Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Érdekes módon valahogy szinte mindig a turbómagyarok azok, akiknek nem lehet ép ésszel elmagyarázni, hogy mire való egy hadsereg és mire nem jó a sorkatonaság. Mindig ugyazon kb. 3 keresztkérdéssel kideríthető csoportosulásról van szó.Molni nem erről van szó hanem a magyarozásról. Félelmetes.
Az sg-n más is merírta, hogy a népfelkelő / milícia szerű romantikát meg tessék már elfelejteni, ökörség ahogy van...
https://sg.hu/forum/uzenet/1074537255/77163
Igen lehet. Pénz is kell hozzá.Lehet azért ezt a tartalékos / önkéntes / milicia szerű dolgot azért jól is csinálni...
Biztos olvastátok már... Dánia.
http://lemil.blog.hu/2014/12/09/vendegposzt_hjemmev_rnet
http://lemil.blog.hu/2015/01/05/vendegposzt_borris_harcaszati_gyakorlat
A korkedvezmenyes nyugdujat meg sem hallottam. Erre most olyan pipa vagyok, hogy itt helyben felrobbanok es szamolni kezdem a szuzeket. Inkabb atugrom ezt a reszt.
Azert "teruletvedelmi"-nek indul a dolog, hogy mindenkinek a lakohelyehez kozel legyen a kepzesi es gyakorlatozasi hely. Aztan ott vetik be ahol szukseg van ra. A honvedsegnek szuksege van a lakossagi tamogatasra es egy komolyabb bazisra. Elvileg ez egy piramis rendszer lenne (termeszetes kijarattal a civil elet fele), de nalunk inkabb amolyan elcseszett hordo alaku. Ezen mindenkepp valtoztatni kell. Ha tovabbra is az alhadnagyi illetve az ormesteri rangtol szamit valaki katonanak, akkor hianyzik az a mennyisegi alap amibol a minosegi kovetelmenyek szerint lehet tovabb valogatni. Ott tartunk ma, hogy egy pszh-ra sem tud a honvedseg jarmuvezetot talalni, mert nincs ahonnan valogasson.
A ruhazaton most dolgoznak.
A kedvezmenyek kozul a lakhatasit es az oktatasit tamogatom. A tobbit nem. A fizetesnek kell rendben lenni, nem az extra kedvezmenyeknek. Egyebkent pedig olyan szakmak kepzeset kell tamogatni (mernok, informatika, stb.) amivel a honvedsegi palya utan is jol meg tud elni az ember.. (En az orvosi mellet erdeklodtem a honvedsegi tamogatas es palya irant, de csak nevetseges ajanlatokkal talalkoztam. Erre meg ma azt hallom, hogy hianyzik a szakember a katonai eu-bol. Inkabb nem mondok semmit...)
Nem torvenyszeru az sem, hogy az alacsonyabb rendfokozattal rendelkezoknek a profi katonak levetett gonceit es eszkozeit kell hasznalnia. Furcsa, de ilyen hozzaallassal szerintem meg fog bukni ez a kedvezmenyezes. Amit a vizfej jatszott el korabban a katonakkal, azt most a katonak jatszak el a tartalekosokkal. Ciki.
Az a baj, hogy a ruházaton is csak dolgoznak csak éppen megakadt az egész.... Lehet, hogy még jópár évre. Én csak azt mondom amíg az 1 éves fluktuációs időn javítani mert kb addig van bent az átlag közkatona. És ezen az alapon nem lehet hadsereget építeni, nem lehet kiképzést folytatni, minden évben újra kell kezdeni az oktatást és magasabb professzionális szintre nincs aki eljusson mert otthagyják az egészet. A képzési gyakorlatozási lehetősége még a rendes állománynak sem biztosított, maga a képzési rendszer sincs a helyzet magaslatán. Szimulációs anyagok nincsenek, a gyakorlótereken kiépített szimulációs rendszer meg szétrohadt. A régi katonák most menekülnek el mert nincs normális pihentetés a missziók és a határ mellett. Azt a tapasztalatot amit ezzel veszít a Honvédség kb 1 évtized lesz újjáépíteni ha egyáltalán. Először valósuljon meg a fejreállt állománytábla helyreállítása és viszonyok rendbe tétele mert addig a tartalékos rendszer is csak homokra épült ház. A képzési támogatásokban egyetértünk .
A korkedvezményes nyugdíjat meg azért tartom szükségesnek, mert a legénységi állományban szolgálók ne futkozzanak teljes felszerelésben 60 évesen a prérin (ezt a rendőrségnél is szorgalmaznám) valamint így sok teljesen felesleges tisztet akik bent maradtak a régi érából el lehetne tenni nyugdíjba és fiatalabbak át tudnák venni a helyüket (akik rendelkeznek nemzetközi tapasztalatokkal, stb) mivel jelenleg az előmeneteli rendszer őrnagy fölött befagyott egy kissé nagyon sok sok az őrnagy meg az alezredes akiktől ezzel meg lehetne szabadulni, főleg ha szakmailag inkompetens.
