Szia,A ránk eső rész ebből eléggé elhanyagolható lehet. Talán a lőszergyárunkhoz adhatnak egy kis ejú-pénzt...
Egyszer mar adtak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szia,A ránk eső rész ebből eléggé elhanyagolható lehet. Talán a lőszergyárunkhoz adhatnak egy kis ejú-pénzt...
Esetleg megint gazdagodott valamivel a Szegedi Hadipark?Ma vittek egy zöldre festett lánctalpast Szeged felé az autópályán. Mintha torony nem lett volna rajta. Nagon telefonáltam későn vettem észre. A következő lehajtó meg Szeged volt megvárni sem tudtam. Elsőre az villant be hogy Marder. Lehetett? MAN kamion vitte
Altisztavatás lesz.Hősök terén haditechnikák vannak kirakva, ha valaki simogatóba akarna menni.
Van T-72?Hősök terén haditechnikák vannak kirakva, ha valaki simogatóba akarna menni.
Nem tudom, kollégám szitkozódott miatta. Neki pedig a Gidrán is tank.Van T-72?
Üsd meg!Nem tudom, kollégám szitkozódott miatta. Neki pedig a Gidrán is tank.
Tank volt.Ma vittek egy zöldre festett lánctalpast Szeged felé az autópályán. Mintha torony nem lett volna rajta. Nagon telefonáltam későn vettem észre. A következő lehajtó meg Szeged volt megvárni sem tudtam. Elsőre az villant be hogy Marder. Lehetett? MAN kamion vitte
3 Gidrán és egy H145M van leparkolva a téren.Van T-72?
Akkor nem megyek. T-72-t akarok!3 Gidrán és egy H145M van leparkolva a téren.
Szerintem a cseheknél tudsz venni magadnakAkkor nem megyek. T-72-t akarok!
Gondolom onnan is meg lehet venni.Szerintem a cseheknél tudsz venni magadnak
Mondjuk esélyes, hogy amiket eddig árultak már ukrajnában vannak.
Akkor a 145-ösök újra repülhetnekHősök terén haditechnikák vannak kirakva, ha valaki simogatóba akarna menni.
2023. június 8.
Közbeszerzési értesítőből...
Részvételi felhívás
„A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése - KEHOP 1.6.0 III. ütem”
Elasztikus tartály és kármentő ponyva
Termék rendeltetése:
Nagy mennyiségű hajtóanyag tárolása tábori körülmények között, környezetkárosítás minimalizálása, a környezet védelme hajtóanyagok tárolása során ideiglenesen telepített üzemanyag raktárban.
Beszerzésre tervezett mennyiségek: alapmennyiség 1 db szett / készlet és további 1 db szett / készlet pedig opció.
1 szett/készlet az alábbi részegységekből áll készletenként:
Az Ajánlatkérők nem vállalnak kötelezettséget az opciós tétel azaz 1 szett/készlet megrendelésére, csak abban az esetben, ha a nyertes ajánlati árra tekintettel a kellő fedezet rendelkezésre áll.
- 1 db 38 m³ (+/- 10%) tartály,
- 1 db a tartály méretéhez illeszkedő kármentő ponyva,
- 2 db védőfólia szállításhoz,
- 1 db kármentő ponyva tartó keret (pl.: csőváz szerkezet) a kármentő ponyva méretéhez igazodóan,
- 1 db teleszkópos rúd a töltöttségi szint jelzéséhez,
- szállító-tároló láda(k) és/vagy konténer(ek) a szükséges mennyiségben és méretben.
Ajánlatok benyújtásának határideje: 03/07/2023
Közbeszerzési értesítőből...
Tájékoztató az eljárás eredményéről
2023.06.30-án a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal a közbeszerzési eljárást visszavonta.
Gripenek is köszöntik a Magyar Honvédség leendő altisztjeit
Minden évben július közepén tanúi lehetünk annak, hogy Budapest egyik legikonikusabb helyszínen, a Hősök terén az altisztavatás ünnepélyes keretei között több 100 fiatal teszi le altiszti esküjét a haza védelme érdekében. Ők már készen állnak arra, hogy akár életük árán is megvédjék a hazát.
Az altisztavatás katonai pályafutásuk egyik leginkább meghatározó állomása. Életük egyik legfontosabb eseményén Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke köszönti őket először altisztként.
A Magyar Honvédség katonai hagyományait követő egyik legjelentősebb eseményéhez méltón, számos haditechnikai eszközt is felvonultatnak. A rendezvényre kilátogatók testközelből megtekinthetik többek között például a LYNX gyalogsági harcjárművet, a LEOPARD 2A4 harckocsit, a Magyar Honvédség Gidrán-jait és Polaris-ait, de díszelgő átrepülés is látható lesz a tér felett Mi-17-es, H145M helikopterek, és Gripenek részvételével.
A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium hivatalos Facebook oldalán online közvetítés is elérhető lesz a 9.00 órakor kezdődő avatásról.
A rendezvény ideje alatt a légierő kötelékének áthúzása során megnövekedett hanghatásra kell számítani.
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.
A lakosság megértését és türelmét köszönjük!
Úgy lett volna az igazi ha már a 225ös húz át....Itt lehet az online közvetítést nézni:
Úgy látom, hogy van Lynx, Leo2, Pzh, Polaris, Humvee is. Az áthúzásra várva a repülőgépek, helikopterek már köröznek Csepel felett.