Nem olvastam végig a topic több utolsó oldalát, de látom a fizetés a téma. Én örülök, ha a Honvédség eljut a versenyszféra vezető cégeinek bére felé összegekben és annak is ha adott beosztásokban több lesz a pénz.
Nem látok bele, ezért óvatos duhaj lennék, de ha a saját munkahelyem nézem, akkor teljesen logikus lépés lenne.
Mert ugyan olyan a munkaruhában, ugyan úgy több műszakban, hétvégi túlórákkal, erősen eltérő fizetések vannak nálunk is.
Egy sori dolgozót, ahol betanított munkát végeznek, nem fizetnek meg úgy, mint egy karbantartót, vagy targoncavezetőt.
Noha, lehet a sori ember végez fizikailag több munkát, sőt biztos többet.
Mert a karbantartó komolyabb szakképzettséget igényel, ahogy a targoncavezetői munka is szakképzettséghez kötött. Nem is tudja bárki pikk, pakk, csak úgy csinálni, ha oda tennék. Nem lehet a nyári időben diák munkaerőt tenni karbantartónak, vagy targoncásnak. Azonban a sorra, simán mehetnek. Primitív példa volt tudom, de valahol itt van a kutya elásva.
Fontosabb lesz egy drága pénzen, sok idő alatt kiképzett, harcjármű parancsnok, vezető, irányzó, mint egy gépkarabélyos lövész, ebben biztos vagyok hogy így lesz.
Mert helyzetben, gépkarabélyos lövészt tudsz faragni relatíve gyorsan, nagyobb létszámban. Azonban harcjármű vezetőket irányzókat, képezni már nehezebb ügy, pláne ha nem akarjuk hogy úgy működjenek, ahogy az ukrajnai videókon láthatók az ukrán újonc hasonszőrűek.
Természetesen ezzel párhuzamosan, minden beosztásban emelni kell a jelenleg nem túl erős illetményeket, külön kiemelve azokat, akik a harcoló csapatoknál vannak.