap mint egy katona.Mondjuk hogy egy felsővezető, reggel 8 körül bemegy és nem megy haza du 16.00 körül. Hanem ha munka van, akkor esetleg este 21.00 körül távozik. Ez általános egy multinál. A
Cèges kocsi sok helyen jár.Egy nagyvállalatnál is ott a céges szuper kocsi a vezérigazgatónak. De sofőr az nem jár hozzá, maga vezeti. mert egy sofőr, plusz költség
Szintén tábornokonál általában menet közben is ott a kis laptop, meg folyton telefonon vannak. Azért a toborzó iroda vezetőnek (na azoknak főleg) tényleg indokolatlan.Nem is olyan juttatásokat kap mint egy katona.
Ráadásul van jövőkèpük,hosszútávon.
Nem hiszem, hogy a honvèdsègnèl a tábik csak napi 8 órát dolgoznak.
Cèges kocsi sok helyen jár.
Nem kell ahhoz vezèrigazgatónak lenni.
Sofőr az tènyleg ritka.
Honvèdsègnèl elmèletben szerintem is gáz a parancsnoki sofőr.
De!!! ha szituáció van, akkor viszont akár menet közben is kell dolgozni.
Így kell a sofőr.
No nem biztos, hogy toborzóirodai szinten.
Ez mar a NER hozzaallas resze a dolognak.A humaneroforrast majd potoljuk olcso migrancs humanoidokkal-elvegre a Hármaskonyv mar kimondta,hogz mi (NER)nemrsek vagyunk a nemzet!.a jobbagy/humaneroforras nem szamit,lecserelheto eroforraselem.Merthogzy valojaban ez a fikusz "nemzet"politika.Értem, ok. De a multik manapság nem rúgják ki a melósokat, mert tudják, nem lesz helyettük más. A többi ja, hát tényleg rossz üzenet volt a kirúgási hullám. De nem tudjuk az igazi okot. Lippai Péter kirúgása elég rossz üzenet, politikai értelemben, a teljes állomány felé. A huszárok, hát azok huszárok.
Te legalább vettél volna egy QE-et a Balatonra...Ez olyan, mintha engem raktak volna oda LoL
Ez mar a NER hozzaallas resze a dolognak.A humaneroforrast majd potoljuk olcso migrancs humanoidokkal-elvegre a Hármaskonyv mar kimondta,hogz mi (NER)nemrsek vagyunk a nemzet!.a jobbagy/humaneroforras nem szamit,lecserelheto eroforraselem.Merthogzy valojaban ez a fikusz "nemzet"politika.
Csakhat ez a HM eseten kicsit nehezkes.Most akkor mongol dzerzodrses katonakat azert megis eleg nehez lesz behozni.MH megse egy szeteloszallag.
A rendőrség utóbbi 10 évéből kiindulva pedig azért nem teljesen alaptalan a gondolatmenet.Nálad állandóan teljesen, mellé megy minden.
Szintén tábornokonál általában menet közben is ott a kis laptop, meg folyton telefonon vannak. Azért a toborzó iroda vezetőnek (na azoknak főleg) tényleg indokolatlan.
A rendőrség utóbbi 10 évéből kiindulva pedig azért nem teljesen alaptalan a gondolatmenet.
Szerintem ő nem az iroda vezetőé, hanem az iroda állományához tartozik egy sofőr beosztású katona. Az más kérdés, hogy visszaélnek vele...Ja a szombathelyi toborzóirodáról tudom konkrétan, hogy sofőr jár az iroda vezetőjének. Kívülálló vagyok, de nekem ez pazarlásnak tűnik. Miközben a haderő emberhiánnyal küzd.
Ez a teljes közszférára ráilelleszthető, a kormányzati humánerőforrás gazdálkodás katasztrófa...Az egy külön történet. Azok már azt sem tudják, hogy fiúk legyenek, vagy lányok.
Jaja, a Dunára meg két rombolót meg legalább egy Astute oszt SSN-t.Te legalább vettél volna egy QE-et a Balatonra...
Az folyamatban vanMeg azért pár ezrednyi lovasság csak elkélne ezek mellé persze.
És ezt csak most mondod?!?Az folyamatban van