Ha már engem idéztél a régi nick nevemmel (tippre 2006-2007 óta vagyok itt) akkor ebben a megmosolyogtató régi hozzàszólásomban olyan szárazföldi erőről írtam, ami jó esetben a 2030-as évekre valósulhat meg, és ez elszomorít azért. Nagyon ízetlen nekünk a sz@r is tudom, de én személy szerint 4 osztálynyi használt önjáró tüzérséget, és 4 zászlóaljnyi 2a4-et vagy Merkavát, és olyan 200db használt IFV-t vettem volna még az Ukrajnai háború előtt, amíg lehetett...hozok egy kommentet a topik 1. oldaláról. na ezek hatalmas álmodozások voltak anno.
Akkor most egy fokkal nyugodtabban tudnánk tervezgetni a 2030-as évek projektjeit, s újabb technikák beérkezését követően nem csak a BTR és pár t-72 jelenthetné a tartalékot hanem használható nyugati technika mehetne a tartaléknak...
Továbbra sincs egységesen megemelt illetmény, és továbbra sem tudunk még 10 zászlóaljnyi kiképzett és felszerelt erőt sem felmutatni.
Ezzel ami most van az alapvetően rövid ukrán-magyar határt sem tudnánk tartani és ez a bajom/bajunk.