Már megint piaci alapokon akarnak fegyvert gyártani. A haderőnek kell új garnitúra, ez olyan mintha a nehézgéppuskákat a piac törvényi szabályozottsága miatt nem gyártanának, elvégre civilnek nem lehet így biztosan veszteséges.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Már megint piaci alapokon akarnak fegyvert gyártani. A haderőnek kell új garnitúra, ez olyan mintha a nehézgéppuskákat a piac törvényi szabályozottsága miatt nem gyártanának, elvégre civilnek nem lehet így biztosan veszteséges.
Milyen kis tetelrol beszelsz? Ha sikerulne a piacot arban is minosegben megszorongatni akkor mehetne az export kulfoldre. Egy licencnel ilyen aligha tortenhetne. Az csak kiadast jelentene a megterules lehetosege nelkul. Azzal meg ne erveljen senki sem, hogy azert kicsi itthon a piac, mert nem eleg liberalis a fegyvertorveny. Gepkarabelyrol beszelunk, nem onvedelmi pisztolyrol.Szerintem az önálló fejlesztés, ilyen kis tételben nem járható út.
Szerintem azok a tárgyalások pár óra alatt lezajlottak.Na lehet, azóta is tárgyalunk.
Szerintem azok a tárgyalások pár óra alatt lezajlottak.
Az a baj, hogy a marketen már nincs nagyon hely számunkra, a kézifegyver piacot (is) kiengedtük a kezünkből, a helyünkre mentek a csehek, lengyelek.Ha sikerulne a piacot arban is minosegben megszorongatni akkor mehetne az export kulfoldre.
Igen ez valószínű, a licenszdíj tétele nem a licenszbe vevőnek kedvez soha. Pont olyan mértékben szokták meghatározni, hogy a vevő ne tudjon bizniszelni vele.Egy licencnel ilyen aligha tortenhetne. Az csak kiadast jelentene a megterules lehetosege nelkul.
Stílszerűen a lerombolt váraink, elrekvirált, kiszipkázott javaink ellentételezése okán - talán még kevés is lenne.Ingyen vagy olcsóbban nem adták, úgyhogy nem is kellett
Ez nem fogja erdekelni a leendo vevot, ha tenyleg jobb termeket tudunk ele letenni az asztalra.Az a baj, hogy a marketen már nincs nagyon hely számunkra, a kézifegyver piacot (is) kiengedtük a kezünkből, a helyünkre mentek a csehek, lengyelek.
Ilyenkor lehet megköszönni a politikai döntéshozóknak hogy hagyták bedőlni a FÉG-et is.
A licenc pedig... El kellene mar donteni, hogy milyen orszag akarunk lenni. Hosszu tavon nem sok jot jelent, ha egy olyan egyszeru szerkezetet is licencelunk, mint a gepkarabely....a licenszbe vevőnek kedvez soha. ...
Csak mert te nem tudod megcsinalni, az meg nem jelenti azt, hogy mas sem. Az agysebeszkedeshez sem ert senki, megis valahogy minden masodik korhazban van idegsebeszet.Olyan tudás kellene a jelenlegi gyártók megszorongatásához ami hazánkban már nem létezik.
Nekem is vannak ötleteim azzal kapcsolatban hogy milyen legyen a jövő 21. századi gépkarabélya , de ha adnátok rá pénzt se tudnám normálisan legyártani. Mert ez egyszerűen nem így működik.
Ezért vagyok a licenc pártján.
Ezt nem tudom elhinni....nincs meg a valós tudás ilyen sorozat gyártható minőségi termék önálló létrehozására.