Na az kell még, hogy ezt megvegyük....Hova rakjam? @Terminator itt jó helye van?x.com
x.com
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na az kell még, hogy ezt megvegyük....Hova rakjam? @Terminator itt jó helye van?x.com
x.com
q va jó még ez a makett dron is elöbb fog atgm et eregetni mint az airbusaink a lynxek talán beelőzik remélhetőleg azért. (boccs de ez ugrott be a kép láttán)Hova rakjam? @Terminator itt jó helye van?x.com
x.com
Ez konkrétan a pzh hoz való drón tovàbbfejlesztett verziója. Ez konkrétan jó lenne ha lenneq va jó még ez a makett dron is elöbb fog atgm et eregetni mint az airbusaink a lynxek talán beelőzik remélhetőleg azért. (boccs de ez ugrott be a kép láttán)
nem a dronnal van a bajom.Ez konkrétan a pzh hoz való drón tovàbbfejlesztett verziója. Ez konkrétan jó lenne ha lenne
Furák az asszociàcióid.nem a dronnal van a bajom.
nem azok ott az SR bobo melett gondolom nem véletlen van az uav/dron melett kiállítva.Furák az asszociàcióid.
miért?Na az kell még, hogy ezt megvegyük....
Több a feltételezésed és a hited marketinganyagok alapján, mint a rálátásod.miért?
Biztos nem olcsó, mert RM, de műszakilag lehet jó. Kb. Skylark és a TB2/TB3 közötti kategória. Elég kicsi ahhoz hogy ne legyen könnyen észlelhető. Felderíthetne majd rakétatüzérségnek is: földi adatkapcsolattal 150 km a hatótávja, műholddal meg még több.
Tud lézerbombát dobni: 10 kg tömegű irányított siklóbombákat fejleszt az RM RDB10 néven, amely hatótávolsága a kioldási magasság függvényében 5-10 km. Komolyabb kumulatív harcirész beleférhet, repeszromboló haricrészből is biztos belefér egy 5-6 kilogrammos - ez kb. 70 mm nem Hydra irányított rakéta harcirészének felel meg. Két ilyen bombát tud hordozni.
Eddig a németek (BW) rendelték meg: 13 teljes rendszert rendeltek, rendszerenként 5 drónnal. (65 drón összesen) A megrendelés értéke összesen 290 millió EUR. Egy drón kb. 4,4 millió Euróra jön ki, de inkább rendszerben érdemes számolni. 20 millió EUR egy rendszer 5 drónnal.
5 ilyen rendszert el tudnák magunknak képzelni 20 drónnal - felderíti és bombázza az ellensége harcjárműveket, logisztikát, tüzérséget, légvédelmet. Öt ilyen rendszer 100 millió EUR vagyis 40 mrd forint lenne - szerintem ez nem olyan sok.
Amúgy is kellene valami a Skylark meg a nagyon HERMES/HERON kategóriás elsősorban felderítő drónok közé.
Mivel nagy az RM szerelem, így szerintem látjuk mi még ezt a drónt magyar színekben.
Elég ha Pappi kimondja a varázsszót: "Gyárthatjátok..."
Mondjuk gyártani hülyeség (max a bombákat hozzá), de maga cucc nem rossz szerintem és lenne haszna nálunk.
Mindjárt átmegyek fip7-be...Öt ilyen rendszer 100 millió EUR vagyis 40 mrd forint lenne - szerintem ez nem olyan sok.
Mivel open source tudok csak tájékozódni...te már kipróbáltad ezt drónt vagy honnét tudod milyen?Több a feltételezésed és a hited marketinganyagok alapján, mint a rálátásod.
Neked nem állna jól!Mindjárt átmegyek fip7-be...
Ez a izé barrromi drága!miért?
Biztos nem olcsó, mert RM, de műszakilag lehet jó. Kb. Skylark és a TB2/TB3 közötti kategória. Elég kicsi ahhoz hogy ne legyen könnyen észlelhető. Felderíthetne majd rakétatüzérségnek is: földi adatkapcsolattal 150 km a hatótávja, műholddal meg még több.
Tud lézerbombát dobni: 10 kg tömegű irányított siklóbombákat fejleszt az RM RDB10 néven, amely hatótávolsága a kioldási magasság függvényében 5-10 km. Komolyabb kumulatív harcirész beleférhet, repeszromboló haricrészből is biztos belefér egy 5-6 kilogrammos - ez kb. 70 mm nem Hydra irányított rakéta harcirészének felel meg. Két ilyen bombát tud hordozni.
Eddig a németek (BW) rendelték meg: 13 teljes rendszert rendeltek, rendszerenként 5 drónnal. (65 drón összesen) A megrendelés értéke összesen 290 millió EUR. Egy drón kb. 4,4 millió Euróra jön ki, de inkább rendszerben érdemes számolni. 20 millió EUR egy rendszer 5 drónnal.
5 ilyen rendszert el tudnák magunknak képzelni 20 drónnal - felderíti és bombázza az ellensége harcjárműveket, logisztikát, tüzérséget, légvédelmet. Öt ilyen rendszer 100 millió EUR vagyis 40 mrd forint lenne - szerintem ez nem olyan sok.
Amúgy is kellene valami a Skylark meg a nagyon HERMES/HERON kategóriás elsősorban felderítő drónok közé.
Mivel nagy az RM szerelem, így szerintem látjuk mi még ezt a drónt magyar színekben.
Elég ha Pappi kimondja a varázsszót: "Gyárthatjátok..."
Mondjuk gyártani hülyeség (max a bombákat hozzá), de maga cucc nem rossz szerintem és lenne haszna nálunk.
Most éppen a Boxer beszerzésükre, köszönöm kérdésedAmúgy konkrétan tavalyi német beszerzés áraival számoltam, szóval nem teljesen értem mire gondolsz...
Mihez képest?Ez a izé barrromi drága!
Konkrét árat nem tudok mondani, csak azt, hogy a búr olcsóbb és jobb! (Bocs Negan, de nem tudtam kihagyni.)Mihez képest?
Ha valaki tud hasonló kategóriára árakat más típusból, akkor írja meg!
LUNA NG még fejlesztés alatt álló bombáimiért?
Identitás krízisben szenvedő "Raptor itthon" szokásos Gucci Rheinmetall árazásban. Miközben ott van, a Protar mélységi felderítő és öngyilkos drón fejlesztés.LUNA NG még fejlesztés alatt álló bombái
DSEI 2023 - Rheinmetall Luna NG debuts in its final configuration - EDR Magazine
The Luna NG is bigger and heavier compared to its predecessor, the Luna, which has been in service for over two decades with the German Army.www.edrmagazine.eu
Nem terveznek a protarból felderítő változatot....Protar mélységi felderítő és öngyilkos drón fejlesztés.
akkor a "a nagy sebességű adatgyűjtő/felderítő rendszerként történő alkalmazása" csak elmerengés volt ?Nem terveznek a protarból felderítő változatot....
Tul "atleta" a felepitese.Nem terveznek a protarból felderítő változatot....
én még nem hallottam róla, csak cirálódrónról.akkor a "a nagy sebességű adatgyűjtő/felderítő rendszerként történő alkalmazása" csak elmerengés volt ?
mert említették
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..