Ez a problema mindenhol felmerul, ahol akar csak reszben is fizikai munkat kell vegezni. De nem a korai nyugdij a megoldas erre. Akkor korabban mehetne nyugdijba a komuves, az arufeltolto es az apolo stb. is. Szerintem az egyeduli megoldas a munka melletti tanulas tamogatasa lehet.A korkedvezményes nyugdíjat meg azért tartom szükségesnek, mert a legénységi állományban szolgálók ne futkozzanak teljes felszerelésben 60 évesen a prérin (ezt a rendőrségnél is szorgalmaznám)
Erre a problemara nem ez a valasz. Megertem hogy szukseget erzed szabadulni toluk, de ne igy.valamint így sok teljesen felesleges tisztet akik bent maradtak a régi érából el lehetne tenni nyugdíjba ... akiktől ezzel meg lehetne szabadulni, főleg ha szakmailag inkompetens.
OffPillanatnyilag bármit is képzelsz a létszámhiányról a valóság rosszabb.
Csak egy otlet: Az ujoncokhoz valo hozzaallason is valtoztatni kellene. Mondjuk ez sok munkahelyre igaz, foleg az allamiakra . (Sajat tapasztalat. Sokat tudnek meselni.) Ha ehhez meg hozzaveszem, hogy nalatok parancsuralmi rendszer van... Hat, egyaltalan nem csodalkozom az ilyen merteku elvandorlason. A penz onmagaban ezt nem oldana meg.Én csak azt mondom amíg az 1 éves fluktuációs időn javítani mert kb addig van bent az átlag közkatona. És ezen az alapon nem lehet hadsereget építeni, nem lehet kiképzést folytatni, minden évben újra kell kezdeni az oktatást és magasabb professzionális szintre nincs aki eljusson mert otthagyják az egészet.
Csak egy otlet: Az ujoncokhoz valo hozzaallason is valtoztatni kellene. Mondjuk ez sok munkahelyre igaz, foleg az allamiakra . (Sajat tapasztalat. Sokat tudnek meselni.) Ha ehhez meg hozzaveszem, hogy nalatok parancsuralmi rendszer van... Hat, egyaltalan nem csodalkozom az ilyen merteku elvandorlason. A penz onmagaban ezt nem oldana meg.
Igen, erre a hozzaallasra celoztam.Jah kb a felét el kéne zavarni mert semmirevalók!
Igen, erre a hozzaallasra celoztam.
(En mar felnott vagyok, jot rohogok az ilyenen. De a 18-25 evesek kozott nem tudom ki az akit ez motivalni tudna.)
Hozzánk nem, de otthonigen, ha arra volt szükség.Nem a Honvédség feladata a katasztrófa védelem... Vagy talán osztrák katonák jöttek havar kotorni...?
1. Lesz puska a szolgálathoz, ha kell. Ellenben felvilágosíthatnád a nagyérdeműt a modern harctérről, amiben hatalmas tapasztalatot szereztél.Ezeknek elmentek otthonról miközben messzire gurult a gyógyszer...
1. Dugós puskával fognak majd szolgálatot adni? A meglevő minimális papíron harcoló erőknek nincs kb. semmilyük sem, amit a modern harctéren komolyan lehetne venni...
2. Ha megint a 0 felszerelés mellett lesz egy rakás ember a rendszerben, akkor azok költsége megint csak a meglevő erők eszközzel történő ellátását akdályozza meg.
3. Az én véleményem szerint az árvízi védekezés nem a Honvédség feladata még, ha ahhoz szükség esetén helikoptert ad. A katona nem homozsák töltésre való...
Ez csak belpolitikai faszság a sok turbómagyanak és olyan lelkületű emernek, aki szerint még a sorkatonaság felszámolása is hiba volt, akik azt hiszik, hogy a Honvédség feladata nevelni is.
Már elnézést a hangnemért, de enneki kurvára semmi értelme. Majd ha látok legalább egy 1,5 dandárt korszerű felszereléssel teljes állomány tábla szerint feltölteve, gyakorlatokra járni és azt, hogy a MH-ban nincs 4 db egy csillagos NATO tábornoknál több egy ekkora erőhöz (vagy azzal ekvivalens) majd akkor talán komolyan veszek bármilyen szándékot. Addig bohóckodás az egész...
Még így is az lenne, hogy dandárokat vezetne egy olyan személy, akik normális esetben más országban hadosztályt vezényel...
Tudom milyen az, ha valaki alkalmatlan egy munkara, de ez csak a serpenyo egyik fele. A masik feleben meg ott van a kozvetlen munkatarsak, oktatok es a vezetok hozzaallasa is. Ne tagadjuk ez is hagy nemi kivannivalot maga utan. Es akkor finoman fogalmaztam...Tudod az aki képtelen 12 órát fennmaradni meg sétálni pár száz métert 0,5-1 óránként az semmire való.És ez csak egy a legaktuálisabb dolog közül.
Tudom milyen az, ha valaki alkalmatlan egy munkara, de ez csak a serpenyo egyik fele. A masik feleben meg ott van a kozvetlen munkatarsak, oktatok es a vezetok hozzaallasa is. Ne tagadjuk ez is hagy nemi kivannivalot maga utan. Es akkor finoman fogalmaztam...